Šta je novo?

Косанчићев венац - ревитализација

Postovani markB
U cije ti ime poses u mnozini u ime svih stanara ili nekog neformalnog ili registrovanog udruzenja
Na kosancicu ima ukupno cc 30 kola stanara ostalo su od kaficara izbjegavanja zone itd
Prodjoh danas nikakv miris nisam primjetio neugodan
Znam dosta ljudui koji redovno traze parking u zoni u krugu 800m i vise oko svog stana .
Mocice da sele i kupuju i dostavljaju namjestaj bez problema uz najavu it stubivi ce da se spustaju
Memorijal ce biti posvecen knjigama
Galerija ce upotpuniti i napraviti novu vezu sa obalom
Takodje i nova zgrada biblioteke spc
Sta ostali djelovi nisu striktno za zivot ljudi
Zar vase komsije ne otvaraju kafice galerije restorane koncept radnje itd...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=513004#p513004:uondzktl je napisao(la):
MarkB » 01 Feb 2018 09:13 pm[/url]":uondzktl]Прошетали смо после дужег времена.

Ужаснути смо смрадом који се осећа на КВ, Задарској и Сребрничкој. :shock:

Од станара смо сазнали да тог смрада није било пре реновирања и наравно нико за исти одговоран није. :(

Станари су нам рекли да уколико ингениозни властодршци реше да иселе аутомобиле са КВ, без да су обезбедили паркиралишта, то ће значити да ће станари од својих возила бити удаљени цца 800 + метара или ти цца 15 мин. :bash:

Такође су поручили свима који желе да уклоне возила без да обезбеде паркинг места и прилаз моторним возилима до њихових домовима за доставу, да исте мере примене у свом пребивалишту и да по возило и од возила до куће носе бакалук на руке 800 + метара.

О ормарима и томе слично да и не причамо.

Даље сматрају да је цела акција изузетно лоше спроведена, о томе смо већ раније писали.

Надаље, радују се наставку радова, како на меморијалу (који неће бити посвећен страдању Срба у 20 веку) тако и на "галерији" која ће им свакако изузетно олакшати живот на даље и помоћи им да и даље живе у блату, прашини, буци...

Један део града који је био стриктно за живот људи се мења. Ако се по јутру дан познаје, ништа добро се не очекује. :shock:

На жалост :(

Kako sta smrdi? Kada "gospoda iz ove zone" (pojedina) budu sklonila burice od kupusa i ostale sklopocije sa svojih krovova onda im nece smrdeti nista :D Jel treba i to da im se pocisti mozda? :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=513004#p513004:12m2hn7h je napisao(la):
MarkB » 01 Феб 2018 09:13 pm[/url]":12m2hn7h]
Станари су нам рекли да уколико ингениозни властодршци реше да иселе аутомобиле са КВ, без да су обезбедили паркиралишта, то ће значити да ће станари од својих возила бити удаљени цца 800 + метара или ти цца 15 мин. :bash:

Такође су поручили свима који желе да уклоне возила без да обезбеде паркинг места и прилаз моторним возилима до њихових домовима за доставу, да исте мере примене у свом пребивалишту и да по возило и од возила до куће носе бакалук на руке 800 + метара.

То је негативна странаживота у историјском центру било ког сређеног европског града. Ако им то неодговара, могу да продају некретнину и купе неку кућу у Добановцима где могу паркирати на блакон.

Није центар за свакога. Тешко је живети у центру са сеоским менталитетом.

Nigde u Evropi nema automobila u pešačkim zonama starog grada. Znam neke ljude koji žive u takvim delovima ali to je specifičan lajfstajl. Oni ni ne žele automobile već koriste bicikl/javni prevoz/uber.

Mislim da je i u Beogradu došlo vreme da se napravi više pešačkih zona i da se strogi centar grada očisti od automobila.

O kakvih 800m udaljenosti oni pričaju?!?!

Obilićev venac je na oko 400m od Pop Lukine, a Beton hala na oko 500m. Sama celina nema više od 200m u prečniku.

Centar nije za svakoga i to ima svoju cenu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=513039#p513039:30qolc40 je napisao(la):
zexland » 02 Feb 2018 12:40 am[/url]":30qolc40]...

Kako sta smrdi? Kada "gospoda iz ove zone" (pojedina) budu sklonila burice od kupusa i ostale sklopocije sa svojih krovova onda im nece smrdeti nista :D Jel treba i to da im se pocisti mozda? :)
file.php

Pošto se amaterski bavim analizom avio snimaka :) a imam neko iskustvo u kiseljenju kupusa :D , mislim da u ovom slučaju nisi u pravu:
- ne vidi se salavina na dnu bureta, niti je bure izdignuto da može da se podmetne kofa za pretakanje
- kišeljenje kupusa zahteva kontantnu temperaturu, nisku, ali iznad nule. Znam da ljudi drže burad na terasama, neki ušuškaju, neki ne, ali na krovu, nezaštićeno pod nebom????
- uostalom - gde si ti ovde video kupus, ja vidim samo jedno plastično bure :D

Pa nema u Bgd patricija i plebejaca
samo burici za kiseli kupus
i praziluka u izobilju ......
:lool: :lol: :lool:

Svaka čast na opažanju :D ali meni je ovo highlight. Baš me zanima koja marva je ovo budžila.

Uzgred, ona nakaza Vesić je spomenuo da se još ne zna konačno rešenje za srušenu biblioteku.

"tražimo rešenje za mesto gde se nekada nalazila Narodna biblioteka koja je uništena u bombardovanju 1941. godine. Postoji više rešenja od kojih je jedno da se obnovi stara zgrada i da to bude muzej Srpske pravoslavne crkve koja nema svoj muzej. Drugo rešenje je da se tu napravi prostor na otvorenom gde će se održavati kulturni događaji. U svakom slučaju, zajedno sa ljudima koji se bave time naćićemo rešenje"

Dal je moguće da se o obnavljanju zgrade uopšte razmišlja ?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=513091#p513091:s9qsn8pi je napisao(la):
relja » 02 Feb 2018 09:49 am[/url]":s9qsn8pi]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=513039#p513039:s9qsn8pi je napisao(la):
zexland » 02 Feb 2018 12:40 am[/url]":s9qsn8pi]...

file.php

Pošto se amaterski bavim analizom avio snimaka :) a imam neko iskustvo u kiseljenju kupusa :D , mislim da u ovom slučaju nisi u pravu:
- ne vidi se salavina na dnu bureta, niti je bure izdignuto da može da se podmetne kofa za pretakanje
- kišeljenje kupusa zahteva kontantnu temperaturu, nisku, ali iznad nule. Znam da ljudi drže burad na terasama, neki ušuškaju, neki ne, ali na krovu, nezaštićeno pod nebom????
- uostalom - gde si ti ovde video kupus, ja vidim samo jedno plastično bure :D
Jao bre Relja :) pa taj post sa kupusom je metafora, aluzija i sala :)

Do not get it so serious :laugh:

Moze ako nam bivše zemlje onog Rajha daju pare za zgradu biblioteke i vrate gomilu otetih, pokradenih bibliotekarskih atikviteta :D
a to ce da urade na sveti nikad u limburgu mesecu u godini majmuna :lol:

Izlozena postavka u Patrijašiji jeste lepa vredna ali i mala
te tolika zgrada bi zvrjala ili prazna ili bila popunjena ne bitnim eksponatima
naravno da ne treba sumljati u grabežljivost za besplatnim kvadratima te ce kuknjava za preko ,,ko-potrebnim,, da odzvanja do neba :mrgreen:

Verovatno bi tu dobro leglo nešto polu otvoreno - natkriveno, poput Teraziskog bezistana
al opet bi ispalo, da smo samo besplatno kafedjijama uradili kafe-baštu kao ono budalasto ne-jeftino oslepljenje Njegoševe :rant:

A plato za kulturu .... okolni stanari bi svisnuli od muke sa prvim koncertom..... :lool:

Stoga ja tu ništa ne bi diro, vec bi kao što je u Rimu, konzervirao i ogradio za slikovanje :sesir:

Samo što u Rimu ima šta da se vidi, za razliku od ove naše rupe.

Ja dižem obe ruke za obnovu zgrade. Mogu i obe noge da dignem, ali od toga nema ništa.

Mada, kad bi se obnovila, najlogičnije bi bilo da to bude prelepa knjižara.
Kao u Londonu ili Portu.

Pogledajte prilog 2

Pogledajte prilog 1

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=513129#p513129:1cbd97zk je napisao(la):
Prometheus » 02 Feb 2018 11:14 am[/url]":1cbd97zk]Svaka čast na opažanju :D ali meni je ovo highlight. Baš me zanima koja marva je ovo budžila.

Uzgred, ona nakaza Vesić je spomenuo da se još ne zna konačno rešenje za srušenu biblioteku.

"tražimo rešenje za mesto gde se nekada nalazila Narodna biblioteka koja je uništena u bombardovanju 1941. godine. Postoji više rešenja od kojih je jedno da se obnovi stara zgrada i da to bude muzej Srpske pravoslavne crkve koja nema svoj muzej. Drugo rešenje je da se tu napravi prostor na otvorenom gde će se održavati kulturni događaji. U svakom slučaju, zajedno sa ljudima koji se bave time naćićemo rešenje"

file.php

За ову скарабуџевину уоквирену црвеним са десне стране сам чуо да припада главном и одговорном уреднику приватне телевизије која је узданица сваке власти. Није проверено, али више људи ми је то рекло.

Praziluk viri na sve strane a u prolece ce verovatno da tu ,,slete,, labuduvi , grifoni... i ostala leteca gipsarija :lol:
jbg...vako sve na mufte nekog auto limara ,
dete malo pred kamere da turi ... a zuzvrat ovaj terasu sredi
baš mu sredio .... majstorski :lool:

A da je pošteno platio nekog seoskog tesara ,
verovatno bi bar ovako ispalo

Malko me golica da vidim kako bi to izgledalo da je stvar u svoje ruke uzo, prosecni arhiktekta :roll:

:sesir:

Директоре, пишемо у наше име и износимо мишљења које нама износе станари са КВ.
Иначе, ми нисмо станари КВ. Наше комшије конкретно ништа не отварају.

Староседелаца има колико их иначе има у БГ-у.
И да, потребно је дефинисати староседелац (или староседеоц) у Београду.
Да ли је то неко ко негде живи Х година или је то неко коме су деде, прадеде дошле у БГ?
Јер ако причамо о онима чије су деде дошле у БГ, њих има изузетно мало.
Коме су прадеде дошле, то би била статистичка грешка.

И да, да није било тих људи који су дошли, не би било ни БГ-а као оваквог. Ипак су га они који су дошли изградили и дали му шмек.

Запамтите, 1884 када је завршена зграда Железничке станице, БГ је имао цца 35.000 - 40.000 људи.
Шта мислите колико Београд има староседелаца (или староседеоца)?

Што се тиче стицања својине, има разних начина (неки су имовину стекли кроз откуп, неки су купили, неки наследили, добили на поклон).
Мишљења смо да је стицање имовине било мање више исто за све.

Што се броја станара тиче, има их пуно.

Привредна друштва кафићи и остали привредни објекти су у мањини (за сада, очекујемо да ће се број истих повећати).
Приметан је повећан број хостела. Барем нам тако кажу станари са којима смо разговарали.

Паркирање у гаражама које су "само" 400 метара од станова кошта месечно 50 еура. Годишње то је издатак од 600 еура. Већина плебејаца вози возила која коштају максимално до 2.000 еура. Паметноме доста.

Паркирање у новоформираној паркинг зони 2.0.2 и зонама u 2.0 и 2.0.1 у којима се корисници зоне 2.0.2 могу паркирати, за њих ће практично значити прво слободно паркинг место на цца 800 метара од своје куће.

Онај који тврди да се не може колима у центар светских градова, очигледно никада није ишао у светске градове.
Били смо у довољно светских градова, у сваком је без изнимке резидент имао приступ моторним возилом до својег улаза и гараже.
Овде имамо људе који имају гараже на Обилићевом венцу а истим више не могу да приђу. Ако то није ометање поседа, ми не знамо шта је.

Што се купуса тиче, то је лична ствар свакога да ли ће да га кисели или неће. Немојмо молим вас да се господимо толико када смо сви (барем огромна већина) потомци земљорадника и сточара. И то већина нас врло блиски потомци.

Купус није смрдео, смрдела је канализација, да сте питали станаре, они би вам то и рекли. Исто тако би вам рекли да су се жалили свима, па чак и властодршцима. Рекли би вам и да сви пребацују одговорност на другог.

Као што би вам рекли да се излила канализација у подрум куће Мике Аласа и у још некој згради/ кући на Косанчићевом.
Само треба питати, наш народ је више него вољан да каже све. Чак је јуче и Синиша Мали био да се увери у размере феноменалних радова. Станари су поделили са њим своја размишљања и осећања.

Теза: ако им се не свиђа нека продају и нека се селе, није центар за свакога, потпуно је погрешна.
Па ваљда и неко ко негде живи треба да буде питан и да се уважи његово мишљење, наравно ако је смислено.
Па замислимо да неко прави нешто што није здрава дискусија поред вашег пребивалишта.
Ви се пожалите, кажете шта мислите, а он вам каже: продајте, селите се.
Како би сте се ви осећали?

Погрешна је и због тога што се губе права која су поседовали.
Нису они купили станове под условима који ће бити у будућности па да им онда неко каже: зашто си ту куповао стан када си знао ....
Они овде живе јако дуго и сада ће им права као и квалитет живота бити лошији.
Већина станара је у озбиљним годинама, кретање уз ношење терета биће им све теже и теже, све ове промене неће им направити живот лакшим.
О приступу улазима зграда за хитну помоћ, ватрогасцима далеко било... о томе нећемо да размишљамо.

И да, није тачна мантра коју сви понављају да станови на КВ вреде сува злата.
Тек ће мање да вреде када заживи туристичка понуда, па станаре свако јутро у цца 7 часова крену да буде јапански туристи (по речима станара то им се већ дешава) а ноћу им поред сплавова сан прекидају туристи најнижег платног разреда (backpackers тако их називају на енглеском) из разних држава који ће седети до касно у ноћ испред хостела јер је у собама сувише вруће и загушљиво.

Меморијал посвећен књигама? У реду, књиге су важније :shock: .
О страдању Срба у 20-том веку нико у Србији не жели чак ни да говори. Ово је друга тема, да не одлазимо ван теме.

СПЦ још није ни почела да помиње тај пројекат. Надамо се да је неће градити као храм св. Саве.

О квалитету живота станара у будућности нећемо ни да говоримо.
Он им је већ сада срозан.

Renderi za biblioteku spc su vec bili na forumu bice neposredno pored kuce mike alasa
Pises u mnozini znaci iznosis i stavove drugih pored svog
Ako neki misle da im se smeta koriscenje posjeda onda pravac sud tuzba
Pitanje koliko je tu bilo legalnih garaza a koliko prostora pretvorenog na divlje u parking
Sto se tice hostela pa to stanari vlasnici raspolazu sa svojom imovinom sta je tu sad odjednom problem

Ne postoji taj veliki grad u Evropi gde SVI stanari centra imaju pristup svojim garažama u centru grada. Neki imaju garaže, ali SVI - to nije tačno.

Ono što se vidi po javnim garažama u centru tih gradova je da postoji veliki broj rezervisanih mesta u njima. Koliko to zadovoljstvo košta - ne znam, ali sigurno je više od 50e mesečno.

Da rezimiramo stanarma je bilo bolje dok su bili skrajnuti u centru zanoravljeni od svih
Da se nista nije radilo
Ps mozda su mogli da odrzavaju fasade mada su se vise bavili skarabudz nadogradnjama po krovovima

Država duradi nešto. Da napravi garažu stanarima.

Ako im izdaju specijalne dozvole, kao što mislim da hoće, džaba su krečili.

Ja zahtevam da mi grad besplatno obnovi fasadu na kući/zgradi uz odgovarajuću zamenu stolarije i crepa :sesir:. Takođe, želim da dobijem besplatno parking mesto u centru, jer sam do sad, baš kao i građani KV imao priliku da parkiram na ulici ili na trotoaru, što sam uobičavao pri dolasku u centar, a sada mi se ukida ova privilegija. :laugh: :lool: :blah:

KALENIC;144939341 je napisao(la):
27544984_1567908913329153_1688678697959455900_n.jpg

Nove paleta veoma cudnih kocki i veoma su razne sto se mene tice, a nije valjda da ce ovo da posluzi za dalje poplocavanje.

27459640_1567908976662480_3581891256605516020_n.jpg

27459564_1567909013329143_4851479221812122263_n.jpg
Kalenić sa SSC

Vrh