Šta je novo?

Косанчићев венац - ревитализација

Ne znam koja je fora sa tim prozivanjem da je neko bot, nemam probem da ti javno kazem za koga sam glasao, evo reci cu ti da nije vlast ali nije ni demokratska opozicija i rodom je covek iz Cacka i jel sad ok? Ne znam kakav volej sam nabacio liku koji kaze da nema saht na KV a ja stavim sliku da ima saht pri tome se lik pravi pametan prosipa neku filozofiju. Poenta mog pisanja je bila da izvucem iz vas da kazete da je ponesto i lepo kao sto sam to izvukao od tebe za fasade. Verovatno si jedva to procedio posto to nije drustveno prihvatljivo na forumu i bot si naravno

Momce dobro dosao na bb poenta u slivnickim resetkama za atnosverske vode koje su ubudzivane naknadno to da si pratio rekonstrukciju ili prelisto temu znao bi ta ne kordinacija je za osudu
Pa isto takvo naknadno kopanje za tt kanizaciju koja zaboravljena
Pa ustemavanje kablova od novih prikljucaka za struju poslje zavrsetka fasada umjesto prije pa se fasadade na svim moraju doradjivati
Preskocene fasade 3 objekta iz nepoznazog razloga
Svi naknadni radovi tj naknadna pamet itd
Ps mogo bi detaljnije moram na plazu.

Ma sve je to normalno za ovakve velike projekte - NOOOOOT

@Vračarac naleteo si na volej svima koji smo pratili ovu rekonstrukciju, a i mnoge druge.

Ok zavrsavamo prepiranje, svako ima svoje misljenje na kraju krajeva. :)
PS Uskoro krece rekonstrukcija jedne stambene zgrade u Krunskoj ulici na moje licno angazovanje kao preCednika zgrade, projekat je gotov tako da ostaje jos onaj laksi deo, da prikupim novac od komsija ;)

Sto bi reko Direktor bukiran prvi +.Bezveze trosimo vreme i svadjamo se a sto si rekao svako ima prava na svoje misljenje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=556246#p556246:1m8tsa8g je napisao(la):
Vračarac » 01 Aug 2018 01:03 pm[/url]":1m8tsa8g]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=556227#p556227:1m8tsa8g je napisao(la):
varos kapija » Sre Avg 01, 2018 2:26 pm[/url]":1m8tsa8g]Sredjivanje KV je cist politicki projekat, tako da ne mesati politiku u to je nemoguce. Tu nije bilo ni S od struke, a ovde se vrlo argumentovano pre svega daju kritike na racun nepostojanja znanja i struke za realizaciju takvih projekata. Kako onih koji su ih dobili da rade, tako i onih koji su te projekte dodelili.

Recimo "zaboravljanje" da ulica treba da ima sahtove za kisnu kanalizaciju, nije mali propust za koje su se neke budale sa Beobuilda uhvatile, nije cak ni stvar znanja nego nedostatak elementarne pameti (znanje nivo osnovne skole), a sve kao posledica najobicnijeg lopovluka onih koje bi ti da ne mesamo u sve ovo.

Prijatelju pre nego sto lupis nesto ipak malo proveri da ne bi ispao bu****. Evo ti par slika da ti docaram kako izgledaju sahtovi...

Prijatelju da ne bi ispao bot, a ti prvo izvrti sve ove strane sto su pisane ovde godinama, pa vidi kako sahtova nije bilo, nego su po zavrsetku kaldrme, rusili tu istu kaldrmu i kopali podlogu da bi stavili te sahtove i kanalizacione cevi. I da, golim okom je tacno vidljivo gde je sve kopano naknadno, i da sahtovi zbog takvog (ne)planiranja nisu svuda postavljani u najnizim tackama, nego je predvidjeno da gravitacija vodu vuce uzvbrdo.

Isao sam danas da slikam za sat vremena vam saljem dokaz da se kaldrma u gornjem delu raspada

Fali ti vracarac zadnja fotka da se vidi da je danas ti slivnicka resteka a ne poklopac od telekoma ili toplana
Posto se kanalizacjoni poklopci prave okrugli a slivnicke restke su na sredini ulice .Na prve dvije fotke se vidi toplovod .Na zadnjoj na sredini se vidi privremeni poklopac fekalne kanalizacije koja je postojala i prije rekonstrukcije tj uradjena je nanovo 70 tih

Prijatelju ne razumem te sta si hteo da kazes? Sto se tice slivnickih sahtova u delu kod austrijiske ambasade nisu na sredini nego pored trotoara

To da nista dokazo fotkama nisi
Imas na ovoj temi ranije fotke kako raskopavaju tek zavrsene ulice
1 zbog slivnickih restki
2 zbog tt kanalizacije
3 zbog stubica
4 itd ...
Govorimo o nizu ne kordinisanih radova koji su doveli do duzine istih plus do pada kvaliteta istih

Fora je sto prve tri fotke nemaju veze sa kisnicom tj atnosverskim vodama i slivnicima
Druge dvije mozda a nemora da znaci jer vise lice na saht toplovoda ili telekoma nego na mjesto za slivnicku resetku

Ovako izgleda završeni deo trotoara, sa fugama između kamena:

Zar je neko ocekivao neki drugi odgovor :) Sad ce hrpa keramicara da se javi da da strucnu ocenu kako su fugne katastrofa uradjene. To je tako in napisati :) Najjaci smo narod da nas nema trebalo bi nas izmisliti...

Ne samo neki ljudi koje placamo u direkciji za izgradnju grada treba svoj posao da rade kako treba kao i u zavodu za zastitu spomenika a ne da rade preko one stvari

...a ne da rade preko one stvari...

Kako ne razumeš a video si sve brojnije zastave u duginim bojama po gradu

Rade odgovorni ljudi kako treba ali sad je IN imati pomešane i pogrešne ,,one,, stvari , pa zato to tako i ispada :lool:

Zna prosecan Srbin forumas kako treba i sta treba da se radi, sta ce njemu Zavod za zastitu spomenika, zna on bolje. Pored toga verovatno je i bolji selektor od Krstajica to ide jedno sa drugim :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=556689#p556689:2uf4wrdw je napisao(la):
Vračarac » Pet Avg 03, 2018 10:52 am[/url]":2uf4wrdw]Zna prosecan Srbin forumas kako treba i sta treba da se radi, sta ce njemu Zavod za zastitu spomenika, zna on bolje. Pored toga verovatno je i bolji selektor od Krstajica to ide jedno sa drugim :)
Pa pravo da ti kazem ja nisam siguran da mi i imamo zavod jer da ga imamo stepenice na Kalemegdanu bi bile gotove pre 2 meseca!

@Vračarac - zasto bi morao da budem keramicar da bi komentarisao nesto da li mi se svidja ili ne ? Debele fugne + neujednacene boje = debelo sran*** s oprostenjem. Eto, ne umem da budem blag kao Direttore, a nisam ni polagac kamenih obloga, niti bi to bolje uradio, ali sam siguran da ima ljudi koji bi. I osmislili i uradili. Smo oni nisu mogli ni prici ovoj "rekonstrukciji" a sve i da jesu, pitanje je kakvim bi sredstvima raspolagali. Mozete se smejati koliko god zelite, ali ova "rekonstrukcija" do najmanjeg detalja je slika i prilika mnogocega u nasem drustvu danas. Ko je imao prilike pogledati i uporediti sa rekonstrukcijama u npr Italiji (ili drugde), znace o cemu pricam. Al dobro, prekriva povrsinu, to je bitno, pa moze se i tako gledati... povrsno. Zasto bi nas par ubedjivalo veliku vecinu da moze daleko bolje, kad je velikoj vecini ionako ovo wow ? Dao Bog mira, prosperiteta i kontinuiteta, pa cemo i mi jednog dana biti NAPREDNI. Ali ono... stvarno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=556689#p556689:234puew5 je napisao(la):
Vračarac » Today, 09:52[/url]":234puew5]Zna prosecan Srbin forumas kako treba i sta treba da se radi, sta ce njemu Zavod za zastitu spomenika, zna on bolje. Pored toga verovatno je i bolji selektor od Krstajica to ide jedno sa drugim :)

Da li si ti ozbiljan?

Zavod za zaštitu spomenika - pa koliko je puta ovde ukazano na gluposti koje su oni radili?!

Krstajić - ti njega nazivaš selektorom?!

Očigledno se ne razumeš ni u jedno, ni u drugo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=556713#p556713:2mvzh4c1 je napisao(la):
astrodule » Pet Avg 03, 2018 12:00 pm[/url]":2mvzh4c1]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=556689#p556689:2mvzh4c1 je napisao(la):
Vračarac » Today, 09:52[/url]":2mvzh4c1]Zna prosecan Srbin forumas kako treba i sta treba da se radi, sta ce njemu Zavod za zastitu spomenika, zna on bolje. Pored toga verovatno je i bolji selektor od Krstajica to ide jedno sa drugim :)

Da li si ti ozbiljan?

Zavod za zaštitu spomenika - pa koliko je puta ovde ukazano na gluposti koje su oni radili?!

Ko si ti da ukazujes na gluposti ljudi koji su se skolovali godinama za to? Vidis na fb u grupi "slike starog beograda" da je kuca Mike Alasa jedne boje a sad druge, odes na forum i prosipas pamet.
Za razliku od tebe ja sam 3 puta bio na sastancima sa ljudima iz zavoda za zastitu spomenika u vezi fasade svoje zgrade. Dobio sam elaborat na 4 strane koji su potpisala tri doktora nauka i koji je remek delo, na osnovu njega radjen je projekat koji ni milimetar ne sme da odstupi od uputstva. Na pola termina u eleboratu nikad nisi cuo pocev od najjednostavnijih pojmova pilastera.
Sprdali ste se ovde sa bojom kuce Mike Alasa i sprdali zavod a pojma nemas da se boja fasade bira u saradnji sa stanarima koji zive u njoj.

Izvini bezgrešni - nisam te prepoznao.

Izvodiš zaključak na osnovu jednog primera. Naravno da će TVOJU zgradu da lepo urade jer ste ih smarali (u pozitivnom smislu).

Ovde pričamo o jednom opštem slučaju, kada ih niko ne pritiska. E tada, kao i sve ostale "državne" firme ih zabole ona stvar da se malo potrude, a da odrade nešto samonicijativno ih tek zabole ona stvar.

Da nisi možda i prijatelj sa Krstajićem pa tvrdiš da je dobar trener koji donosi odluke svojom glavom?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=556728#p556728:2gee6spg je napisao(la):
astrodule » Pet Avg 03, 2018 1:26 pm[/url]":2gee6spg]Izvini bezgrešni - nisam te prepoznao.

Izvodiš zaključak na osnovu jednog primera. Naravno da će TVOJU zgradu da lepo urade jer ste ih smarali (u pozitivnom smislu).

Ovde pričamo o jednom opštem slučaju, kada ih niko ne pritiska. E tada, kao i sve ostale "državne" firme ih zabole ona stvar da se malo potrude, a da odrade nešto samonicijativno ih tek zabole ona stvar.

Da nisi možda i prijatelj sa Krstajićem pa tvrdiš da je dobar trener koji donosi odluke svojom glavom?

Pa i u toj zgradi zive ljudi zasto ih potcenjujes, zavod iznese predlog npr 20 boja koje su uklapaju u ambijentalnu celinu i stanari daju konacan sud jer na kraju krajeva oni zive u njoj. Ili ti smatras da neko iz Sopota ili recimo ti, treba da odluci nekome ko zivi u toj zgradi da ce zgrada biti kao sto je na stranici "slike beograda iz 1906"?
Ovo za Krstajica se odnosilo na filozofiju razmisljanja da su u Srbiji svi selektori a loptu nisu sutnuli.

E pa vidiš, ta filozofija ovde ne važi jer ovaj forum okuplja ljude što stručne, što informisane o stvarima o kojima se diskutuje.

Ovde je navedeno milion primera gde taj Zavod nije radio svoj posao.

Lepo je što si ti naveo svoj pozitivan primer i takvih primera ima dosta i za mnoge druge neradničke državne ustanove, ali zajedničko im je da samoinicijativno skoro ništa ne rade, već se sve pozivitvne stvari dešavaju kada ih neko pritisne (da li preko medija ili ličnim angažovanjem).

I nismo svi hejteri ovde (naravno da ima i takvih). Ima dosta navedenih primera gde su ljudi bili zadovolnji učinjenim, ali realnost je takva da je mnogo više negativnih stvari.

Vrh