Šta je novo?

Autobuske stanice u Srbiji

Stara i nova autobuska stanica u Boru.
Zanimljivo da je pre 8-9 godina jedino Niš Ekspres dolazio i polazio sa stare stanice u centru blizu RTB kompleksa, dok su beogradski i drugi busevi već tada bili prebačeni na ovu novu stanicu koju je Bortravel sagradio na jugu grada. Ne znam kako je sada, pošto sam u Bor iz Niša zadnji put putovao 2016.

Pogledajte prilog 215518Pogledajte prilog 215519

Auto Aca je držao bivšu Borprevoz stanicu, ne radi više, sve je kod Bore sada.

Trgovište AS, kada sam bio pre 8 godina autobusi su se zaustavljali na ulici ispred, a perone su koristili privatni kamioni kao parking.

222.jpg
233.jpg
208.jpg

I vi se još žalite na BAS?!

Pa sve ovo je horor, osim par izuzetaka.
Varošica od 2000 stanovnika nekako i može funkcionisati sa autobuskom stanicom bez stanične zgrade, ali metropola od 2 miliona jako teško. I ti parkinzi od stanica mahom ne naplaćuju "staničnu uslugu" hvatanja promaje putnicima.

Autobuska stanica Novi Pazar 2016. godine.

Ovo mesto je više ličilo na deponiju nego na stanicu dok nije renovirano par godina kasnije, kartonske kutije, flaše i razno smeće su bili razbacani svuda po peronima, a čekaonica i šalteri mislim da su i dalje zatvoreni kao i pre obnove.

Inače je zanimljiv arhitektonski stil u kojem je stanica projektovana: iako nema sumnje da je sagrađena u vreme SFRJ, ova dekoracija nadstrešnice i sam oblik zgrade kao da su neki neobičan spoj orijentalne i socrealističke arhitekture, moderna kopija otomanskog hana ili karavan-seraja, kao i onaj čuveni hotel Vrbak iznad reke u centru grada.

101.jpg
102.jpg
103.jpg
096.jpg
104.jpg

@Užice је л имаш можда слике некадашње аутобуске станице Бечеј?

У Бечеју је пре година повучен "генијалан" потез, стара станица у самом центру продата је Лидлу да ту изгради супермаркет а нова станица изграђена је у индустријској зони.

@Užice је л имаш можда слике некадашње аутобуске станице Бечеј?

У Бечеју је пре пар година повучен "генијалан" потез, стара станица у самом центру продата је Лидлу да ту направи супермаркет а нова станица изграђена је у индустријској зони.
Nemam, jednom sam samo prolazio autobusom kroz Bečej i nije mi bilo zgodno da slikam kroz prozor.
Novi Bečej iako ima autobusku stanicu, nedopustivo slabo je povezan i sa Beogradom i sa Zrenjaninom kao centrom svog okruga. Do Beograda ima 1 autobuski polazak dnevno, a do Zrenjanina cela 2. Pošto su već podignute brzine na pruzi Zrenjanin-Kikinda, bilo bi krajnje vreme da se uvede još nešto uz ona 4 polaska do ZR i da konačno i Zrenjanin i Kikinda dobiju voz do Beograda.

Vrh