Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Док чекамо 1927. да видимо шта нас чека 2023. - Бристол:
20221028_120248.jpg

20221028_120255.jpg
 
tekst o sredjivanju fasade Narodnog pozorista

naravno postojecu stolariju nece dirati, te musavi stakleni deo sa raspad alu panelima ostaje netaknut...

 

Firma osnovana u martu 2022. Očigledno dobro prepoznali gradski problem i odmah ponudili svoje usluge gradu, verujem bez tendera :)
 
Od danas na Vračaru i lasersko skidanje grafita koje je deset puta brže nego vodeno i ne oštećuje fasadu.
Kao što se da videti iz priloženog::
- Nema zaštitne opreme
- Ostaju tragovi grafita
- Uklanjanje grafita laserom nije brže od uklanjanja grafita mokrim ili suvim peskarenjem
 
Drago mi je da vas vidim :)

Od Gradske čistoće i njihovih podizvođača nikako da stignemo na red.
Da se pohvalimo nekim velikim brojem m2 uklanjanja i ne možemo. Više smo angažovani u fazi revitalizacija fasada.
Grafite i dalje uklanjanmo na staromodan načim, hemijskim putem, mokrim i suvim peskiranjem.
 
Живео дан када ће те фасаде које најављујеш и остати сређене, дуго времена након чишћења. Када ће се овакве акције спроводити редовно и доследно, и када ће се на сваку очишћену фасаду примењивати антиграфит заштита. Када ће болесни, изопачени умови бити кажњавани због те пошасти и терора који спроводе. Тешко ми је више и да се обрадујем на ово јер смо превише пута до сад видели да, уколико се нешто дубље не промени, ова акција уклањања графита (колико год добра била) ће се испоставити једнако безначајна као и претходне.
Зашто Посејдоне не искористиш утицај који имаш, ако га имаш, да наговориш неког кога треба, да се ове акције макар спроводе чешће, редовније, нпр сваких пар месеци, као одвраћајући фактор, пошто кажњавање и сузбијање већ нису опција? :)
И не само на Врачару, већ и на Старом граду, који је најважнији и најрепрезентативнији део града?
 
Razumem tvoju brigu, ali evo odmah da ti dam primer, da fasade koje su bile izrljane i uneredjene u Resavskoj na potezu od Bulevara do Krunske da za godinu dana od kada su sredjene pojavila se jedna manja zvrljotina a i ona ce da leti ponovo. U Njegosevoj je malo vise izvrljano ali opet nije ni priblizno kao nekada. Nemam neki preveliki uticaj ali mogu slobodno da kazem da sam gurao ovo i uspeo i da od sada ovo postaje redovna stvar na Vracaru. Ja sam picajzla, mrak na oci mi je pao kad sam video krzave stubove pa sam i to izgurao da se ofarba u Resavskoj i Krunskoj i na velikom delu starog dela Vracara.
 
Да, у праву си, примећујем и ја да доста фасада остаје чисто дуже време, али такође многе и не остају. Ако су акције уклањања макар и делимично твоја заслуга, онда ти најсрдачније честитам на томе :D Камо среће да неко исто тако гура и ургира и на другим општинама, поготово Стари град, који је најпосећенија и најрепрезентативнија од свих у Београду, и која би прва требало да се чисти и одржава, зар не... Уз дужно поштовање Врачару! :)
Нека је са срећом и нека после сваке нове акције чишћења буде што мање поновних вандализама.
 
Vrh