Šta je novo?

Akva Novi Beograd Blok 44 (sportsko rekreativni kompleks)

Tu je dozvoljena izgradnja isključivo sportskih sadržaja sa pratećim komercijalnim u službi sporta.

Ја му у принципу верујем са малом рокадом која би гласила...Ту је дозвољена градња комерцијалних садржаја са пратећим спортским у служби комерцијалних. Сад само је питање суштински у ком односу на крају, 8/1, 10/1, 20/1...

Моје оригиналне информације су биле за стамбени комплекс, видећемо, скочили су људи на време (а тек ће), па се сужава простор за пренамену, али није још касно.
20250714_093015.jpg

ТЦ Стадион је била добра инвестиција. Цео тај крај је живнуо. Комшије могу да га користе и као паркинг.

Tu je problem što je sam deo sa stadionom totalni promašaj, stadion je ekstremno nefunkcionalan i nema ni dozvolu da koristi pun kapacitet zbog bezbednosti. Nikada neće dobiti UEFA licencu i tako dalje, a neko se ozbiljno obogatio da otme tu lokaciju i nije se ni najmanje potrudio da barem taj stadion bude po svim modernim standardima.

Pa naravno da bi bio ogroman otpor bolje mu je da napravi te bazena kako je predviđeno
Cim je kupio plac i planirao zgrade sigurno nije kupio da bi pravio bazene.
Mislim da je ovo ona tipicna SNS taktika, kada se ljudi smire neko vreme pa da ponovo investitor proba da radi sta hoce.
Placevi su skupi i pravljenje bazena bi bilo neisplativo, osim ako je ulaz 100e.

Zbog svega ovoga mi tesko da poverujem u bazene na toj lokaciji.

Bazeni, pravi, zatvoreni olimpijski, ne zabanvni park, novoizgrađeni, moderni, na ovom mestu, bi stalno imali posetioce, po ceo dan, u to sam ubeđen.

Koliko je to isplativo privatniku, drugo je pitanje. Ljudi bi plaćali karte ili članarine, kao za teretane i fitnes klubove, dovodili bi decu... ali interesovanje je jedna stvar, računica i isplativost, održivost posla, troškovi za privatne bazene - to je već u nekoj magli.

Prosečan srpski investitor mašta da proda stanove i naplati pre nego što što je zgrada gotova, a ne da vodi stalni biznis sa dnevnim problemima, održavanjem, troškovima, zaposlenima...

Tako i meni deluje, zato moguce da ce investitor odustati od ovoga ako mora da se bavibazenima. To su samo moja predvidjanja na osnovu ponasanja SNS biznismena.

Izgleda da namena zaista ostaje ista i da neće biti stambenog dela kompleksa. Informacija, posredno, od investitora. Očekivao bi se ogroman otpor građana. Ako mene lažu, lažem i ja vas

Значи да је ипак била намера да то буде стамбени комплекс, како сам и ја из провереног извора сазнао прошле године.

...или је то можда била фора да се пусти бува, па као људи да се дигну, па да се задовоље са 2 падел терена и 3 базенчића за блејање са сојкама, а у ствари им кркну на пола површине неколико зградетина од 10 нивоа.

Поручи им (посредно разуме се ;) ) да у полукругу полупречника нешто преко једног км, живи преко 40К душа, нема ништа од тога!

Vrh