Вероватно већина зна али за случај да неко не зна може му бити корисно. Рекламе које искачу било у OS било кроз игре и апликације на било ком андроиду могуће је искључити.MIUI/HyperOS је тешко ђубре, препум реклама
Ja kad živim u 2015ojНе постоји тренутно телефон са бољом камером и софтверском обрадом фотографија
Istina međutim nema veze sa AdGuardom već A1 uopšte ne radi na * DNSu, ja koristim NextDNS i A1 odbija da funkcioniše i to aplikacija sama blokira jer sam joj sve dozvolio u *Čitao sam negde da taj dns.adguard.com pravi probleme sa A1 aplikacijom, pa ko koristi tu mrežu čisto da zna da privremeno isključi to pre korišćenja njihove aplikacije.
Što se tiče MIUI i HyperOS oni jesu vazda bili natrpani koječime, ali ko je bio rad da moduje telefon da pokreće custom ROM dobijao je čist Android na odličnom hardveru, doduše je sada dosta komplikovanije to raditi nego pre desetak godina. Ovde https://github.com/zenfyrdev/bootloader-unlock-wall-of-shame se vodi evidencija ko od proizvođača pravi problem oko otključavanja uređaja, pa čisto ako nekoga zanima i taj detalj pri kupovini.
Potvrđujem. Jedan broj mi je na A1 mreži i zbog ovoga imam problema da ne mogu da koristim a1 appČitao sam negde da taj dns.adguard.com pravi probleme sa A1 aplikacijom, pa ko koristi tu mrežu čisto da zna da privremeno isključi to pre korišćenja njihove aplikacije
Meni ne radi ni na AdGuard ni na NextDNS..Користим dns и ради ми А1 нормално.
Пиксел 6 прави одличне фотке.
Ti i dalje možeš da staviš Google Apps na AOSP ako hoćeš, ili microG koji nema sve funkcionalnosti Googleovih usluga ali znatno manje troši resurse. Osnovna prednost otključavanja je veća kontrola nad sistemom i produžavanje radnog veka telefona, pogotovo u situaciji kada proizvođači daju samo dve nadogradnje Androida.A za bootloader unlock: apsolutno nebitna stvar zato što je Gugl sam ubio AOSP odavno, momenat kada ga ubaciš na svoj telefon gubiš gotovo sve bitne funkcionalnosti telefona.
Pored toga što ovo slučaj nije već dugo i pored toga što je AOSP smeće već 5 godina - novi EU zakon kaže minimum 5 godina OS nadogradnji.pogotovo u situaciji kada proizvođači daju samo dve nadogradnje Androida.