Šta je novo?

Фасаде / Fasade

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=749288#p749288:1pf0r9va je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pet Jun 19, 2020 1:01 am[/url]":1pf0r9va]Marc, ne razumeš. Oni samo hoće na fini pravnički način da ti kažu ovo.

Beskorisni korumpirani paraziti.

Nazalost, znam. Iako sam svestan da nista konkretno necu postici, zelim da vide da postoji pritisak jednog dela javnosti, jer ukoliko vide da svakoga boli **** da prijavi ovakvu stvar, onda ce nam bukvalno ceo grad biti kao geto. Renovira se, isara se, nema veze, nikom nista. :bash:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=749834#p749834:1gwj9ch8 je napisao(la):
Marc23 » Суб Јун 20, 2020 5:59 pm[/url]":1gwj9ch8]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=749288#p749288:1gwj9ch8 je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pet Jun 19, 2020 1:01 am[/url]":1gwj9ch8]Marc, ne razumeš. Oni samo hoće na fini pravnički način da ti kažu ovo.

Beskorisni korumpirani paraziti.

Nazalost, znam. Iako sam svestan da nista konkretno necu postici, zelim da vide da postoji pritisak jednog dela javnosti, jer ukoliko vide da svakoga boli **** da prijavi ovakvu stvar, onda ce nam bukvalno ceo grad biti kao geto. Renovira se, isara se, nema veze, nikom nista. :bash:
Добра ти је иницијатива, неколико нас форумаша редовно пријављује. Можда би резултат био бољи, или макар притисак већи, ако бисмо то радили у дослуху.

Zavisi sta se podrazumeva pod vracanje u prethodno stanje. Po kom projektu. Zna se da su raskosna fasada i erkeri uklonjeni izmedju 1929. i 1933.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=749697#p749697:3a2nrw8t je napisao(la):
Drakche » Sub Jun 20, 2020 10:28 am[/url]":3a2nrw8t]Vidim da ce vratiti neke elemente sa stare fasade, ali i dalje nije za uporediti.
file.php

Predivna secesija - mislim na original naravno

Zgradi je rekonstruisana u danasnje stanje 20tih ili 30tih godina, tako da je ovo fasada ustvari modernisticki rekonstruisana 30tih godina ,isto kao i palata Zora u Knezu, danas Servantes. Sve je to radje o daleko pre rata.

Да није ових проклетих клима, ни прерада не би била катастрофална, али грех је не обновити ову сецесијску лепотицу.

Dokaz da i stare zgrade mogu da izgledaju ne samo pristojno, nego i bolje sa PVC/alu stolarijam ako se to uradi korektno - Pravni fakultet
Pogledajte prilog 1

I usput, sveže obnovljena fasada na uglu Njegoševe i Kneginje Zorke. Bio sam u društvu pa sam slikao na brzinu i zaboravih da pogledam i slikam fasadu ''iza'' mene dok sam fotografisao, onu sa srpskom škartom. Tako da ne znam u kakvom je sad stanju. Ali ova mala izgleda prelepo.
Njegoseva.jpg

Majko mila, i**** koji je nadogradio ovu zgradu pored, trebalo bi poslati na kamenolom na veći broj godina... :(
I njega i ološ koji mu je (pro)dao dozvolu za nadogradnju. :(

ne može u BG ništa da bude lepo u kontinuitetu... lepe su samo tačke, a odmah pored mora da bude neki monstrum koji sve pokvari... :(

Пун је град сличних чардака са спратом који глуми кров.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751102#p751102:2dp041dg je napisao(la):
Perkan » 24 Jun 2020 12:37 pm[/url]":2dp041dg]Majko mila, i**** koji je nadogradio ovu zgradu pored, trebalo bi poslati na kamenolom na veći broj godina... :(
I njega i ološ koji mu je (pro)dao dozvolu za nadogradnju. :(

ne može u BG ništa da bude lepo u kontinuitetu... lepe su samo tačke, a odmah pored mora da bude neki monstrum koji sve pokvari... :(
Pa to je za beogradske standarde jos i uspela nadogradnja!! Pa pogledajte samo sta je sve radnjeno u poslednjih 30 godina - bez vodjenja ikakve arhitektonske logike, bez pracenja otvora na nizim etazama, upotreba razlicitih materijala itd... Da je samo ovako - Beograd bi jos bio i ok!

У суштини није тако катастрофално наспрам нпр. читавих зграда код Карађорђевог парка.

Pretpostavljam da je većina ovih tumora legalizovana i ne postoji ni teoretska šansa da neka metalna kugla poradi na vizuelnom identitetu nadogradnje tako što će je eliminisati... ostade za vek vekova :(

Тачно тако, слично као и онај чардак на тргу иза Стакленца, или онај распад у Сарајевској где фећ фали доста црепа.

Pa ovo je, koliko ja znam, prepoznatljiva forma nadogradnji na Balkanu. Ako grešim, nek me neko ispravi. Ali ja koliko znam, ovako izgleda 90% nadogradnji jer ako imaju te imbecilne kosine i crepove, onda se to zavede ne kao novi sprat nego kao potkrovlje/tavan i plaća se manji porez. I naravno, lakše se izmulja dozvola.

Tako beše priča koju sam čuo pre par godina. I posle kad sam malo obratio pažnju, stvarno vidim svuda tumore sa tim kosim crep-zidovima.

Te pečurke su krovovi i često tu ubace i po dva sprata.
U svakom slučaju je užas

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751075#p751075:1g88ym0h je napisao(la):
Bender Rodriguez » Sre Jun 24, 2020 12:05 pm[/url]":1g88ym0h]Dokaz da i stare zgrade mogu da izgledaju ne samo pristojno, nego i bolje sa PVC/alu stolarijam ako se to uradi korektno - Pravni fakultet
Pogledajte prilog 1

I usput, sveže obnovljena fasada na uglu Njegoševe i Kneginje Zorke. Bio sam u društvu pa sam slikao na brzinu i zaboravih da pogledam i slikam fasadu ''iza'' mene dok sam fotografisao, onu sa srpskom škartom. Tako da ne znam u kakvom je sad stanju. Ali ova mala izgleda prelepo.

file.php

file.php
Bender, koliko se ja sećam svog faxa - stolarija nije pvc, iznutra su ti prozori drveni, a možda čak i spolja..

Ovo što sam ja video - istina sa druge strane ulice, ali dovoljno blizu... su bili čini mi se aluminijumski. Znam sigurno da su aluminijumski kod i iznad ovog sporednog ulaza iz Beogradske. Jer baš dok sam čekao autobus zagledao sam se u prozorče pored ulaznih vrata i jasno video po širini okvira da su aluminijumski.

Koliko se sećam 100% su alu, samo je urađeno sa bojom drveta, nisu neka krš varijanta sa običnom braon bojom, bio sam često na tom faksu tokom studija jer sam koristio čitaonicu i bio na raznim tribinama. Jedino su glavna ulazna vrata zadržali originalna drvena, šteta samo što nema neko centralno hlađenje-grejanje da se uklone klime, mada i ove postojeće klime je postavilo samo par profesora za svoje kabinete, amfiteatri nemaju klime.

Inače Mašinski i Tehnološko-metalurški faks treba srediti fasade, ogromne zgrade na centralnim mestima a teško ruglo spolja, neki model kao Palata pravde sa zamenom celokupne stolarije i skidanjem klima, mada znamo da to drugo nije realno.

Svi prozori na faksu pravnom su pvc imitacija drveta ...
Postoje 3 velike klime koje hlade pojedine amfi i citaonice jedinice se nalaze u dvoristu faksa plus pojedinacne klime profesora koje treba bar ove do luci promjeniti u model da ima samo izduv na prozoru mali prorez bez kocke na fasadi

Onda svaka čast ako je tako urađeno da su i sa unutrašnje strane pvc, a ne drveni.. Sto puta sam ih otvarao i razmišljao kako su kvalitetni, kako je dobro što to drvo ne mora da se farba?! Spoljne strane prozora se stvarno više ne sećam, a glavna ulazna vrata su drvena.

Многе ручке су отпале и механизми су се раздрндали. Их, треба то одржавати.
Неке ручке су и намерно скинуте како студенти самоиницијативно не би отварали прозоре.

У зграду Правног факултета је много улагано у последњих 10-15 год. , али у виду капиталних пројеката. Оно што факсу фали је одржавање. Да не говорим о свакодневним потрепштинама као тоалет папир и сапун.

Нпр., последње велико улагање је изградња две слушаонице и пет, шест кабинета изнад амфитеатра "проф. Радомир Лукић", чувена "Петица".
До горе је потребно ићи степеницама, а нема ни лифта, ни рампе за инвалидска колица.

Измена: Видех сад да је тема о фасадама...

Mirko je to držao pod konac dok je bio dekan, sad ne znam koliko se Mirković bavi pitanjem održavanja zgrade.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751108#p751108:3ijkq2ne je napisao(la):
Дошљак » Wed Jun 24, 2020 1:46 pm[/url]":3ijkq2ne]Пун је град сличних чардака са спратом који глуми кров.

Jedino realno izvodljivo rešenje je da se umesto ovog najeftinijeg crepa svi ti maskirani spratovi pokriju kvalitenim crnim limom i da budu koliko toloko manje vidljivi

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=745237#p745237:3t8hm8r1 je napisao(la):
Tikvica » Sub Jun 06, 2020 5:27 pm[/url]":3t8hm8r1]Ćošak Miloša Pocerca i Dr.Aleksandra Kostića iza Palate pravde,nastavljaju sa uređenjem okoline BnV.
anonymous pictures website

Samo da zatvorimo ovu knjigu.Gotovo,ako je neko kukao za sivilom u Beogradu evo mu.

Vrh