Šta je novo?

Фасаде / Fasade

IMG-20190325-174039.jpg

Skele na uspjesno upokojenom i unistenom inistitutu kirilo savic pa ce nam ispituje i vjestaci niko

Ni juče ni danas nisam video nikoga da radi fasade u Brankovoj, još nisu krenuli, one skele je postavljalo 5 ljudi, ako ovako nastave trajaće mesecima..

8c21f3d0a77ca214671880c87fcfa8dd.jpg
jedan fun fact oko rekonstrukcije fasade gimnazije, na tenderu za izradu energetske efikasnosti postavljeni su uslovi koji ispunjava mali broj firmi medju kojima je i jedino prijavljeno preduzece ja mislim iz Smedereva. Tako da tenderi se namestaju od fasada do pevaljki..
Edit: posao je tezak 10mil dinara

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kakvi su ovo kablovi što vise, baš aljkavo. Inače sama fasada uživo i ne izgleda toliko loše s obzirom da je siva.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=610695#p610695:1tw0hony je napisao(la):
Vračarac » Пет Мар 22, 2019 12:14 pm[/url]":1tw0hony]Slika koja menja opis grada, da sivilo grada polako odlazi u zaborav...

file.php

А шта ако их све редом премажу баш сивом ? Најмање се прља...

Mislis kao petu beogradsku umjesto bjelom ...oni nekom ...sa lagera zamazali koja se ne prodaje bas ...

I da je bijela bila bi uklopljena ovako izgleda ko podloga ...

Vec 6 godina ne zivim u Srbiji, ali gledam ovde slike obnovljenih fasada sto kacite, pa me intersuje, jel to u Srbiji vlada nestasica veselih boja, ili je zakonom zabranjeno farbanje fasada u roze, zuto, crveno, zeleno...?

Meni nije problem izbor bojq nego jednobojnost zgrade. Kad oboje celu zgradu u isto kao da su je prosuli farbom, a ne urade kombinaciju makar razlicite dve nijanse iste boje da istaknu neke elemente na fasadi. To sa roze zelenom itd moraju biti vrlo pazljivi da ne bi uradili sto i sa Tiranom (gde su namerno isli tako sto je meni odvratno)... Eno Bec npr, skoro sve zgrade bele, krem i sive

Битна је употреба најмање две боје или нијансе и истицање детаља, али они који премазују целе фасаде једном бојом управо мисле да су ти детаљи кичасти и да се не слажу са модерним примерцима који су се населили ипак после тих са украсима.

Битне су и ведрије боје, али је битно и слагање боја. Имамо безброј примера где драп или зелена стоје поред сиве, нпр. од скоро на Косанчић в.

Имамо и даље превише посивелих фасада и заиста је велика глупост бојење нових зграда и обнова старих премазивањем сивом бојом. Драп, кафене и каки, бљутаве боје су такође честе, јер треба да дају озбиљнији тон...

На Косанчићевом венцу је пропуштена прилика да се направи једна будућа уметничка четврт са више ведрих боја, кајсија, светло жута, розе и бела, а у Кнез Михајловој и околини може да се негује уздржанији тон са окер, беж и светло зеленим нијансама и комбинацијама.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=613341#p613341:13fkzjuy je napisao(la):
DraganSt » Uto Apr 02, 2019 12:59 pm[/url]":13fkzjuy]Vec 6 godina ne zivim u Srbiji, ali gledam ovde slike obnovljenih fasada sto kacite, pa me intersuje, jel to u Srbiji vlada nestasica veselih boja, ili je zakonom zabranjeno farbanje fasada u roze, zuto, crveno, zeleno...?

Roze zgrada? Gde ti zivis 6 god u Diznilendu? :)

Jos jedna predratna lepotica se renovira na uglu Krunske i Svetozara Markovica.

Ta zgrada se radi vec mjesecima bez table bez icega
Vojska bjese koristila istu sad sta ce biti u njoj vidjecemo

To je pravosudna akademija. Vidi i evropska zastava na tabli, sigurno finansiraju deo radova.

A njih su na kraju tu ubacili bili su u zadruzi pa u knezu pa sad su znaci tu beskorisna institucija

Stvarno ne verujem da ima ovoliko neznalica u poimanju celog društva. Moras da znaš o nečemu da bi mogao sta reći

Pravosudna akademija je nesto najbolje sto se desilo pravosudju u Srbiji.
Nije zaživela jer je uticaj vlasti jos uvek ogroman na pravosuđe, te kad bude prihvaćena dobiće pun značaj.

Za neupućene, sakuplja najbolje studnete tj.diplomirane pravnike s najkraćim rokom studiranja i ocenom prosečnom iznad 8, jer je na pravnim fakultetima duzina studiranja vece merilo znanja od ocena.
Koji nakon polozenog pravosudnog ispita, koji je sam po sebi veliko cistiliste vezara, konkurišu za akademiju, gde ih ceka papreno težak prijemni koji se pritom polaže pred kamerama i moze se pratiti uzivo.
Znači uticaj veza, sveden na miminum.

Sa do 20ak polaznika godišnje, cesto pomere crtu, aplicira svake godine 200 njih, biraju se najbolji jer se pored svih uslova gleda i odrađen staž.
To traje 2 i po godine, nakon toga moraju biti izabrani na pravosudne funkcije.

Koči se ceo projekat, koji je uslov EU za pristupanje u delu pravosuđa, jer predsednici sudova i dalje imaju moc da primaju saradnike koji otprilike imaju isti status kao akademci, ali uslovi za prijem daleko manje zahtevni, cesto budu podobni birani.

I sta garantuje da nece suditi preko veze to sto su se oznojili do fotelje sudije i da nece podleci mitu i korupciji poznanstvima itd itd isto vazi i za javne tuzioce krsmana i ekipu ...

Ево за Директора што сам обећао, стамбена зграда у Николе Чупића мени веома симпатичне фасаде.

Vrh