Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Fasade u Brankovoj bi u roku od par godina opet bile sive od izduvnih gasova.

[url=http://.rs//viewtopic.php?p=474147#p474147:19ucaili je napisao(la):
stanislaw » Pon Avg 28, 2017 10:31 am[/url]":19ucaili]To nije rešenje, jer zgrade sa reprezentativnim fasadama uglavnom nisu u celini poslovne zgrade od podruma do plafona, a isto tako ni za stambene zgrade nije održivo rešenje da se održavanje fasade sufinansira.
Ako sve mora da se plaća iz budžeta da bi centar grada na nešto ličio, onda se postavlja pitanje da li je uopšte trebalo dozvoliti privatizaciju stambenih jedinica u centru, ili je trebalo ostaviti društvene stanove i poslovni prostor u vlasništvu grada, pa neka grad kreči.
Isto tako, u čemu je smisao restitucije ako će posle to da se kreči javnim novcem.
Te otkupnine stanova koje je `90ih godina sporvela aktualna vlast jeste jedna od vecih gluposti uradjenih na nivou cele drzave.
Medjutim time je vlast zastitila ljude koji su u stanovima ziveli na teritoriji AP KiM jer bi u suporotnom zavrsili svi kao izbeglice iz Hrvatske kojima je pravo koriscenja stanove osporeno do te mere da nije izgledno da se ikad vrati. Ovako je barem omoguceno ljudim da prodaju svoje stanove, zli jezici reci ce da nije trebalo ali eto tako je.

Fond koji bi se punio naknadama za koriscenje stanova omogucio bi renoviranje svih fasada, svih zgrada.
ali u to vreme su stanovi otkupljivani po smesnim cenama zarad politickog mira s tim da je za ljde sa kosmeta ispalo verujem slucajno dobro

Ideja da racun za infostan ljudima u cenralnim gradskim opstinama bude veca, meni zvuci nekako najprihvatljivija.

Jos jednom je izostavljena fasada na zgradi muzeja primenjenih umetnosti.

Nadam se da ce ovo predivno zdanje ipak doci uskoro na red.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474401#p474401:2fmjy1z7 je napisao(la):
lepi » Uto Avg 29, 2017 11:24 am[/url]":2fmjy1z7]
Ideja da racun za infostan ljudima u cenralnim gradskim opstinama bude veca, meni zvuci nekako najprihvatljivija.
Već jeste veći. Porezi takođe.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474407#p474407:1qg4v1dw je napisao(la):
Bender Rodriguez » 29 Авг 2017 11:13 am[/url]":1qg4v1dw]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474401#p474401:1qg4v1dw je napisao(la):
lepi » Uto Avg 29, 2017 11:24 am[/url]":1qg4v1dw]
Već jeste veći. Porezi takođe.
Pa i treba da bude. Imate svu neophodnu infrastrukturu za normalno funkcionisanje čoveka u 21. veku.

Aha, znači treba još da se povećaju? Nisu dovoljno ''ekstra''?
Pa dobro...

Nego, jel možeš da navedeš šta to mi imamo više što drugi ljudi po Beogradu (koji plaćaju sve dugove) nemaju?
Jel iko ovde uopšte ima predstavu koja je prosečna starost infrastrukture na desnoj strani Save i na kom su nivou te usluge koje se ''ekstra'' plaćaju, ili su opet glavni izvori bapske legende i priče zajedljivih malograđana koji i dalje svuda vide ''komunjare iz kruga dvojke'', UDBU i nepravdu?

Можеш ли рећи колико су ти трошкови које стално помињеш, ако није проблем по ставкама, да видимо где је та силна разлика?

Ne volim da pričam o tome na javnim mrežama, iz više razloga. Mogu na PP ali ne bih ovde. Ali ti mogu reći da su troškovi znatno veći, a da je kvalitet usluga i kvalitet života koji se dobijaju isti kao i prosek Beograda. A često i gori. Naravno, govorim o slučajevima gde svako sve uredno plaća. Divlja naselja i ilegalno izgrađene objekte koji sad ne mogu da se priključe npr na struju, to ne računam.

I ne pričam samo o troškovima tipa Infostan, struja i porez, nego i o drugim uslugama, kao što su telefon, internet, kablovska, parkiranje (koje ja trenutno ne koristim ali gledam svakog dana na šta liči), komunalni red... Čak su i cene u nekim marketima veće. Naravno, to sad nema veze sa Infostanom i porezima, ali hoću da kažem da je na svim nivoima uspostavljena ta ideja da je sve, ali bukvalno sve od Slavije do Beka i od Mostara do Luke Beograd zapravo Beverli Hils. Bogte pa onda ispade da je Beograd raskošnija i veća metropola i od Beča i Budimpešte. :roll: A u realnosti je, kad se sve sabere i oduzme, u proseku i tu isti raspad i haos kao i u ostatku grada. A opet sve plaćaš više, samo zato što je neko rekao da je tu ekstra život.

O tome sam takođe pisao i u svom prvom postu na ovom forumu, gde sam u detalje opisao čari ''ekstra'' života u ''ekstra zoni''. Ponavljati se neću, ali kažem - ko misli da je ovo Beverli Hils... ma svaka njemu čast.

Jedino ću da ponovim da meni nije ni teško ni mrsko da dam više para za nešto dokle god znam da će se to pametno i pošteno iskoristiti. Prvi ću dati još para za fasadu(mada je fasada ok, ali kažem ilustracije radi) i prvi ću se iscimati da sredim ulaz, pa makar ja platio pola troškova a ostali stanari drugu polovinu (što se i dešavalo, jer mi je lakše da se sam iscimam nego da se preganjam sa pojedinim nedokazanim ljudima oko 10 je**enih evra(cena po stanu)). Ali ako neko povrh svih ovih harača i licemerja vlasti i države, misli da već visoki računi i porezi treba još da se povećaju, nek mi da neki opravdan i valjan razlog. Nek mi da nešto osim pola veka matorih priča i izmišljotina zajedljivih malograđana. (ovo se ne odnosi ni na koga ovde, nego kažem odakle potiču takve priče i stereotipi)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474410#p474410:2fwrpqpj je napisao(la):
Bender Rodriguez » 29 Авг 2017 11:24 am[/url]":2fwrpqpj]Aha, znači treba još da se povećaju? Nisu dovoljno ''ekstra''?
Pa dobro...
Не, него је сасвим нормално да ти плаћаш већи порез од мене јер имаш за разлику од мене, сву потребну инфраструктуру за нормалан живот.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474410#p474410:2fwrpqpj je napisao(la):
Bender Rodriguez » 29 Авг 2017 11:24 am[/url]":2fwrpqpj]Nego, jel možeš da navedeš šta to mi imamo više što drugi ljudi po Beogradu (koji plaćaju sve dugove) nemaju?
Jel iko ovde uopšte ima predstavu koja je prosečna starost infrastrukture na desnoj strani Save i na kom su nivou te usluge koje se ''ekstra'' plaćaju, ili su opet glavni izvori bapske legende i priče zajedljivih malograđana koji i dalje svuda vide ''komunjare iz kruga dvojke'', UDBU i nepravdu?

Колико је стара? Јел ти мене зај***? Код тебе је стара, код мене је и нема. Јадан ти.

Opet te pitam - šta imam? Navedi mi taksativno šta to centar Beograda ima bolje u odnosu na druge delove? (opet, divlja naselja i muljaže koje dižu na kvarnjaka pa se posle čude što nemaju struju i vodu, to ne računam)

stf":1q3a40ln je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474410#p474410:1q3a40ln je napisao(la):
Bender Rodriguez » 29 Авг 2017 11:24 am[/url]":1q3a40ln]
Колико је стара? Јел ти мене зај***? Код тебе је стара, код мене је и нема. Јадан ти.
Pa idi pa se žali care. Idi cimaj ih. Evo ja sam baš jutros imao jedno druženje po državnim službama. Jedno od njih je bila i poseta Gradskoj upravi u 27. marta. Išo da ih zamolim da urade svoj posao za koji ih debelo plaćam. Nisam sedeo u hacijendi i ispijao šampanjac koji sam kupio tvojim parama a poslao batlera da on to rešava. Kako ti verovatno zamišljaš, u svoj toj svojoj pakosti.

Jbg, izvoli pa se iscimaj, ganjaj ih. Uradi nešto. Al mene ostavi na miru. Nisam ti ja kriv što si kivan i što drugi ne rade ono za šta ih plaćaš. Da ne očekuješ možda da ja to radim umesto tebe? Epa neće moći. Idi pa ih trkeljiši i prijavljuj, pa će onda možda i biti više para za fasade, cevi i puteve a manje po džepovima i ofšor računima.

Мој инфостан је месечно 12680 динара након попуста, пошто плаћам редовно, док је годишњи порез 12900 динара. Зашто је тајна да откријеш твоје трошкове?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474427#p474427:czac9a8d je napisao(la):
Bender Rodriguez » 29 Авг 2017 12:38 pm[/url]":czac9a8d]
stf":czac9a8d je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474410#p474410:czac9a8d je napisao(la):
Bender Rodriguez » 29 Авг 2017 11:24 am[/url]":czac9a8d]
Колико је стара? Јел ти мене зајебаваш? Код тебе је стара, код мене је и нема. Јадан ти.
Pa idi pa se žali care. Idi cimaj ih. Evo ja sam baš jutros imao jedno druženje po državnim službama. Jedno od njih je bila i poseta Gradskoj upravi u 27. marta. Išo da ih zamolim da urade svoj posao za koji ih debelo plaćam. Nisam sedeo u hacijendi i ispijao šampanjac koji sam kupio tvojim parama a poslao batlera da on to rešava. Kako ti verovatno zamišljaš, u svoj toj svojoj pakosti.

Jbg, izvoli pa se iscimaj, ganjaj ih. Uradi nešto. Al mene ostavi na miru. Nisam ti ja kriv što si kivan i što drugi ne rade ono za šta ih plaćaš. Da ne očekuješ možda da ja to radim umesto tebe? Epa neće moći. Idi pa ih trkeljiši i prijavljuj, pa će onda možda i biti više para za fasade, cevi i puteve a manje po džepovima i ofšor računima.

Зашто си толико искомплексиран? Нисам ја покостан, него си ти размажен са комплексима више вредности. И уопште ме не би занимало да се бавим тобом да не користиш сваки моменат да кукаш како ти је живот у центру тежак. Немаш ти појма шта је тежак живот, шта је живот уопште. Све имаш па то узимаш здраво за готово.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474427#p474427:czac9a8d je napisao(la):
Bender Rodriguez » 29 Авг 2017 12:38 pm[/url]":czac9a8d]Opet te pitam - šta imam? Navedi mi taksativno šta to centar Beograda ima bolje u odnosu na druge delove? (opet, divlja naselja i muljaže koje dižu na kvarnjaka pa se posle čude što nemaju struju i vodu, to ne računam)

Ево, упоредићу шта могу. Живим у административном центру општине, на главном путу БГ-СД (дакле није нека чука или бездан) у легалном делу насеља (кућа ми је уцртана још у време Краљевине Србије) те ме нећеш убацити у кош дивљих насеља што си већ по аутоматизму видим учинио.

Дакле, од инфраструктуре немам канализацију, кишну канализацију, уличну расвету, оптику, нити ТВ, нити И интернет. Водовод имам, и до пре 3 године имали смо редовне рестрикције у летњем периоду. Вода је, наравно скупља него код вас у центру, и износи 74 РСД/м3. Одношење смећа такође је скупље и износи 528 РСД а односе га једном недељно (код вас сваку ноћ). Грејање ме изађе минимум 700 евра за огрев, прерачунато месечно, како ви плаћате износи 6 951 РСД. Порез ми је трећа зона, значи око 8300 РСД годишње.

Путна инфраструктура је ОК, Смедеревац пресвучен 2014., тротоари урађени 2013.

Сва срећа па сам у административном центру општине, па имамо Основну школу, средњу школу, обданиште, амбуланту, хитну помоћ, пошту ... али опет са великом разликом. Теби је до свега тога потребно макс 10 минута хода, а мени су неопходна кола. Наравно, факултете немамо, а теби је велики број на пишомет.

Од друштвене инфраструктуре од које ти зависи квалитет друштвеног живота, шта ти имаш а ја рецимо немам, ево таксативно како си тражио:

- Калемегдан
- Музеји (више комада)
- Позоришта (више комада)
- Галерије (више комада)
- Биоскопи
- Базени
- јавни спортски терени

Даље, примера ради, код мене нема ни један мега маркет, а ниједан мини маркет не ради целу ноћ. Ниједна апотека не ради целу ноћ. Избор у минимаркетима је бедан у односу на избор код тебе. Разноврсност "блејачких" места такође, од кафана, кафића, кафетерија, клубова итд ... такси служба код мене не постоји ... јавни превоз је добар колико му инфраструктура то дозвољава ... у односу на центар, наравно - мегабедан.

Као што видиш, сасвим је нормално да ти плаћаш већи порез од мене. И треба. И то мноооого већи. И да даш паре и средиш фасаду. Јер је то твоја имовина. Као што је моја фасада - моја имовина.

Ja da imam kompleks više vrednosti ne bih ranije na drugoj temi napisao da jedva čekam da se odselm iz centra. I ne bih napisao da život u centru nije vredan cimanja i troškova. Ne radi se o kompleksu više vrednosti nego da mi je pun kufer takvih zajedljivih stvorenja koje su odrasle uz svakakve laži, lupetanja i bapske priče pa čim ne umeju da izađu na kraj s nekim problemom, ili čim nemaju herca da se suoče sa svojim problemima, ajde odma da opalimo po centru.
A ta proseravanja o teškom životu zadrži za sebe i za ekipu ispred dragstora.
Ево, упоредићу шта могу. Живим у административном центру општине, на главном путу БГ-СД (дакле није нека чука или бездан) у легалном делу насеља (кућа ми је уцртана још у време Краљевине Србије) те ме нећеш убацити у кош дивљих насеља што си већ по аутоматизму видим учинио.
Ne laži. Nisam rekao da je sve van centra divlje naselje, nego sam rekao da ovde uporđujem : 1) centar i 2) druge delove Beograda u kojima žive ljudi koji uredno plaćaju i izmiruju svoje obaveze. Rekao sam da ne uzimam u računicu divlja naselja jer što bi mene bilo briga što je Pera podigao ilegalnu kuću, pa sad ne može da se prikači na struju i vodu, kad ništa nije plaćao i regulisao? Ja pričam o onima koji uredno izmiruju svoje obaveze i dugove.
Дакле, од инфраструктуре немам канализацију, кишну канализацију, уличну расвету, оптику, нити ТВ, нити И интернет. Водовод имам, и до пре 3 године имали смо редовне рестрикције у летњем периоду. Вода је, наравно скупља него код вас у центру, и износи 74 РСД/м3. Одношење смећа такође је скупље и износи 528 РСД а односе га једном недељно (код вас сваку ноћ). Грејање ме изађе минимум 700 евра за огрев, прерачунато месечно, како ви плаћате износи 6 951 РСД. Порез ми је трећа зона, значи око 8300 РСД годишње.
Kanalizacija, kišna kanalizacija, ulična rasveta i ostalo što ide uz Infostan. Cena - 4.000 mesečno (bez grejanja).
Smeće ne znam napamet koliko je (nemam pri ruci ceo račun sa svim stavkama). Jeste, odnosi se svaki dan. Zato što mnogobrojni lokali prepune kontejnere.
Optiku nemam. (jbt, ''optika''... :lol: šta je sledeće, kvantni kompjuteri? :lol: )
Kablovsku imam - 500 dinara mesečno, najosnovniji paket. Ne bih imao to da drugi u kući ne gledaju.
Internet - 3.000 mesečno koji radi na 2/3 plaćenog protoka jer Lelekom neće da zameni i razdvoji parice iz doba Kraljevine.
Grejanje - 14.000 mesečno. Radijatori mlaki. Izolaciju cevi u ledenom podrumu i kroz hodnike ja lično platio i stavljao, jer je Toplane bolelo uvo.
Porez - 36.000 godišnje. Kolovoz, trotoari, čistoća, komunalni red... otprilike kao na NBG.

Idemo dalje

Сва срећа па сам у административном центру општине, па имамо Основну школу, средњу школу, обданиште, амбуланту, хитну помоћ, пошту ... али опет са великом разликом. Теби је до свега тога потребно макс 10 минута хода, а мени су неопходна кола. Наравно, факултете немамо, а теби је велики број на пишомет.
Ti imaš problem kako da dođeš do nekih objekata. Ljudi ovde imaju problem što ne mogu da žive od nekih drugih objekata. Tebi je smor danju što si daleko od gužve i buke, ali ti zato noću prija. Ljudima ovde prija što su blizu toga danju, ali im zato noću baš i ne prija. Ljudi ovde imaju škole i obdaništa u blizini, ali zato imaju i gužve, buku i zagađenje. Opet, koliko na jednom, toliko i na drugom tasu.
Dalje, ti imaš problem što te svako putovanje do centra košta para za gorivo. Ljudi ovde nemaju taj problem ali imaju to što ih konstano traženje parking mesta i preparkiravanje isto tako košta goriva i vremena.
Saberi oduzmi, znači opet smo na istom. Koliko prednosti, toliko i mana.

Даље, примера ради, код мене нема ни један мега маркет, а ниједан мини маркет не ради целу ноћ.
Ниједна апотека не ради целу ноћ.
Избор у минимаркетима је бедан у односу на избор код тебе.
Ja imam veliki Maksi na 300 metara koji radi celu noć. Pogodi šta? Zato je skuplji! :shock:
Znam da će ti ovo zvučati skandalozno ali... verovao ili ne, ni ovde apoteke ne rade celu noć. :o Najbliža, i jedina apoteka koja radi non stop a koju ja znam, je ona kod Londona. Samo zato što je dežurna.
Što se tiče izbora hrane, voće, povrće i još neke stvari teglim pešaka sa pijace. Market mi tu ne znači mnogo.
Разноврсност "блејачких" места такође, од кафана, кафића, кафетерија, клубова итд ...такси служба код мене не постоји ... јавни превоз је добар колико му инфраструктура то дозвољава ... у односу на центар, наравно - мегабедан.
Ceo Beograd je jedan veliki kafić, tako da ako ih baš nema u tvojoj okolini, a ako ti se toliko sedi u njima, uzmeš kola ili bus i provozaš se par stanica. Siguran sam da ćeš naići bar na jedan.
Taksi ne koristim, a i njih po Beogradu viđam bukvalno svuda.

- Калемегдан
- Музеји (више комада)
- Позоришта (више комада)
- Галерије (више комада)
- Биоскопи
- Базени
- јавни спортски терени

E ovo + prevoz su jedino što si rekao a što ima smisla i što se može uzeti kao argument. Tačno, jedan od benefita života u centru je što imaš lakši pristup takvim sadržajima. I drugo, što ne moraš da ideš noćnim prevozom ili da čekaš jutarnji.
E vidiš, zato ti porez i Infostan plaćaš XY a ja plaćam tih XY pa puta 2. Stvar je vrlo prosta : i ti i ja plaćamo onoliko koliko dobijamo. Mogao bih da nabrojim još mnoge druge nedostatke života u centru i da ti pokažem koliko pojma nemaš. Ali ajde evo recimo da smo proporcionalno isti. Dakle, niti je tebi bolje, niti je meni bolje, nego smo tu negde, svako sa svojim benefitima i manama.

I šta ti sad oćeš? Oćeš da se još povećaju porezi i nameti da se srede fasade zato što Gradsko Stambeno i Grad nisu u stanju da obuzdaju svoje rasipnike i muljatore?
Uostalom, ajde da čujem, za koliko bi ti povećao? Šta je po tebi razumna i korektna cena života u centru? Ajde profesore, učitelju života, ajde da te čujem. Izvoli.

Posto je tema o fasadama, mnogo je znacajnije pitanje kako naci model po kome grad ne bi uredjivao privatne fasade i podizao vrednost objektima a sa druge strane stimulisao gradjane da sredjuju svoje fasade kroz neki udeo u trosku ili kroz porez ili na neki drugi nacin. Ovo o cemu pisem nema veze sa time da li je zgrada u centru ili ne vec sa logikom.

Ko je normalan, on će uvek davati i truditi se oko zgrade. Ako ne zbog obaveze, onda zbog sebe i drugih oko sebe.
Ko je jaje, on će uvek naći način da se izvuče ili će sve da radi ko od bede. Sve i da mu staviš 20 novih dadžbina i policajca nad glavom.

Problem je samo u tome što ovde vlada opšte ubeđenje da su svi između Beka i Slavije jajare koje pritom žive u raskoši na tuđ račun.

To je u rangu onih kuknjava kad ljudi iz nekog mesta pljuju Beograd zato što su ih političari, kojima su kabineti u Beogradu, opelješili i zeznuli. Pa bato idi u Nemanjinu gde se zapravo nalazi taj kabinet, pa se žali i svađaj s onim za koga misliš da te je nešto oštetio, a mene ostavi na miru.

Ja se trudim da pricu izmestim iz tih sablona vec da stvarno vidimo cime je tvoj komsiluk doprineo da fasade izgledaju bolje posto je to i javni interes a ne samo licni. Zivim van centra grada i komsija je bas pre par meseci sredjivao fasadu na zgradi naravno sam je platio nije uscesce uzela opstina ni grad cak ni delimicno.

Чини се да је некако лепше, пошто се део града инфраструктурно уреди, или претвори у пешачку зону, да се у том делу среде и све фасаде, тако да реконструкција изгледа комплетно.

Наравно питање најбољег или најпоштенијег модела надокнаде трошкова треба да буде резултат демократског дијалога грађана и власти.

Ja sam uvek pristalica nametnutih rešenja.

Mozda bi najbolje bilo da prosto grad odredi koju fasadu restaurira, proceni troškove realno mozda cak i subvencionise kroz radnu snagu (dal formiranjem javnog preduzeca ili nadmetanjem vec postojecih privatnih) i prosto vlasnicima stambenih jedinica srazmerno velicini iste odredi na nivou od 10 godina isplatu uz racun infostana u odeljku Fasada iznos.

Dobra volja ne postoji za sređivanje jer da je ima ne vi se nasli u ovoj situaciji.
Kazem da nisu omogucene otkupnine stanova kroz naknade za korišćenje skupljala bi se ogromna sredstva. Posto jesu jbg...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=473241#p473241:ekirxhly je napisao(la):
Пантограф » Čet Avg 24, 2017 11:11 am[/url]":ekirxhly]Ekonomski fakultet je bio prokazana zgrada kao jedan od retkih primera socrealističke arhitekture u Beogradu, pa je jasna namera bila da rekonstrukcijom što više odstupi od svojih korena. Pretpostavljam da je to razlog za upotrebu crvene boje.

Mada, ako razmislimo malo, crep je crven i zapravo su crveni krovovi u graditeljskoj tradiciji i potpuno uobičajeni.

Zar crep nije boja terakote? Ovo na Ekonomskom je cinober crvena, vuče na višnju i nikako ne ide naročito ako zgrada naleže na zgradu sa korektnom bojom fasade.

Iz daleka ne izgleda tako loše ali čim se primakneš zgradi od silnog crvenila se počinje mutiti pogled. Do te mere su preterali da su crvenom obojili sve što je moglo, čudi me da nisu išli i više.

Evo današnjih prizora, uveliko se radi a čini se nikada kraja. Možda je kriva okolina koja je u opštem haosu.

Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1

Ovaj ekonomski faks je sad već toliko ekstremno ružan da iskreno želim da budu pre ili kasnije primorani da se isele a ova rugoba nek se sruši pošto tu nema pomoći.

Bender Rodriguez
Заиста не могу да осећам неко сажаљење према људима у центру.
Ви у центру града увек можете да продате стан за добре паре , ако не можете више да плаћате трошкове,и онда да купите јефтини стан. Док људи који су далеко од центра немају тај луксуз,јер им стан веома мало вреди.

Фасаду у вашој згради би по правилу требало ви да платите,а не град Београд.

Važi.

Ne brini, jasno mi je već da je ova diskusija nepoželjna na ovom forumu, tako da je neću više ni pominjati.
Neka misli šta ko hoće. Kad mogu da se ispredaju laži i stereotipi o celoj Srbiji, što bih se ja cimao oko laži i stereotipa o životu u centru.

Idemo dalje.

Elem, što se fasada tiče, nemam ništa protiv tog modela gde stanari održavaju fasadu. Naravno, jasno je da bi uz to bilo potrebno pooštriti kazne i suzbijanje grafita, da ne bude ono ''džabe ste krečili''. I mislim da bi nekim ljudima trebalo mnogo da se naviknu i nateraju da prihvate takav sistem. Ali kažem, u osnovi, to je ok predlog.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474537#p474537:3bf40d1z je napisao(la):
And7rey » Sre Avg 30, 2017 12:42 am[/url]":3bf40d1z]Ovaj ekonomski faks je sad već toliko ekstremno ružan da iskreno želim da budu pre ili kasnije primorani da se isele a ova rugoba nek se sruši pošto tu nema pomoći.
Zbog čega rušiti, to je destruktivno?! Potrebno je znanje i naravno talenat a to daje dobru ideju, i od zgrade bi se moglo napraviti sasvim solidno zdanje.
Protivnik sam rušenja osim izuzetno.

Krov izgleda kao nekakva nadogradnja iz "ko im ovo dozvoli", samo nesuptilno prefarbana u crveno.

Znanja, talenata i ideja ima na pregrst, nije cak ni u parama toliki problem, vec to sto samo par ljudi odlucuje o svemu ili samo Jedan, nakon sto se provoza autom groz grad.

Vrh