Pre par dana leteo sam na liniji Klark ( Angeles City, Filipini) - Doha - Beograd. Odmah po dolasku na aerodrom, tačnije u prostoru za pasošku kontrolu putnika primetio sam ne tako zavidan nivo organizacije i održavanja aerodroma. Pokretne stepenice deluju kao da nisu održavane već duže vreme, primetni su crni tragovi, naj verovatnije neke vrste maziva, ulja, na nosećim stubovima u samoj prostoriji običnom lepljivom trakom izlepljena su papirna obaveštenja a odmah pored postavljeno je i par banera policije vidno izbledele štampe, ceo prostor odaje utisak aljkavosti, jeftinoće i ponajviše neprofesionalnosti.
Najneprijatnije iznenađenje je bio toalet u prostoru za preuzimanje prtljaga.
U prilogu su slike kako bi se sami uverili u zatečeno stanje.
U novootvoren pušačkom prostoru, koriste se male, metalne stone pepeljare koje su bile pune opušaka, za deset minuta koliko sam proveo tamo higijeničar ni jednom nije došao da isprazni pepeljare ili da prebriše pult koji je bio prekriven pepelom. Par radnika aerodroma sa službenim legitimacijama sedelo je i uživalo duvan bez obzira na to što sam ja kao putnik stajao, jer nije bilo mesta za sedenje.
Uživanje duvana bi trebalo zabraniti i ispred samog ulaza u aerodrom, već za to nameniti označen prostor udaljen od 15 do 20 metara od samog ulaza odnosno zgrade terminala.
Suvišno je i neumesno porediti aerodrom Hamad u Dohi, gde svaki od toaleta ima jednog ili dva uposlena higijenicara čiji je posao da održavaju samo prostor koji im je dodeljen, ali kako putujem deset do petnaest puta godišnje i prolazim kroz mnoge svetske aerodrome moram da primetim da je beogradski aerodrom na žalost jedan od naj neuglednijih.
Pogledajte prilog 1
Pogledajte prilog 1