Šta je novo?

Сомбор / Sombor

Ja stalno koristim Vuka Karadžića, Partizansku i Karađorđevu. Maksima Gorkog i Matije gupca silom prilika. Do buvljaka npr Josićkim pored PIK a pa na obilaznicu. Mada sve su to uski putevi. Još oni ležeći policajci na Josari. Sreća pa živim na 10 minuta peške od bolnice pa me parking ne tangira toliko. Ili me žena vozi pa se ona nervira ( čitajte parkira gde stigne ).

Po mom misljenju, sve ulice u okviru venaca treba da budu pesacke, ili pojedine mogu mogu da se zavrsavaju kod javnih garaza (pariska, vasilija kovacica i sl.), a ostale bi trebale da budu dostupne samo stanarima i dostavnim vozilima i to da budu zone usporenog saobracaja ili skroz pesacke. Grad bi onda trebalo da se fokusira na ulepsavanje tog dela grada, i da prosiri pesacku zonu i turisticke sadrzaje na ceo taj prostor, po uzoru na skoro prosirenje pesacke zone u Beogradu... Uz jos jednu javnu garazu, ovo bi bilo svrsishodno resenje.

Апсолутно.
Нажалост, тако нешто је на нивоу лепих жеља.
Као што сам и ја већ писао за почетак добро решење било би укидање паркинга на улици у Париској и проширење тротоара уз задржавање неопходног једносмерног саобраћаја кроз Париску и Доситејеву, претварање читаве улице Лазе Костића у пешачку зону и измештање аутомобилског саобраћаја са пешачког правца Трг Републике-Змај Јовина-Трг Светог Тројства.

Evo najsvežije vesti. Saniran most preko kanala ponovo se sanira. Definitivno Somborci imaju droge u vodi. Drugog objašnjenja nema.

Може и горе - Тај део који се санира пропао је после неких 6 месеца након отварања моста и било је потребно још 6 да почну са санацијом.

Al niko ništa ne radi. Nisam par dana video radnike.
Inače diže se frka oko gradnje u Vojvođanskoj. Ali iskreno više ništa ne shavatam šta se tu tačno dešava.

Vrh