Šta je novo?

Паметни телефони

Hvala - mislio sam da ga uzmem kod ovih u Balkanskoj, kapiram da je to proverena švercerska priča.

Узми слободно. 3 телефона сам узео у једној од тих радњи у претходних 6 година и сваки ради и дан данас.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

MIUI/HyperOS је тешко ђубре, препум реклама
Вероватно већина зна али за случај да неко не зна може му бити корисно. Рекламе које искачу било у OS било кроз игре и апликације на било ком андроиду могуће је искључити.
Подешавања - више опција за повезивање - приватни DNS.
Изабрати опцију приватни DNS - прилагоди назив и под име хоста добављача уписати dns.adguard.com.
Такође, на појединим телефонима снимци са Јутјуба и других стриминг платформи када се изабере висока резолуција делују неприродно и непријатно оштро.
Решење је ући у додатна подешавања - опције за програмере, пронаћи "онемогући HW постављене елементе" и укључити ту опцију.

Poslednja izmena:
Čitao sam negde da taj dns.adguard.com pravi probleme sa A1 aplikacijom, pa ko koristi tu mrežu čisto da zna da privremeno isključi to pre korišćenja njihove aplikacije.
Što se tiče MIUI i HyperOS oni jesu vazda bili natrpani koječime, ali ko je bio rad da moduje telefon da pokreće custom ROM dobijao je čist Android na odličnom hardveru, doduše je sada dosta komplikovanije to raditi nego pre desetak godina. Ovde https://github.com/zenfyrdev/bootloader-unlock-wall-of-shame se vodi evidencija ko od proizvođača pravi problem oko otključavanja uređaja, pa čisto ako nekoga zanima i taj detalj pri kupovini.

Не постоји тренутно телефон са бољом камером и софтверском обрадом фотографија
Ja kad živim u 2015oj

Pixel od 5 nije imao krštenu kameru, tada su završili i sa dobrim telefonom i sa dobrim softverom

Kinezi ih šiju odavno, a bogami i Samsung u poslednje vreme. iPhone pogotovo.

Čitao sam negde da taj dns.adguard.com pravi probleme sa A1 aplikacijom, pa ko koristi tu mrežu čisto da zna da privremeno isključi to pre korišćenja njihove aplikacije.
Što se tiče MIUI i HyperOS oni jesu vazda bili natrpani koječime, ali ko je bio rad da moduje telefon da pokreće custom ROM dobijao je čist Android na odličnom hardveru, doduše je sada dosta komplikovanije to raditi nego pre desetak godina. Ovde https://github.com/zenfyrdev/bootloader-unlock-wall-of-shame se vodi evidencija ko od proizvođača pravi problem oko otključavanja uređaja, pa čisto ako nekoga zanima i taj detalj pri kupovini.
Istina međutim nema veze sa AdGuardom već A1 uopšte ne radi na * DNSu, ja koristim NextDNS i A1 odbija da funkcioniše i to aplikacija sama blokira jer sam joj sve dozvolio u *

A za bootloader unlock: apsolutno nebitna stvar zato što je Gugl sam ubio AOSP odavno, momenat kada ga ubaciš na svoj telefon gubiš gotovo sve bitne funkcionalnosti telefona.

Čitao sam negde da taj dns.adguard.com pravi probleme sa A1 aplikacijom, pa ko koristi tu mrežu čisto da zna da privremeno isključi to pre korišćenja njihove aplikacije
Potvrđujem. Jedan broj mi je na A1 mreži i zbog ovoga imam problema da ne mogu da koristim a1 app

A za bootloader unlock: apsolutno nebitna stvar zato što je Gugl sam ubio AOSP odavno, momenat kada ga ubaciš na svoj telefon gubiš gotovo sve bitne funkcionalnosti telefona.
Ti i dalje možeš da staviš Google Apps na AOSP ako hoćeš, ili microG koji nema sve funkcionalnosti Googleovih usluga ali znatno manje troši resurse. Osnovna prednost otključavanja je veća kontrola nad sistemom i produžavanje radnog veka telefona, pogotovo u situaciji kada proizvođači daju samo dve nadogradnje Androida.

Vrh