Šta je novo?

Banjička oaza

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=853620#p853620:2hm0zo4n je napisao(la):
Coco » Čet Maj 27, 2021 12:11 pm[/url]":2hm0zo4n]Obavestili su me da ce za 2 nedelje biti 80%
Hvala puno!

@Coco
U kojoj lameli je vaš stan, meni su pre dve nedelje rekli krajem maja 80% za lamelu B?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=853702#p853702:1l50rd7m je napisao(la):
BanjicaTanja » Čet Maj 27, 2021 4:46 pm[/url]":1l50rd7m]@Coco
U kojoj lameli je vaš stan, meni su pre dve nedelje rekli krajem maja 80% za lamelu B?
Lamela A :)

Vaske":18htdhz4 je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=850874#p850874 je napisao(la):
Aleks@ » Uto Maj 18, 2021 7:47 am[/url]":18htdhz4]
Crowley":18htdhz4 je napisao(la):
Lepa zgrada. Steta za toplanu pored.
Zgrada je u 3 qrca, nikako povezana sa svim bitnim sadržajima. Prva stanica je na KILOMETAR, cena napumpana do NEBA... Toplana je tu najmanji problem, tim pre što za grejanje koristi gas.

Sent from my SM-G988B using Tapatalk
Ne razumem zašto se ide sa tim stavom da je zgrada na lošoj lokaciji (po vama u 3 qrca) kada to zaista nije slučaj. Možda iz vaše perspektive, u tom slučaju pretpostavljam da je neophodno autobusko/tramvajsko stajalište u krugu od 100 metara da bi lokacija zgrade u vašim očima bila kvalifikovana kao odlična. Meni se kao kupcu baš dopala zbog lokacije - uzdignuta je na brežuljku, pogled na južnoj i zapadnoj strani puca na celu Banjicu i Avalu sa leve strane(prilažem fotografiju kao dokaz), udaljena je dovoljno od prenatrpanih ulica i saobraćajnica da ti pruži preko neophodan mir i tišinu, a opet dovoljno blizu da se pešice za 2-3 minuta stigne do najbliže stanice. Treba napomenuti da u ovom gradu postoje ljudi koji ne koriste javni prevoz, samim tim im blizina autobuskog stajališta nije ni bitna. Pijaca je na 10 minuta peške, Bajfordova šuma za rekreaciju isto tako, tržni centar pet minuta, razne radnje i marketi su u tom krugu od nekoliko stotina metara... Što se tiče cene meni je kao jednom od prvih kupaca cena bila korektna, odnosno 1480e po kvadratu bez PDV-a, što je sasvim solidno za iole kvalitetnu novogradnju.

https://imgur.com/nKes9ye
Prijatelju, tebi treba 10 min do prve stanice u najboljem slučaju, pod uslovom da te nešto ne zgazi dok budeš prelazio prometni Avalski drum na neosvetljenom pešačkom (zezam se ali napominjem zbog onih sa decom)....što se tiče prevoza u isti nisam ušao poslednjih +20 godina, a na Vozdovcu sam odrastao...znam šta pričam. Jeste osim pogleda proverili kako komšije stoje sa domaćim životinjama?
Cena potpuno neobjašnjiva....ali dobro, svaka "roba" ima svog kupca, izgleda čak i ova.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854891#p854891:2jaq0hsg je napisao(la):
Aleks@ » Uto Jun 01, 2021 7:42 pm[/url]":2jaq0hsg]
Vaske":2jaq0hsg je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=850874#p850874 je napisao(la):
Aleks@ » Uto Maj 18, 2021 7:47 am[/url]":2jaq0hsg]
Crowley":2jaq0hsg je napisao(la):
Lepa zgrada. Steta za toplanu pored.
Zgrada je u 3 qrca, nikako povezana sa svim bitnim sadržajima. Prva stanica je na KILOMETAR, cena napumpana do NEBA... Toplana je tu najmanji problem, tim pre što za grejanje koristi gas.

Ne razumem zašto se ide sa tim stavom da je zgrada na lošoj lokaciji (po vama u 3 qrca) kada to zaista nije slučaj. Možda iz vaše perspektive, u tom slučaju pretpostavljam da je neophodno autobusko/tramvajsko stajalište u krugu od 100 metara da bi lokacija zgrade u vašim očima bila kvalifikovana kao odlična. Meni se kao kupcu baš dopala zbog lokacije - uzdignuta je na brežuljku, pogled na južnoj i zapadnoj strani puca na celu Banjicu i Avalu sa leve strane(prilažem fotografiju kao dokaz), udaljena je dovoljno od prenatrpanih ulica i saobraćajnica da ti pruži preko neophodan mir i tišinu, a opet dovoljno blizu da se pešice za 2-3 minuta stigne do najbliže stanice. Treba napomenuti da u ovom gradu postoje ljudi koji ne koriste javni prevoz, samim tim im blizina autobuskog stajališta nije ni bitna. Pijaca je na 10 minuta peške, Bajfordova šuma za rekreaciju isto tako, tržni centar pet minuta, razne radnje i marketi su u tom krugu od nekoliko stotina metara... Što se tiče cene meni je kao jednom od prvih kupaca cena bila korektna, odnosno 1480e po kvadratu bez PDV-a, što je sasvim solidno za iole kvalitetnu novogradnju.

https://imgur.com/nKes9ye
Prijatelju, tebi treba 10 min do prve stanice u najboljem slučaju, pod uslovom da te nešto ne zgazi dok budeš prelazio prometni Avalski drum na neosvetljenom pešačkom (zezam se ali napominjem zbog onih sa decom)....što se tiče prevoza u isti nisam ušao poslednjih +20 godina, a na Vozdovcu sam odrastao...znam šta pričam. Jeste osim pogleda proverili kako komšije stoje sa domaćim životinjama?
Cena potpuno neobjašnjiva....ali dobro, svaka "roba" ima svog kupca, izgleda čak i ova.

Kako bi ostale članove foruma objektivno informisali o svakom projektu osećam potrebu da odgovorim:
- Do najbliže tramvajske stanice je 10min ili manje (ne koristim prevoz ali lako je proveriti na mapama)
- Pešački prelaz je osvetljen cca 10 godina, osvetljenje radi, lako možete proveriti
- Vezano za bezbednost dece nedostaje deo trotoara u dužini cca 20 m uz avalski put. Nedostaje i deo trotoara od Henkela do novog dela saobraćajnice do objekta.

Ako ne koristite javni prevoz nije mi jasno kakao znate o čemu pričate kada je javni prevozu u pitanju.
Za domaće životinje smešno je komentarisati, provereno toga nema, pa ovaj komentar mogu da razumem kao kompleks “pravih” voždovčana kojima je farma svinja i svašta nešto bila ispod nosa u neposrednoj blizini darvinove pošte ili već ali sve posle trošarine je selo. Grad se širi, naselje Banjica je izgradjeno na lokaciji sela Banjica krajem 70-tih i početkom 80-tih.
Cena je veća nego što bi trebala da bude ali prati ostalu novogradnju u neposrednoj blizini. Položaj je svakako bolji nego projektu Paunov breg koji je u rupi. Po meni bolja od zagušenih uličica izmedju Vojvode Stepe i Kumodraške.
Prema PDR za lokaciju na kojoj je objekat predvidjena je nova regulacija odnosno izgradnja novih saobraćajnica i priključak na Bulevar oslobodjenja u kružnom toku, pitanje je da li će se raditi ili kada ali svako su sve parcele na poziciji planiranog ne izgradjene te je plan izvodljiv.
Najveći problem predmetnog dela Voždovca je zagušena Autokomanda i to je problem koji će eskalirati novogradnjom.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=854795#p854795:1c03v4ra je napisao(la):
Coco » Uto Jun 01, 2021 1:35 pm[/url]":1c03v4ra]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=853702#p853702:1c03v4ra je napisao(la):
BanjicaTanja » Čet Maj 27, 2021 4:46 pm[/url]":1c03v4ra]@Coco
Lamela A :)
Pošto ne javljaju ništa za 80% lamele B, onda čekam narednih 15 dana, kao što su vama rekli, ja više i ne pitam njih, samo čekam :D

Obiđoh prevozom "oazu", pošto odakle mi auto....samo urbano i bezbedno
Za oko mi je zapalo i to da na ulici nema ni jedne jedine šahte, pa se zapitah da li je objekat na gradskoj kanalizaciji i ako jeste, kuda prolazi....Na slici je prilaz i ulica koja vodi ka objektu
4590a9c0b4009b666b15a0aa5a2bfdd1.jpg
41485825598a62958b7e81f5a820e062.jpg
b9571ee091481ddd27fe08047819d860.jpg

Sve to možete detaljno videti sa Google street view a da pri tome ne dovodite druge i sebe u opasnost tako što nepropisno stanete na istom tom “nikakvom” prilazu otvorite vrata izadjete iz auta i napravite fotografiju da bi pokazali nisam siguran šta ?. Sudeći po zelenilu pa i tako divljem nije loše, sledeće nedelje pola Vojvode Stepe će navaliti na piknik :). Za kanalizaciju nemojte da brinete ima Henkelova upravna zgrada veliku septičku jamu pa će se priključiti na nju, šalim se naravno. Priključenje kanalizacije će biti na novoizvedenom priključku za naselje koji je grad uradio pre dve godine i lociran je kod uslužne perionice/restorana Mali vikend tako da se fekalna kanalizacija neće voditi ulicom već tzv “komunalnom stazom”. Investitor je dobio Gradjevinsku dozvolu i potpisao ugovor sa Direkcijom za gradjevinsko zemljište te su priključci na infrastrukturu obaveza grada. Sadašnja ulica nije plansko rešenje već je po planu predvidjena nova regulacija, koju treba da finansira grad a delimično finansira investitor kroz plaćanje takse za građevinsko zemljište. Kako će to izgledati videćemo ali svakako ima prostora da se uradi kako treba što na žalost nije slučaj sa već nakaradno izgradjenim delovima grada. Postoji PDR za predmetnu lokaciju koga zanima može da pronadje, ko želi da hejtuje može da nastavi...

Planiran je put od toplane do raskršća gde se ukrštaju tramvajske šine sa Avalskim putem, grad plus investitor, za to je porez umanjen za veliki iznos investitoru.

I gde je sada Novi Beograd tu je nekada bila mocvara, pa je sada tamo kvadrat 3000e

818a28a1813dc42ea54ed121547cdfb0.jpg

Vidi se položaj postojećeg puta, planirana regulacija i kružni tok sa priključkom za naselje koji je u pravcu postojećeg isključenja za Banjicu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=853620#p853620:1011muyh je napisao(la):
Coco » Čet Maj 27, 2021 12:11 pm[/url]":1011muyh]Obavestili su me da ce za 2 nedelje biti 80%
@Coco , pošto isu javili za 80%, imate li svežiju informaciju, učlanite se kod nas na grupu na messenger u na
FB, ako želite, pozdrav

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=857766#p857766:1tyfksot je napisao(la):
BanjicaTanja » Pon Jun 14, 2021 12:47 pm[/url]":1tyfksot]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=853620#p853620:1tyfksot je napisao(la):
Coco » Čet Maj 27, 2021 12:11 pm[/url]":1tyfksot]Obavestili su me da ce za 2 nedelje biti 80%
@Coco , pošto isu javili za 80%, imate li svežiju informaciju, učlanite se kod nas na grupu na messenger u na
FB, ako želite, pozdrav
Javili su mi da ca biti sledece nedelje. Naravno ako sve prodje po protokolu :D

Sutra im ističe dodatni rok od dva meseca da završe radove, a evo nisu još ni do 80% stigli. Skele su i dalje postavljene na obe zgrade, a do sada je trebalo da budu sklonjene. Debelo kasne sa završetkom radova, biće ovde naplate penala.

Da li sam iz daljine, iz busa dobro videla da su skinuli skelu ilimi se učinilo?

Nisu još skinuli skelu, ali juče su objavili da su na 80%, startujemo sa kreditima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=858269#p858269:337vgrf1 je napisao(la):
BanjicaTanja » Sre Jun 16, 2021 12:57 pm[/url]":337vgrf1]Da li sam iz daljine, iz busa dobro videla da su skinuli skelu ilimi se učinilo?
Ja sam u utorak obišao gradilište i tada još nije bila ni završena spoljna fasada na poslednjem spratu, a kamoli skinuta skela. Što se tiče samog obaveštenja koje su poslali, rekao bih nekoliko stvari, a prva je da građevinski sektor i radovi iz te privredne grane nikada nisu stajali, pa ni tokom vanrednog stanja, to je milion puta naglašeno od strane državnih organa i njihovih predstavnika. Samim tim, taj izgovor da su zbog vanrednog stanja zakasnili sa završetkom projekta ne pije vodu. Druga stvar, oni su u junu, dakle nakon završetka prvog talasa i okončanja vanrednog stanja, i dalje potpisivali ugovore sa ljudima i u tim ugovorima su navodili isti datum završetka projekta. Ako su već tada znali da će kasniti, zbog čega nisu odmah promenili datum? Njima zakon naravno dozvoljava da se rok od dodatna dva meseca produži, ali to ne znači da je u redu tako postupati. Nažalost, ne ostaje ništa nego da se sačeka da vidimo hoće li ispoštovati novi rok koji su zacrtali...

Pozdrav svim, nažalost ima tu dosta potencijalnih problema.
Obaveštenje neću ni da komentarišem, amaterizam, svakako ne odgovara trenutnoj fazi završenosti videćemo hoće li ga banke prihvatiti uopšte.
Veći problem je stanje sa tehničkom dokumentacijom, ako pogledate CEOP videćete da su odustali od poslednjeg zahteva za izdavanje Rešenja za odobrenje izvodjenja radova (mala dozvola) za priključak na"struju", koji je ranije već par puta odbijan (ne iz formalnih razloga što je najgore). Drugim rečima priključak na distributivnu mrežu (koji obuhvata i izgradnju trafostanice) nije ni krenuo, nadam se samo zvanično.
Gradjevinska dozvola ne definiše faznost gradnje, tj. neće moći da ishoduju upotrebnu za Lamelu B koja bolje napreduje pa Lamelu A, što bi barem nekima olakšalio, a i njima jednim delom.
Slažem se sa Vasketom, vanredno stanje i sve naborjane eventualnije su već obuhvaćene ugovorom (tipski je pa je svima isto), te se ništa od navdenog u obaveštenju ne može primeniti.
Što se tiče same zgrade, stvarno ne razumem kako nekome pada na pamet da pametuje drugima... brate, idi nadji šta se tebi svidja, plati koliko misliš da treba i pusti druge da rade šta žele...
Kvalitet je dosta dobar, naravno uvek može i bolje, ali sigurno nešto iznad proseka.
Jedno veoma važno pitanje, kako je definisan "završetak" Objekta u Ugovoru? to je ono na šta najčešće pokušavaju da se izvuku investitori! Znam da smo mi to izmenili.
Svakako mislim da se svi ugovori 16.08.2021. smatraju raskinutim po sili zakona, pa eto ne znam da li da vrćamo nameštaj koji smo kupili :)
za kraj, zgrada će biti super, smao da je završe!

Jao što me plašite za tu struju i trafo, kao da se neće priključiti, ma završiće oni to.....Taman sam predala zahtev za kredit.
Čim saznate oko tog trafoa , pišite nam, hvala...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=858744#p858744:rmr4a4v7 je napisao(la):
Korisnik 123 » Pet Jun 18, 2021 2:43 pm[/url]":rmr4a4v7]Pozdrav svim, nažalost ima tu dosta potencijalnih problema.
Obaveštenje neću ni da komentarišem, amaterizam, svakako ne odgovara trenutnoj fazi završenosti videćemo hoće li ga banke prihvatiti uopšte.
Veći problem je stanje sa tehničkom dokumentacijom, ako pogledate CEOP videćete da su odustali od poslednjeg zahteva za izdavanje Rešenja za odobrenje izvodjenja radova (mala dozvola) za priključak na"struju", koji je ranije već par puta odbijan (ne iz formalnih razloga što je najgore). Drugim rečima priključak na distributivnu mrežu (koji obuhvata i izgradnju trafostanice) nije ni krenuo, nadam se samo zvanično.
Gradjevinska dozvola ne definiše faznost gradnje, tj. neće moći da ishoduju upotrebnu za Lamelu B koja bolje napreduje pa Lamelu A, što bi barem nekima olakšalio, a i njima jednim delom.
Slažem se sa Vasketom, vanredno stanje i sve naborjane eventualnije su već obuhvaćene ugovorom (tipski je pa je svima isto), te se ništa od navdenog u obaveštenju ne može primeniti.
Što se tiče same zgrade, stvarno ne razumem kako nekome pada na pamet da pametuje drugima... brate, idi nadji šta se tebi svidja, plati koliko misliš da treba i pusti druge da rade šta žele...
Kvalitet je dosta dobar, naravno uvek može i bolje, ali sigurno nešto iznad proseka.
Jedno veoma važno pitanje, kako je definisan "završetak" Objekta u Ugovoru? to je ono na šta najčešće pokušavaju da se izvuku investitori! Znam da smo mi to izmenili.
Svakako mislim da se svi ugovori 16.08.2021. smatraju raskinutim po sili zakona, pa eto ne znam da li da vrćamo nameštaj koji smo kupili :)
za kraj, zgrada će biti super, smao da je završe!
"Pod datumom završetka izgradnje Objekta podrazumeva se dan sačinjavanja pozitivnog Zapisnika o tehničkom pregledu Objekta u kojem se nalazi nepokretnost" - tako meni stoji u predugovoru. Na ovome sam lično insistirao prilikom formulisanja predugovora, zato što je pozitivno ocenjen tehnički prijem preduslov da se dobije upotrebna dozvola.

Vezano za odbijanje zahteva za priključak izgleda kao da je krivica Direkcije odnosno grada. Zahtevi su na osnovu rešenja odbijeni zbog trase napojnog kabla na koju nisu mogli da dobiju saglasnost s obzirom da se trasa po propisima planira u regulaciji saobraćajnice koju grad nije rešio parcelacijom što je bezobrazluk i pokazatelj u kakvoj državi živimo. Ovu situaciju bi grad morao da reši s obzirom da je potpisao ugovor o izgradnji nedostajuće infrastruktu. Isto se odnosi i na ViK.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni izgleda da su oni, kao i svi investitori u Srbiji, ustedeli na parketu. Prvo su nas privukli sa nemackim parketom, a stavljaju nam ko zna od koga parket. Mislim da lepo izgleda, a kvalitet je diskutabilan. Tamo gde je masina sekla ako bolje pogledate je okrzan. Ja cu ici do gradilista da uzmem uzorak i ici do prodavnice parketa (vise njih, pa i do tog nemackog, sto su prvo hteli, da uporedim) da vidim sta smo mi dobili. I to treba svako od nas. Da vidimo da li je ta 1. klasa.

Mislim ako placam stan 100 000 i nesto hiljada na toj lokaciji ocekujem i da stvar koju sam uzeo traje dugo, ne da menjam za 5 godina. I to su nase pare niko ne moze sa nasim parama da se tako igra i krade. Da li ce neko u Srbiji biti posten?

Nije me mrzelo, otisla sam do Meistera (Žorža Klemansoa 14). Samo cu da kazem.... Idite sami i uporedite, oticicu do gradilista isto da uzmem uzorak al vam to i ne treba, bukvalno ne moze da se uporedi. Treba svi da se usaglasimo i trazimo ono sto su nam na pocetku nudili, a ne da nam prodaju pricu da je ovaj bolji kada nije.

Vrh