Šta je novo?

Проширење улице Париске комуне

Danas sam shvatio da će izgradnjom kružnog toka kod Fontane napokon rešiti problem koji prijavljujem već godinama na toj raskrsnici - bare posle svake kiše po sred pešačkih prelaza.
Cek i fontana postaje kruzni tok
Inace mozda pogledaju kako to rade u holandiji vide sta je turbo krzni tok i tako te sitnice

Bukvalno se sa mape vidi da je povoljnija nova varijanta. Iz središnjeg dela bloka ulaziš u središnji deo bloka (u zgradi postoji veliki prolaz dirketno do škole). Postojeći pešački prelaz ima alternativu bukvalno 50m niz ulicu. Po meni opravdano.

Danas (nedelja) sam prošao kroz novi KT brzinom od 45 km/h. Bilo bi još bolje kad bi "trotoar" u sredini bio na nivou ulice,ali može se i ovako.

Bukvalno se sa mape vidi da je povoljnija nova varijanta. Iz središnjeg dela bloka ulaziš u središnji deo bloka (u zgradi postoji veliki prolaz dirketno do škole). Postojeći pešački prelaz ima alternativu bukvalno 50m niz ulicu. Po meni opravdano.
Stara pozicija odgovara svima. Onima što idu kroz prolaz kroz dugačku zgradu je svejedno gde će preći ulicu, a onima što dolaze stazom izmedju Gundulića i Meka je sada najgore.

Moram da se slozim i pohvalim ovaj novi pesacki. Nisam nikakav strucnjak, ali od semaforizovanog prelaza kod trafike u BZĐ imaš neki pravac kroz dva bloka ka Pariske komune i udaris na pesacki. Izadjes na cistinu i ne nabijas se na onaj prelaz kod Hleb i kifle gde znaju da se zaredjaju busevi i blokiraju prolaz. Tek da ne prodje post bez primedbe, ne bi bilo lose da budu dobri ljudi i blagovremeno upristoje prelaz, da ne zjape ovako rupe
IMG_6385.jpeg
IMG_6386.jpeg
IMG_6387.jpeg

Da li je neko ikada video guzvu u ulici Pariske komune? :)

• Sviđa mi se
Reagovanja: wk_
Да, јесам ја, и то пре неких 10-так година, колина возила је била од семафора са раскрсницом са Народних хероја и Отона Жупанчича (у правцу града) због судара.
Ако се сећаш, раније су на тој раскрсници (као и сада) биле три траке, за лево скретање у О.Ж. и две за право. Е тада је, кад се укључи зелено светло било тако регулисано да сва возила крену у исто време, а средња трака је ишла (а и сада) мало лево укосо (као у Јурија Гагарина) и нажалост тада кад је био тај застој, два возила Стојадин и Мерцедес су се бочно сударили, и то баш поприлично. Е тада сам био у колини, а колона је била баш велика, све до иза раскрснице са Студенстском улицом!
Срећом тај проблем са семафором, пуштањем у исто време све три траке, је решано. Посебно за скретање у Отона Жупанчића, а посебно за право (и десно у Народних хероја).

Vrh