Šta je novo?

Киосци Београда / Kiosci Beograda

Уклоњен киоск-продавница на углу Гандијеве и Јапанске улице - блок 63, надам се да ће ускоро и овај поред да буде укоњен. То је овај жути киоск на ортофото снимку. Слике од данас-19.12.2019.

Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1
 
mislim da su samo oslobodili mesto za novi kiosk. A ovaj pored ako je zidan to je verovatno na legalizaciji. A to traje.
 
Ura za nemanje kioska.
U Sarbrikenu i okolnim mestima nisam video niti jedan kisok bilo na stajalištu, bilo na trotoaru i slično.
Ima ih na centralnom gradskom šetalištu i to je sve. Trotoari oslobođeni ove brze pošasti.
I da ne zaboravim nisam video niti jednu lutalicu, nijednu. Doduše nema puno ni golubova tako da je šetnja bezbedna što iz vazduha što sa zemlje.
 
Ajd nekako za kiosk al one tezge za prodaju. Koiko znam njima se daje odobrenje na dva kvadrata a u Bloku 45 na pešaškoj stayi prema pošti ne možeš da prođeš koliko su ih proširili. Napravili prodavnice , natkrili, ogradili, uskoro da ih i zatvore.
 
Stari kiosk za renoviranu ulicu odvratno
kiosk01-2020-04-23-00-27-45.jpg
 
Baš me zanima kako je ovo dobilo dozvolu...
Ako je donešena odluka o tipskim trafikama u centru grada. Da paradoks bude veći tipske trafike su rađene po uzoru na MojKiosk, a oni ovde stavili staru verziju....

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
verovatno i nema dozvolu. E sad ne znam koja je opština. Možda nisu doneli plan postavljanja
 
Opstina je palilula lokacija nije sporna nego model kioska s to je rijeseno na nivou grada i treba ga prijaviti prije nego se otvori ...bagrovi ....
 
Diso koliko te placa Pepsi za reklamu :p
 
OD MESTA ZA UŽINU DO SMETNjE NA PUTU: Građani Zemuna se zalažu za zapušteni objekat ispred Osnovne Škole Petar Kočić

PRAZNA drvena kućica na kojoj su razbijeni prozori i oronuo krov, pripojena manjem objektu čija je fasada grafitima "ukrašena" i u kojem takođe nema ništa, prizor je na adresi Prvomajska 79a u Zemunu, tik ispred Osnovne škole "Petar Kočić".
Izgleda toliko "jadno" da zvuči neverovatno da je rešenje za rušenje ove sklamerije doneto još 2008. godine.

Zakupci ove montažne građevine su se menjali, a poslednji put kada je bila "u funkciji", pre tri godine, u njoj se nalazio restoran brze hrane. Nakon toga ostaje zatvorena, "s funkcijom" prepreke na putu, pošto se nalazi između saobraćajnice s jedne i škole s druge strane, na trotoaru.

- Stalno prijavljujemo nadležnima u nadi da ćemo im skrenuti pažnju i da će rešiti ovaj problem - priča meštanka Zorana D. - Nije neophodno da se ukloni, ali bar da se preuredi, odnosno da se osigura, s obzirom na to da izgleda kao da će se srušiti svakog trenutka. Česti posetioci su zmije, a verovatno i nestašna deca.

https://www.novosti.rs/beograd/vesti/91 ... etar-kocic
 
Pomeren kiosk blize prelazu to bas bezbednije :bash: :bash:

kiosk01-2021-01-05-20-42-03.jpg

kiosk02-2021-01-05-20-42-03.jpg
 
Kao da je demoliran ceo, polupana stakla... Još nisam video da neko ovako uklanja trafiku.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
Мислим да би практично све киоске у центру града требало уклонити. Киосци више не продају новине, него цигаре, грицкалице, пиће, слаткише… Сваки други локал у центру је празан. Таман би живнули гашењем киоска.
 
Očigledno se ne krećemo istim ulicama po gradu ili ne gledamo iste kioske. Ja ne videh nijedan kiosk da ne prodaje novine.
 
Vrh