Šta je novo?

3 Lista Duvana - [ Poslovni Objekat | 20 000 kvm ]

Ma lepse bi bilo da i ne postoji. Cestitam Beograde, jos jedno ruglo :violina:

2lapu8k.jpg

121ud74.jpg

je l´ su ti izvodjaci maloumni ili u cemu je prbolem_

na renderu postoje dva reda stakala, a prozori su podeljeni 5:1, a u stvarnosti 1:1

Pa ovako je ipak jeftinije...

Sledece iznenadjenje: alu paneli umesto mermernih ploca..

To ce pomoci investitoru da ustedi i kupi sebi jos jedan dzip, ili ode mozda s ljubavnicom privatnim avionom 10 dana u Monte Karlo i kocka se ko lud...

pa sta drugo da bude uz ova nakazna stakla... jedino im ostaju aluminijumski paneli (oni sivi nartavno, ni slucajno braon/zlatni ili crni kao drugde u svetu) ili jos gora varijanta beli mermer, pa da se obesimo...

ovo je stvarno da covek ne veruje... i jadan taj arhitekta, sutra treba neko da kaze da je to njegova zgrada...

da je ovo iole ozbiljan grad, nastavak radova bi pod hitno bio stopiran... ej covece 50 metara od najreprezentativnijih zgrada u gradu oni ovo grade... vec su unistili knez sa centrotekstilom, idiotksim restauracijama na pocetku... sve otislo u ...

inace... prvo su poceli koliko toliko da prate projekat:

[]

Ovde je doslo do nekih ozbiljnih izmena fasade. Da li bi imalo svrhe pisati nekome?

Glavno pitanje je ko je zeznuo stvar: MPC, izvodjac ili je arhitekta promenio izgled.

lepo nek presuse dunav i sava i neka ljudi svi lepo odu u Nis ili gde hoce, ovakav grad nisu zasluzili

shmeksi":38zha1lt je napisao(la):
Ovde je doslo do nekih ozbiljnih izmena fasade. Da li bi imalo svrhe pisati nekome?

Glavno pitanje je ko je zeznuo stvar: MPC, izvodjac ili je arhitekta promenio izgled.
jedino Eti da pisemo

Boze mili... :( Hoce li vise biti kraj losih vesti? Ili smo svedoci pada Beograda i cele Srbije? :(

//ova stakla me bacaju u tesku depru...

Sram vas bilo. Samo kritikujete sve sto se u Beogradu gradi, kao da ste strani placenici! Meni se evo bas svidja. (salim se!!) Hajdmo ipak da sacekamo da je zavrse pa ko zna, mozda bude bilo Ok (na neki bizaran nacin)

Meni samo nije jasno odakle ste crpeli neka veca ocekivanja na osnovu onog rendera. Ja sam za pocetak "zadovoljan" u toliko sto stakla nisu zelena :D
Slazem se sa Zhabom treba sacekati pa da vidimo cime ce obloziti betonske povrsine pa mozda i zalici na nesto a da nije :violina:

I ja sam isto prokomentarisao na SSC-u , hajde da ih pustimo da zavrse do kraja, pa cemo onda da ih pljujemo :)

Mada u sustini staklenoj zgradi tu nije bilo mesto, ali ajde ! Kao ni onoj na uglu Kosovske i Takovske, ono je jos gore cudo od ovoga.

A kakva lokacija da je poželi svaki arhitekta...da napravi zgradu najbolju u karijeri a vidi ovo : (

^^ i meni je neverovatno da nasi arhitekti kao da ne shvataju vaznost ove i ovakvih pozicija uostalom samog Beograda. Nekada je ponos bio ostaviti gradu neki dobar i upecatljiv projekat a danas kao da su sve te vrednosti izgubljene.

to sto nase gradske sluzbe ne rade svoj posao i ne staraju se o kvalitetu izgradnje je jedna stvar... ali zakon jasno predvidja da izvodjac nema pravo da odstupa od projekta bez saglasnosti arhitekte ciji je projekat, ocito je dakle da je u pitanju slab moral arhitekata i koji za neku nemalu lovu pristanu na kraju za sve... kakva im je to racunica nije mi bas najjasnije - ko normalan ce unajmiti ovog arhitektu ako mu pokaze slike zgrade koja je prema njegovom projektu iz 2008. godine uradjena, a izgleda kao da ima 25 godina i da je u nekoj vukoje*******ini na bliskom istoku.

ja ne kapiram kakav vam je to fazon da sacekamo kraj izgradnje... ako neko ima gde da kumi, moli, tuzaka, neka to i uradi... nemamo sta da izgubimo.

и моја маленкост се придружује овом скептицизму и неверици. боље да је остала и она рупа него ова стаклена громада.
само чекам неког ко ће да брани овај пројекат овде на форуму, баш ме живо занима из којих ће то разлога бити...

:bash:

boris73":cjlq5wa9 je napisao(la):
и моја маленкост се придружује овом скептицизму и неверици. боље да је остала и она рупа него ова стаклена громада.
само чекам неког ко ће да брани овај пројекат овде на форуму, баш ме живо занима из којих ће то разлога бити...

pre godinu dana kada sam napisao Ja stvarno mislim da je ovo isprojektovao neko ko nikad nije bio u Beogradu. Nema nikakve logike da tu bude kruzna kulica. Za tu raskrsnicu je ili odsecan cosak kao pandan Posti (Podrekin projekat) ili pak siroki luk kao London koji bi donekle pratio krivinu ulice., bilo je cekaj da vidimo... sada kada je jasno da je njesra, opet je cekaj da vidimo... kada bude gotovo cekacemo da dobijie patinu, da se stakla zaprljaju... problem u nasem drustvu nije sto ljudi opravdavaju neprihvatjlivo, vec sto se nesuocavaju sa problemima...

da je ovo normalna drzava na noge bi pre svega skocilo drustvo arhitekata, koje bi zaista moglo da digne dovoljno veliku galamu imajuci u vidu polozaj zgrade, da se investitor povije i odresi kes za drugacije resenje... ali drustvo arhitekata je, sto je kao i kod lekarske komore uslovljeno clanovima, kriminalna organizacija.

Lucifer":ohofzqrz je napisao(la):
boris73":ohofzqrz je napisao(la):

da je ovo normalna drzava na noge bi pre svega skocilo drustvo arhitekata, koje bi zaista moglo da digne dovoljno veliku galamu imajuci u vidu polozaj zgrade, da se investitor povije i odresi kes za drugacije resenje... ali drustvo arhitekata je, sto je kao i kod lekarske komore uslovljeno clanovima, kriminalna organizacija.
Nekad bilo Luci, nekad bilo...
Kome da se zalis danas kada svako tu gleda svoj mali i dronjavi interes...

Ja se izvinjavam, ili sam oslep'o ili zaista nigde nema stakala jos uvek... Ne sumnjam da ce ukakiti sve sto se moze ukakiti, ali na koja stakla tacno mislite kad se na slici ni jedno ne vidi, ne racunam one govnjivo-zute nosace...

Ovo prvo, tj. oslep'o si.

Na postu #126 se lepo vidi.

mitadigimon":iqb2y5ef je napisao(la):
Ja se izvinjavam, ili sam oslep'o ili zaista nigde nema stakala jos uvek... Ne sumnjam da ce ukakiti sve sto se moze ukakiti, ali na koja stakla tacno mislite kad se na slici ni jedno ne vidi, ne racunam one govnjivo-zute nosace...
posto verovatno ne vidis slike sa imageshack-a, a i kazes da ti nije hteo da ti otvori beobuild 10 dana, rekao bih da je ili problem do tvog provajdera ili do tvog kompa. nadam se da ces resiti problem

Resio problem > video slike... Izvinjavam se jos jednom...
I da, pridruzujem se kritikama, ovo je, barem na slikama, zaista gadno... Cim ozdravim palim do 3LD da osmotrim uzivo... ;)

Svedočanstvo o jednom vremenu, ljudima koji su donosli odluke ko će stvarati i šta će se ostavljati budućim generacijama.

Tjah...više se iznenadim kada se nešto u ovom gradu uradi valjano, ovo se savim uklapa u vladajuće "trendove"...

Obozavam da budem crna ovca tj zaba.
Elem...
Nisam siguran da delim vasa misljenja po nekoliko stvari.
Prvo; mislim da grad nema sta da reaguje ako se 'ovako nesto' gradi pa makar i na najboljoj lokaciji. Pretpostavljam da zbog relativno male povrsine grad nije imao interes da za to raspise konkurs, a ako nema konkursa nema ni nametanja resenja potencijalnom investitoru.
Sad naravno ukoliko objekat svojom arhitekturom na brutalan nacin krsi neke osnovne vizuelne standarde (na primer ceracki planinski novopeceni objekti kad bi se pojavili u centru grada) onda se dozvola za izgradnju jednostavno moze ne izdati uz obrazlozenje da predlozena arhitektura ugrozava na primer postojece okruzenje. To ovde nije slucaj. Dopadalo nam se ili ne u pitanju je jedan relativno standardan objekat sa ovakvim ili onakvim materijalima. Objekat ovakve 'osrednje arhitekture' je produkt nerazvijenosti trzista, jer ocigledno ovakav kakav je ce lako naci kupce. U Evropskim gradovima na primer na ekskluzivne lokacije idu samo ekskluzivni igraci i oni u ovakav objekat na primer ne bi isli, te samim time niko se ne bi ni usudio da ovako nesto predlozi. Dakle problem je nepostojanje trzista a ne ravnodusnost arhitektonskog establismenta. Ne razumem sta predlazete. Da se dozvola za gradnju ne izda jer eto materijali nisu bas najlepsi???!!! Ne moze to tako.
Drugo; ako je stvarno izmenjen projekat u toku gradnje onda to treba ispitati. Da li je uz to isla i izmena u dozvoli, da li su izmene u okviru dozvoljenih normi (da li 5 ili 10 posto) i tu treba insisitirati na utvrdjivanju 'krivice' za upotrebu ovih stakala a ne onih sa rendera. I ovde naravno kontrola treba biti stroza jer je u pitanju tako znacajna lokacija.
Mislim da nase razocaravanje treba biti usmereno na nepostojanje jake ponude. Tek kada do toga dodje bice napad raznolikih predloga i na lokacijama od najveceg znacaja ce se graditi samo najbolja resenja. A kada je u pitanju neki veci potez od znacaja bice raspisan i kakav arhitektonski konkurs (kao sto se i do sada praktikuje).
Sad mozemo da debatujemo da li je za ovu parcelu trebao biti raspisan konkurs. Ukoliko je vrednost neprocenjiva onda verovatno i jeste, i tu lezi krivica arhitekata. Ali pitanje da li se za jednu tako malu povrsinu uopste raspisuju konkursi. Mozda neko ima podatke u kojim uslovima se odlucuje za raspis janog nadmetanja. Bilo bi dobro videti ta pravila, ukoliko postoje na papiru.

Zapravao, bilo je price da ce Boris Podreka projektovati hotel na tom mestu. Ne mogu sada da nadjem fotkicu, ali bio je poprilicno lep projekat za moj ukus.

Medjutim kasnije je promenjena namena objekta, investitor, pa i sam projekat. Ali zapravo, ono sto se malo zna, a i pominje, jeste ustvari da je izabran projekat arhitekte koji je prvobitno pobedio svojevremeno na konkursu za tu lokaciju - davno, krajem 80-ih ili pocetkom 90-ih, kada se pominjalo da ce na tom mestu biti izgradjen hotel Hilton. Ono sto smo zapravo danas dobili je minimalna modifikacija projekta starog gotovo 20 godina. Originalan projekat mozete pogledati ovde: http://www.beoland.com/ostalo/kan_sajam/3lista.pdf

aSa zhabom se delimicno slazem, ovo je prosecan projekat koji je mogao biti izgradjen u bilo kom gradu na svetu, ali problem je da tamo gde se postuju standardi kojima tezimo ovaj projekat ne bi nikada mogao biti izgradjen prekoputa zgrade nacionalnog parlamenta na jednom od najprometnijih trgova u centru grada.

Vrh