Šta je novo?

Autobuska Stanica BAS(trenutna i novoplanirana na NBG)

IMG_1323.jpeg
 
Stižu tri kule u Blok 42 u okviru novu autobuske stanice...

Kako se vidi iz idejnog rešenja koje je izradio Mašinoprojekt Kopring iz Beograda, stambeno-poslovni objekat Kula M2, koja će se nalaziti na katastarskoj parceli 6836, KO Novi Beograd, imaće visinu od 100 metara, 29 spratova i dva povučena sprata, sa ravnim krovom.

Podsetimo, prema rešenju Proaspekta, u okviru kompleksa autobuske i železničke stanice u bloku 42 bile su predviđene tri kule od 23 sprata, visine oko 70 metara.

 
Stižu tri kule u Blok 42 u okviru novu autobuske stanice...





Sjajno je živeti pored autobuske stanice. Kvadrat će biti skuplji nego u BNV...
 
Како сад РИП?!

Збирно фртаљ УМП-а, проширење саобраћајница око бус станице и бус станица дају 600 милиона евра инвестиција у друмску инфраструктуру ове зоне.

Колико вам још милијарди треба па да ту може да се гради?

Или су све те инвестиције аутомобилског урбанизма можда били промашаји? :unsure:
 
Искрено већи проблем ће бити јавни превоз ка центру. Саобраћајнице око блока 42 (и кроз њега) су неупоредиво проходније од Савске и Карађорђеве, и аутопут је ту на један блок раздаљине.
Опет грешка у пројектовању је што је нова БАС са стране ка Јурија Гагарина уместо ка Милутина Миланковића.
Ово гурање солитера је тек глупост.
 
Пошто је станични комплекс под углом од 45 степени на правоугаоној парцели, добили смо два троугла који су нус простор, шта ће бити ту? Где ће се паркирати онолики аутобуси, ово унутра ми делује да нема довољно места да прими све аутобусе за паркинг..
 
Vrh