Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Како болиде није блам ни пар година после реконструкције да ради све испочетка. Има опет да буде раскопан годину дана. Можда је то све неко силовање центра градњ да би га на силу преселили у БНВ. Немам друго објашњење.
Очигледно је да Шапић покушава да докаже да је бољи од Весића и коригује све што је његов претходник урадио. Најавио је поред археолошког, подног прозора и убацивање једнод или пар стабала на трг. Новац се користи за лично доказивање ко може боље да уреди трг. Уклањање упалих коцака је имало смисла, али нови план сигурно није приоритет.

Evo malo preglednije vizualizacije iz Šapketove prezentacije.
Trg republike ppt.png

Znam da je ovo preliminarna skica, ali ovo izgleda prejadno :( Ako već otkopava ostatke kapije, ponavljam - zašto staklo ne bude postavljeno u nivou, da ljudi mogu da se slobodno kreću svuda po trgu. Ovakve klupe i kandelabri nisu zaista za centar grada.

I još nešto mi je palo na pamet - dok se u slučaju platoa ispred Filozofskog fakulteta inati sa Zavodom za zaštitu spomenika u vezi sa arheološkim radovima, gde su isto tako konzervirani ostaci Singidunuma da sečakaju neka bolja vremena, ovde je voljan da otkopava nešto što mu niko tražio nije.

Ово је вероватно наредба са врха која за циљ има искључиво национално понижење. Главни саветник Шапкета је генерал ВРС а он сам је обичан полтрон и параван.

Ovi sanduci nisu na mestu kapije. Deluje kao neka maketa grada postavljena ispred kapije, tamo gde su kolčevi bili pobadani.

Lampe mi izgledaju bolje od trenutnih

Edit ipak jesu gde su ostaci

Темеље треба изложити или скроз целе са стаклом у нивоу, или не. Овако пар неких стаклених темеља нема смисла. Само то искључује постојање било каквих тезги, бина, ограда, клизалишта, звучника, и сл. Што и није лоше.

Vrh