Šta je novo?

Zaštita kulturnog nasleđa Beograda

  • Začetnik teme Садко
  • Datum pokretanja
Slazem se,i za drustvene mreze i za organizaciju. Mozemo da sprecimo,imamo nekoliko primera takvih uspesnih akcija u poslednje vreme. Poslala sam peticiju i poruku nekim grupama i udruzenjima na drustvenim mrezama. Ko god moze neka deli po drustvenim mrezama. Sto se tice konkretne akcije,za pocetak bi bilo pozeljno se okupi makar nas 20ak,30ak ispred hotela ili Zavoda. Ko je zainteresovan?
Ja sam zainteresovan.
Kasno sam video ovu vest, ali danas u 13č je konferencija za medije ispred Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda. Arh. Dragoljub Bakić i članovi odborničke grupe Oslobodimo Vračar će održati konferenciju za medije.

 
41591356_10217015854011210_6330888257953333248_n.jpg
 
Ljudi imam jedno pitanje pošto ne razumem jednu stvar. Kako to da zgrada koja se nalazi u kulturnoj istorijskoj celini i od strane zavoda proglašena kao objekat od vrednosti ipak na kraju biti srušena?
Ovo nije provokacija ili ironija nego stvarno želim da shvatim stranicu zavoda i informacije koje su navedene ta
tamo . Mislim konkretno na zgradu u Koste Stojanović broj 6.

Unapred hvala.
 
Бирократско правдање свињарија у корист инвеститора могуће за паре.
 
Срушена је кућа у Косте Стојановића 6?

Screenshot (387).png

Нисам знао, тј. нисам пролазио неко време..



Узгред, изгледа, извођач је "Санидеи ДОО", која је срушила и кућу у Београдској 21..

Screenshot (388).png


А планира ово на њиховим местима..

2.jpg
3-3.jpg
 
Poslednja izmena:
Нови дух старог Врачара из доба газда Рајкове гостионице.
 
Pa da zato sam pitao, posta je kuća u Koste Stojanović označena kao vredna a rusise. Ako nije vredna onda na sajtu zavoda treba da je oznace kao žutu ( bez vrednosti). Ovako svima daju do znanja da sve što pišu i crtaju je sve bez veze zamajavanje naroda i farsa svetske klase. Ako je to tako onda me zaista plaši i lepa žuta kućica u Karađorđevoj. I ona je kao vredna ali je očigledno nebitno isto kao zgrada u Admirala Geprata. Vredna u knjigama zavoda a rusise. Sve je to nebitno. Imaćemo debelu knjigu kako će naša deca da uče kako je Beograd nekada izgledao.

Negde sam čuo da je Deki dobar prijatelj sa Vuckom tako da izgleda može on to sve da ruši. Bitno je da se slivaju pare u budžet a kako će Beograd da izgleda .....?
 
Да ли је кућа у Косте Стојановића уживала статус заштите?

Screenshot (387).png


Може ли линк до документа?
 
61834926_10219030716381510_2139205850156236800_n.jpg

БКА, атеље Светомира Лазића, срушена у првој деценији 2000. - их.
 
БКА 218

Добио сам информацију да је нестао почетком друге деценије 2000. - их.

Screenshot (390).png
 
Булевар Краља Александра број 218.
 
Ceo svet gleda da sačuva kulturno blago samo ga Srbi sa merak uništavaju.

Kakva smo bre to nacija ..... bez istorije nema budućnosti.

Sada kada kreneš preko Gazelu vidiš prvo Skyline pa ces onda tu zgradurinu u pozadini koja će jedina da strci u tom kraju kao najvislja. I da nikoga to ne zanima to mi nije jasno. Gradjevinska inspekcija, gradski arhitekta, zavod .....
 
Зар су се њих двојица толико опарили од кошарке да могу да зидају тако на Врачару? Мислим Тепић је био солидан, али сума сумарум играо је мало изнад просека. Лука Богдановић ни толико. Тек ми је јасно сад какви су остали инвеститори.
 
Vrh