Šta je novo?

Ноћни живот Београда

Мислим да би требало задужити једног инспектора да прати ове пуне клубове што се по ФБ хвале добром атмосфером, упоредити слике са пријављеним прометом и ето идеје за акцију

Kako mislis da inspektori mogu na osnovu slika sa Fejsbuka da uporede prijavljeni promet?

Jedino sto mogu da urade je da uporede koja je bolja riba u klubu. :D

Na osnovu slika mogu da vide da li je česta gužva u lokalu i da na osnovu toga izraze sumnju ako vide mali promet. Naravno, slike nisu nikakav dokaz, već samo smernice inspektorima gde mogu da naiđu na potencijalne nedostatke u vođenju finansijskih knjiga.

Na kraju, inspektori ne treba nikome da se pravdaju zašto su izabrali neki objekat da kontrolišu.

Бг Банг од сад под покровитељством Туристичке организације Београда :gobb:
11392989_344556182420904_8764481578414186407_n.png

astrodule":250wpy87 je napisao(la):
Na osnovu slika mogu da vide da li je česta gužva u lokalu i da na osnovu toga izraze sumnju ako vide mali promet. Naravno, slike nisu nikakav dokaz, već samo smernice inspektorima gde mogu da naiđu na potencijalne nedostatke u vođenju finansijskih knjiga.

Na kraju, inspektori ne treba nikome da se pravdaju zašto su izabrali neki objekat da kontrolišu.

Тачно на то сам мислио. Натерати их не само да издају рачуне већ и да пријављују раднике, од горила на улазу до девојчица које раде на гардероби. И ту је много битнија одлучност и фактор изненађења него неке честе контроле. Ако се плаћа улаз и види пун клуб проверити да ли је уплаћен порез, ако долази неки страни диџеј проверити на који начин му се плаћају услуге. Толики је профит у целој причи да се једноставно не би смело препустити савести угоститеља.

Могла би тако и саобраћајна полиција да види где је потенцијални извор пацијената који пијани возе.

Somi303":33t7ntfg je napisao(la):
a2aaa596678d3cf8805d5995e7d2f6e5.jpg

За хејтере који мисле да бг банг не издаје рачуне :*

Malo zapazanje, posto je broj БИ prakticno redni broj fiskalnog isecka a vidi se i vreme izdavanja malo mi je neverovano da je u periodu od 23:36 kada je izdat 112. racun da je do 02:16 izdat racun broj 128. Sto ce reci da
je za okvirno 2 sata i 45minuta izato samo 16 racuna a od toga dva Somijeva :)

Има више каса, а и већина само да паре и оде. Ни ја не бих узео да нисте потегли причу овде :D

Gomila se toga ne otkuca preko kase pa ni kafana kod gardos kule neizsaje racune

Inace od kada radi to mesto tj taj privredni subjekt kada je izdat tako mali broj racuna ;)

Igor":xz8y8yka je napisao(la):
Inace od kada radi to mesto tj taj privredni subjekt kada je izdat tako mali broj racuna ;)

Odlično zapažanje za brojeve fiskalnog isečka.
A možda je kasa nova, možda je tek vraćena sa servisa... zašto ne bi postojalo neko "legalno" objašnjenje :p

@Шоми
Лепо од тебе што си тражио рачун, урадио се једну добру ствар, рецимо да би тих 290 дин могло да покрије трошкове бензина за једну интервенцију хитне помоћи. При томе добар део би остао у буџету због акцизе и пдв-а јер пумпе све издају рачуне.

Само издавање рачуна би чак унапредило туристичку понуду јер би тада туристи били заштићенији од превара. Ја нпр у Грчкој никад нисам видео ове папириће које издају наши клубови, а о томе да конобар ручно напише шта треба да се плати да и не говорим.

У Хрватској су били ангажовали неке странце да помоглу инспекцији и тако створили атмосферу да се највише исплати свима издавати рачуне.

Што баш 290 динара, мсм што 290 кад су рачуни већи, то нисам разумео? Издају они рачуне, али реално, ко ће да чека рачун у колони кад иза њега наступа wreckvage нпр. Ја сам ето жртвовао један drop због вас :D

На брзака сам срачунао 20% од 1400 дин (и погрешио 280 је), иначе математика пдв-а је мало компликованија. Признајем да је не знам ако има неки економиста да објасни како се плаћа пдв у ланцу од фабрике до продавца у клубу.

tragac":1j2is1eg je napisao(la):
Meni je veći šok što su energetska pića i alkohol oslobodjeni PDVa.
Jesu li?

Posto vidim da na racunu nije iskazan iznos pdv-a. Nisam siguran kako to za ugostitelje funkcionise da li mogu da budu van pdv-a pa da racune iskazuju bez pdva i da imaju fiskalne kase?

Zapravo moguće je da je u pitanju lokal koji je tek otvoren pa još nije ušao u sistem PDV (još nije zaradio osam miliona ili koliki je već sada limit)

Ranije je bilo da mozes da izaberes prilikom otvaranja firme sad nisam siguran da li to vazi za ugostiteljske objekte sa fiskalnom kasom. Pa ako ne zelis da budes u pdvu ne placas ga dok ne dodjes do odredjene cifre.

Kasno sinoc sam se vratio sa vikenda iz Krusevca. Danas sam prijavio 2 ugostiteljska objekta gde sam jedva dobio racun posle 10 minita cekanja, na kojima pise 0% pdv. A rade godinama. Kazu ovi iz poreske da je neka muljavina pa sam im dao sve podatke sa racuna.
Od potrosenih 20ak hiljada, samo smo u Meku kod Velike Plane i na pumpi dobili racun i za putarinu. To je to. Olosi kradu na veliko, niko ne daje racun, i kad ti da da ti sa neregistrovane kase.
Ako neko nece da saceka racun to ne znaci da nisi duzan da ga otkucas.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Зар не беше да немаш као корисник обавезу да платиш ако не донесу фискални рачун?

Mislim da paušalcima koji nisu u PDV-u na računima uvek piša 0% za PDV. Svi lokali brze hrane u Belville-u npr. izdaju račune sa 0% PDV a ne verujem da ih tamo baš ne kontrolišu.

Mislim da i za paušalce važi taj limit, ali je izgleda postavljen poprilično visoko obzirom na promet koji imaju. Problem je što svi hoće da zgrnu brzu lovu, niko ne koristi ovaj vid poreskih olakšica za penetraciju tržišta nižim cenama. Big Pizza, Caribic i ostali imaju niske cene i daju svakom račune, ali njih vadi ekonomija obima, nemaju prazan hod pa im i male marže donose ogroman profit.

Vrh