Фоторепортажа радова – 07.11.2023.
Да склоним паучину са ове подтеме, а везано за Гандијеву улицу (проширење), хаварију-изливање воде која је била пре неки дан на водоводној мрежи, а такође и проширење краја улице Партизанске авијације (код нехигијенског насеља). Све ово је везано баш за ову подтему која је одавно отворена.
Па идемо редом – хаварија на водоводној мрежи проширење Гандијеве улице.
Ова улица је требало одавно да се прошири, али због проблема имовинске природе, је све ишло успорено, али то се ето полако решава. Проблем је у једном одавно нелегално изграђеном ауто-сервису. Тај сервис је затворен, не ради већ више од две године. О тим проблемима смо писали @Белка и ја на почетку ове подтеме још 2014.године. У међувремену је један празан део тог плаца претворен у ауто-плац за продају половних аутомобила. Али отом-потом.
Хаварија на водоводној мрежи која је била у суботу, су последица гео-механичких истраживања баш због проширења Гандијеве улице. Те радове је обављало ЈП „Путеви Београда“ и то се десило на месту – углу улица Гандијеве и Пере Сегединца (горњи део), код оне две куће које су одавно експроприсане.
Данашње слике, а прва слика је од члана @Дане Бежанија, коју сам му овом приликом украо.
Сликано из Пере Сегединца
Проширење Гандијеве улице
Ова улица је требало одавно да се прошири у дужини од 340 метара, од њеног самог почетка, раскрснице са Партизанске авијације-Љубинке Бобић-Бежанијских илегалаца до улице Пере Сегединца (горњи и доњи део). Проширење треба да буде са 1+1 на 2+1, два смера на доле, један на горе. Доста је оптерећена, а туда иде и градска линија 82. Две старе куће које су на дну Гандијеве , број 4 и 6 , су одавно експроприсане. Слике саме раскрснице
Идемо низ Гандијеву улицу
Ове две куће су одавно експроприсане.
Скоро је очишћен прилаз према постојећој трафостаници
Део Гандијеве улице од Пере Сегединца (горњи део) до Пере Сегединца (доњи део). Моја лична претпоставка је, да ће део где је постојећа самопослуга „Купи и Иди“(осмех), (која се неће рушити), коловоз бити проширен до бетонске стазе која је уз саму самопослугу, и да ће она постати/бити тротоар. На тај начин би линија коловоза са већ узграђеним проширењем Гандијеве улице од Пере Сегединца (доњи део) до Војвођанске улице, поклопити. Сам улаз/излаз у самопослугу ће се вероватно преместити на део према Пере Сегединца (доњи део)