Da ali ovde se radi o slucaju gde se poredi basta kafica u drzavnom vlasnistvu sa bastom kafica - procitati sve do kraja ili ne citati uopste: u vlasnistvu jednog svima poznatog kriminalca, psihopate, uzurpatora i primitivca. Koji uz ovo ima i druge afere i bezobrazluke o kojima se pisalo na Beobuildu (a da ne pricamo tek o drugim, koje izlaze iz okvira Beobuild tematike) Jedan covek, 50 biznis avantura, i u svakoj se ponasa kao sebicno djubre.
Znaci dosli smo u situaciju da merimo cija kaka manje smrdi, da li preeimenzionirana basta drzavnog kafica ili predimenzionirana basta balkanskog neokapitaliste "kontroverznog biznismena" kriminalca, trovaca i primitivca.
Ne znam, ali meni je to malo degutantno.
A i degutantno mi je kako dodjosmo do toga. Clan koji zna puno o dosta stvari, i ume da debatuje i da filozofira (ovo ne mislim u uvredljivom nego pohvalnom smislu) ali ima neresivu netrpeljivost prema svemu vezanom za SFRJ. I sad se vidi fotografija jedne brljotine iz tog doba, i pokrece se nova rasprava gde se indirektno porucuje "eto vam ga na! Pa vi posle vidite jel vam bolji Peconi ili SFRJ urbanizam!" (ovo ja parafraziram i interpretiram)
Brate... jel stvarno moramo da idemo toliko daleko u svemu tome?
Da se ovde porede 1) predimenzionirana basta nekog drzavnog kafica SFRJ i 2) predimenzionirana basta nekog obicnog ugostitelja (malo bezobraznog, ali bar bez debelog dosijea i reputacije cudovista i djubreta) pa i da razumem pokretanje ove rasprave i onog ranijeg komentara.
Ali ovo ovako gde se kao izjednacava slepilo i nemar SFRJ birokratije sa ljudima kao sto su Peconi... to mi je stvarno degutantno.