Lucifer":1xfk6mok je napisao(la):
KiD":1xfk6mok je napisao(la):
Mislim da bih se ovde potpuno slozio, resenje na koje je spratnost uklopljena sa komsijama je dobro uradjena i zaista bi bilo zabrnjiavajuce da nije. kada se gradi ovakav objekat to je jedna od najvaznijih stvari na koju mora da se obrati paznja. A mislim i da ste malo surovi prema arhitektonskom resenju. I ja sam imao nedoumice da li zgrada lezi tu gde jeste, ali da je propast necu se sloziti. Zapravo mislim da je zgrada lepa.
Nije bas jasno sa cime si se slozio...
Slozio sam se da je vertikala uredu kao i da je dobro da je zgrada iako dobro uklopljena sa komsijama visa od njih zbog mesta na kom se nalazi i zato sto se nalazi na uglu.
Kada sam rekao da su ljudi surovi prema izgledu zgrade, nisam mislio na tebe jer nisi jedini koji ima primedbe ovde, a ima ljudi koji misle da je odvratno. Sto se ukusa tice ja ne sporim da je nekome ruzno i to je ok, ja sam samo izneo moje misljenje.
Sto se tice tvog stava da je to zgrada koja ce da 'dominira' tim potezom kad se zavrsi mislim da je to netacno. Ta zgrada svojim gabaritima ne moze da preuzme vizuru. Iako bi se sa tobom slozio oko znacaja Poste i Narodne Skupstine, mislim da bas zato ova zgrada ne moze da 'zaseni' te zgrade. Prvo zgrada nece biti visa od Skupstine i Poste, a drugo prostorno uredjenje stavlja Skupstinu na tako dominantnu poziciju da jedna zgrada od 10 000 kvadrata to nece promeniti. Ova zgrada ce biti samo jedan deo poprilicno velikog prostora i neverujem da moze da u bilo kom slucaju preovlada svojim izgledom i velicinom.