Šta je novo?

Фасаде / Fasade

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=538730#p538730:1rbmba3v je napisao(la):
direktor » 17 Maj 2018 03:23 pm[/url]":1rbmba3v]Moze grad i drzava to i kaznama da pogura osim za fasade javnih objekata i objekata pod zastitom

Nije svugde pravedno da se stanari kaznama nateraju da sredjuju fasade ili da kompletno renoviraju zgradu (kad su vec u tom poslu).
Pogotovu sto ni drzavni objekti i istorijske zgrade ne daju bas dobar primer stanarima kako se odrzava zgrada.
 
На овој згради су отворени неки прозори, не знам шта се дешава, некада је био актуелан неки занимљив рендер.
 
20180521_104824.jpg


Skida se skela prozore nisu sredili izgleda ce vracati klime
 
Bas sam juce prolazio, i pomislih kako je grozno sto na ovakvoj zgradi sa ovakvom fasadom stoje ovi raspali prozori..
 
Да се едитујем:

- Ugovor o donaciji sredstava za rekonstrukciju fasade i krova Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" u Beogradu, u iznosu 106.000 dolara, iz programa Ambasadorovog fonda za očuvanje kuturnog nasleđa iz SAD, potpisan je danas u toj biblioteci.

линк: https://www.blic.rs/vesti/drustvo/potpi ... ic/86l1wmx

Да ли су средили и кров?
 
Negde ranije procitah da je cela zgrada izgradjena za tadasnjih $ 102.000,00 (od cega su amerikanci dali $100k :)) a danas rekonstruisali za $106.000,00 sadasnjih. Inflacija bato !!! Elem, kad bi i prozore uradili, ali ono bas kako treba, ispalo bi fenomenalno. Posto mi nismo Pariz, je l' te, pa nas zakoni ne ogranicavaju, a da ne bi slučajno neka teška ALU/PVC izvedba legla, medjurešenje (combo) bi bilo sasvim prihvatljivo za mene. (naravno, ofarbano u belo)

 
Prozori novi mogu da se urade po izgledu na orginalne nije to svemirska tehnologija ili pak mozda jeste mogli su bar da ih ofarbaju
Prije mozda 5 godina isto je nesto radjeno na zgradi od nekih doniranih stedstava
 
Hm, čudna priča, "američko kulturno nasleđe"...
Pre više godina, UB se obratila Karnegijevoj zadužbini, tražeći pare za rekonstrukciju, a ovi su im odgovorili: pogrešili se adresu, trebalo bi da se obratite "Fondaciji Svetozar Marković"... bar se tada tako pričalo.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=539102#p539102:2ua84wdb je napisao(la):
Posmatrac » 19 May 2018 09:18 pm[/url]":2ua84wdb]На овој згради су отворени неки прозори, не знам шта се дешава, некада је био актуелан неки занимљив рендер.

Nekadašnja centrala Komgrapa koji je u stečaju...zgrada pred stečaj misteriozno promenila vlasnika bilo i na dnevniku ili Bg hronici pa posle opet u katastru prešla na neku tašna mašna firmu...
 
Sta je sa dekorativnim osvetljenjem koje ne radi na novim fasadama u Kralja Milana?
 
Koliko vidim iz dokumentacije, ako nijedna ponuda nije kompletna/prihvatljiva, oni imaju pravo da pozovu sve ucesnike na dopunu dokumentacije i pregovore, bez da raspisuju novi.

Tako pise, nisam znao da postoji ta mogucnost.
 
Mozda su neke donacije cekamo table i detalje fotkati fasade prije i poslije
 
Сликао је Игор те фасаде када је правио вест о Бранковој још кад је био први тендер, надајмо се да ћемо их ускоро сликати и реконструисане. :vops:
 
Некадашњи биоскоп "Рекс" предат је јеврејског заједници на основу закона o отклањању последица Холокауста. У њиховој општини планирају да оснују овде "Јеврејски културни центар", тако да је најављена обнова целе зграде:

97e75a7581260ae2d6c2cd8877f49d71_9320291556.JPG


Извор: http://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1...de-jevrejskog-kulturnog-centra_2/#prettyPhoto
 
....Ovako iz “realne” perspektive izgleda kako izvođači visinskih radova sređuju fasadu na jednom od pet solitera na Banjici, koji imaju više od 20 spratova…

http://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-da ... -vikendom/

ne bi bilo na odmet posle da bar valjkom nekom sivkastom bojom da izjednače razliku izmedju zakrpa i betona :roll:

:sesir:
 
Prerada prizemlja i izivljavanje zakupaca vlasnika prostora je redovna pojava
 
Miksaliste obnovljeno,a istog dana u ulici na koju izlazi Miksaliste mislim Koce Popovica 6 odvaljeni ogroman deo fasade koji umalo nije ubio prolaznika..
 
ima li nade da uskoro krenu da se rade fasade navedene na prethodnim stranicama?

ispravite me ako gresim.. rekao bih da je glavni problem nedostatak kvalitetnih majstora- zapravo jedina firma sa kadrom je Jadran koja trenutno zavrsava nekoliko velikih projekata.
 
Палата правде и буквално блиста, са реке изгледала прелепо, чист бетон и стакло.

С друге стране, хотел Бристол почео да се распада :cry:
 
Toliko mi je žao zbog Bristola, taj hotel je toliki potencijal. Prosto ne mogu da verujem da niko ne želi da investira u njega.
 
треба да га залију бетоном да га ојачају
 
Koja čudovišta oko Palate pravde...A što se tiče Bristola, čini mi se da namerno hoće da predstave njegovo stanje lošijim nego što jeste, kako bi se lakše opravdalo njegovo davanje spasiteljima Arapima, koji će ga preurediti u hotel sa 5 zvezdica.
 
Vrh