Šta je novo?

Скадарлија - Бајлони

Investitori zele sto vise kvadrata, sto vie gabarita.
Dok je Vesica to ce biti gradski prioritet.
 
Ali pokretne stepenice u ovom kontekstu, u Skadarliji, na otvorenom?! Ne bi radile ni dva dana. I uopste ih zamisliti u tom prostoru! Kakvi su to diletanti. I ta plasticna nadstresnica koja bi bila musava i pre otvaranja…
 
Ako se uzme u obzir da je to bilo vreme kada se najbolje ekonomski zivelo u Beogradu, deluje prilicno sivo i jadno… a onda su dosli rat, sankcije, divlja privatizacija, divlja gradnja..
 
Мислим да је у већем делу света тада стара градња била поприлично сива.
 
273909707_5396917680364487_8048517533369554200_n.jpg

 
Nije u Beogradu, vec u staroj industrijskoj zoni u Kragujevcu. Fin primer u jednom segmentu kako realizovati rekonstrukciju napustenih ili zapustneih fabrickih zgrada sa istorijskom vrednoscu.
Hotel Industrial 1853.

Industrial je lociran u značajnom istorijskom delu Kragujevca, u sklopu kompleksa nekadašnje „Zastave“, u jednoj od administrativnih zgrada, čija je autentičnost zadržana kreativnom obnovom u uređenju enterijera i eksterijera, sa akcentom na udobnosti i luksuzu. Okružen je muzejima „Stara livnica“ i „Stara Zastava“, koji su sastavni deo istorijskog kulturnog dobra „Knežev arsenal“, iako se nalazi u neposrednoj blizini samog centra grada (1,1 km) u mirnom i intimnom ambijentu.

Virtuelna tura:

135174_L.jpg

274472497.jpg
274466765.jpg
 
Poslednja izmena:
Штета што су ту у КГ упропастили Заставин музеј аутомобила.
 
Неки експонати пропадају напољу, неки су продати, неке су наводно Италијани пребацили код њих. У суштини музеј никад није ни заживео, пошто је само постојала колекција возила и макета прототипова.
 
Polako raspisan je konkurs za sredjivanje cele zone arsenala u kragujevcu ako se to ostvari kao sto imaju nameru sledecih par godina bice to jedna lepa zona koja moze da utice kao ugledni primer i na slican razvoj drugih zona po srbiji i beogradu tipa ovo ili secerana.
 
rekonstrukcija koja traje beskonacno, a o fasadama da ni ne govorimo...
Jezivo! Košmar! Bolje da se jedna stvar napravi pošteno i do kraja, nego što se na so strana otpočelo i ništa se ili ne završi (kao ovo i plato ispred Hrama) ili se uradi traljavo i trećerazredno (promenada ispod Kalemegdana i sl)
 
pa imamo primer Kosancicevog venca ( uz sve nedostatke naravno) koji ipak jeste zaokruzena celina...samo treba raditi fasade zajedno sa sredjivanjem ulica. A u poslednje vreme ipak ima i firmi koje mogu da kvalitetno poplocavaju i van beograda na vodi
 
 
Vrh