Šta je novo?

"Штадлер ФЛИРТ" - нови воз, нове линије

Karlo del Ponte":2azglpev je napisao(la):
Дешавало се ретко да се појави неко, ко каже нешто смислено, али се дешавало. Сам Милутин Игњатовић, директор ЦИП-а је био на једној од емисија везаној за "Београд на води". Изјаве су биле такве да свако иоле стручан почне да се крсти, чак и ако је атеиста или муслиман. :notok:


Karlo del Ponte":2azglpev je napisao(la):
7) Лоша решења при саобраћајном пројектовању непрофесионалаца углавном из ЦИП-а, која изузетно отежавају смањивање поремећаја, и генерално изузетно ограничавају могући капацитет и квалитет.

S obzirom na to da je CIP institut za oca i sina, majku i cerku, (i preostale dve kombinacije) i da se tamo radna mesta nasledjuju kao feudi i da ne znam nikoga ko je u prethodnih X godina tamo dobio posao legalno, na konkursu, dobro je sto se krstimo samo na budalastine "malog Milutina", a ne na opelima zrtvama zeleznickih katastrofa.
 
Али ипак, ако се о нечему води рачуна, то је безбедност. И управо је главни разлог кашњења, то што не постоје услови за безбедно извршење реда вожње. Несреће са пуно погинулих су реткост, и у већини случајева узроковане пропустом у процедури самог особља. Највише погинулих на железници су самоубице, затим возач и путници у друмском возилу који непрописно прелазе пругу, неопрезни пешаци и бициклисти, те железнички радници, највише маневристи и пружно особље.

На друмовима имамо грешке у пројектовању такве да угрожавају безбедност, и то много, а често и нарушавања пројектоване безбедности деловањем приватних лица.
 
Japanci hvataju voz u Srbiji :mrgreen:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LaAt2gnmieo[/youtube]
 
Klisura reka Gradac kod Valjeva.Kao u Švajcarskoj :D
 

Prilozi

  • images_cms-image-000026713.jpg
    images_cms-image-000026713.jpg
    274,2 KB · Pregleda: 1.277
Vrh