Šta je novo?

Гроцка / Grocka

Јасно је као дан да је све то због ЕУ која скреће пажњу на проблем са новинарима, Вучко је жртвовао свог човека, а похвале само пљуште.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока
 
Otkacen zakon. Cak i da nekog NAMERNO zgazis na ulici kvalifikovace se ne kao pokusaj ili ubistvo vec saobracajna nezgoda sa ovim ili onim ishodom.
 
Da je Simonović hteo da zastraši Jovanovića "izazivanjem opšte opasnosti", sigurno to ne bi učinio bacanjem koktela i pucanjem na kuću. Ima on svoje snagatore, redove iz stranke, koji lako mogu fizički i psihički da zastraše tog čoveka. Kuća je izgorela do temelja, ne znam ko to tako zastrašuje, pogotovo tako traljavo.
 
Koja smejurija od opštine, od najavljene rekonstrukcije Željka Milivojevića u dužini od 800 m do "sanacije udarnih rupa", pritom nisu sredili one bregove u zoni groblja... Pre dve godine obećano i ovo http://grockainfo.com/kaludjerica-k...rstva-gradjevine-predlozili-tri-resenja-foto/ ,Ali, sad će lokalni, pa slede nova obećanja... I dalje tvrdim da Boleč, Ritopek, Leštane, Vinča i Kaluđerica imaju potrebu da se izdvoje iz opštine Grocka...
 
@prigradski
probalo se na izbore sa tim predlogom dok je Djilas bio gradonacelnik. kad mu je popularnost bila najveca i kad ga ljudi nisu ni vezivali za DS.
isli su "predstavnici gradske vlasti" (predsednici drugih gradskih opstina i direktori komunalnih preduzeca) a ustvari funkcioneri DS-a da predlazu razdvajanje opstine.
jos se asfaltirali putevi, sredjivala stajalista i izgradio ceo dom zdravlja u kaludjerici ali ne pomaze.
Djilas ubedljivo gradonacelik, u Grockoj SRS/SNS, SPS, DSS...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=601467#p601467:2o1pll15 je napisao(la):
prigradski » 11 Феб 2019, 10:17[/url]":2o1pll15]Koja smejurija od opštine, od najavljene rekonstrukcije Željka Milivojevića u dužini od 800 m do "sanacije udarnih rupa", pritom nisu sredili one bregove u zoni groblja... Pre dve godine obećano i ovo http://grockainfo.com/kaludjerica-k...rstva-gradjevine-predlozili-tri-resenja-foto/ ,Ali, sad će lokalni, pa slede nova obećanja... I dalje tvrdim da Boleč, Ritopek, Leštane, Vinča i Kaluđerica imaju potrebu da se izdvoje iz opštine Grocka...
А зашто онда не и Заклопача која од Гроцке такође никада никакве користи није видела?
 
Pa da licemerje čisto po toj logici verovatno podržavate i secesiju KIM i Sandžaka, možda i Vojvodine? Baš se na forumu degradirala rasprava na gluposti....
 
Свако ко заступа идеју цепања општина на микроопштине тај не капира како општине функционишу, зато тако нешто и предлаже. Односно не капира да се таквим сецесијама не добија ама баш ништа.

Уосталом, ако исти став о наком заточеништву од стране Гроцке и недовољном улагању заступају сва насеља, од Калуђерице, преко Заклопаче, до Живковца, ту нешто друго није у реду, а ја ћу вам рећи шта - Гроцка је пар деценија политички таоц јер је углавном била политички супротна граду који из политичке освете није улагао. За последицу имамо проблем да у свим насељима све фали и колико год да се улаже, и даље много тога фали.

Гроцка заостаје у развоју барем 20 година а то је готово немогуће стићи.
 
Astrotrain":1fq8e98x je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=601467#p601467 je napisao(la):
prigradski » 11 Феб 2019, 10:17[/url]":1fq8e98x]Koja smejurija od opštine, od najavljene rekonstrukcije Željka Milivojevića u dužini od 800 m do "sanacije udarnih rupa", pritom nisu sredili one bregove u zoni groblja... Pre dve godine obećano i ovo http://grockainfo.com/kalud...rstva-gradjevine-predlozili-tri-resenja-foto/ ,Ali, sad će lokalni, pa slede nova obećanja... I dalje tvrdim da Boleč, Ritopek, Leštane, Vinča i Kaluđerica imaju potrebu da se izdvoje iz opštine Grocka...
А зашто онда не и Заклопача која од Гроцке такође никада никакве користи није видела?
А зашто би се Заклопача припојила тој новој општини? Пошто сви заступају став да се у насеља удаљена од Гроцке не улаже, како би онда та нова општина третирала Заклопачу која је буквално одвојена од свих поменутих насеља и наслања се на Гроцку? Шта би добила тиме?

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока
 
Jedno veliko nista presipanje iz supljeg u prazno ....
 
Hmmm.. zar se iz tog "zatočeništva" o kom stf priča nije izašlo oko 2013. godine ?

Ako su kapitalni projekti za 7 godina apsolutne vlasti na teritoriji opštine Grocka što se tiče Kaluđerice otvaranje pijace, renoviranje mesne zajednice, pokojeg dečijeg igrališta,
dok naselja kao što su npr Zuce, Pinosava, Beli Potok (sateliti opštine Voždovac, sličan položaj koji ovih 5 naselja ima u odnosu na opštinu Grocka-da izostavimo Vinču donekle) dobijaju trotoare, osvetljenja u glavnoj ulici, minibus linije kao i bus linije u dublje gradsko jezgro, a mi nemamo gde da hodamo(trotoari u užasnom stanju) i vozimo svoja vozila, da se za kojekakve komunalne probleme "ne zna ko je nadležan"...

Jasno je svakome da je ovakvo stanje neodrživo sa 15 MZ, a vi pričajte da je to presipanje iz šupljeg u prazno.
 
Nova opstina novi cinovnici novi trosak
Opstina vozdovac je u boljem polozaju od grocke jer nema svoju cistocu jer im to radi gradska cistoca itd ovo je samo primjer
 
Onda tu deluje nesposobnost opštinske vlasti da se izbori za svoje građane i omogući da u njoj deluje Gradska čistoća i na taj način umanji izdatak koji se daje privatnoj firmi. Isto tako i da se pogase ostala komunalna preduzeća, u vlasništvu opštine, koja vrše iste poslove. I ovo se odnosi na sve sfere upravljanja opštinom. Kako to ima novca za neke nepotrebne projekte, dok neki delovi već decenijama nemaju infrastrukturu za osnovne ljudske potrebe. Niti sam za cepanje opštine, niti sam za ovakvu opštinu, jer je stanje neodrživo. Sve se obećanja prodaju, ništa što je realno potrebno se ne završava. Barem ne tamo gde treba.
 
Opštinske vlasti su uglavnom nesposobne da urade nešto same. Verovatno i dosta zavise od Grada, ali verujem da određenu samostalnost imaju.

No, najlakše je ćutati, kraduckati i obezbeđivati glasove za vlast.
 
Ја као кривца за ситуацију са дуплим комуналним предузећима видим управо Град Београд, то је све последица вишегодишњег запостављања Гроцке, као и осталих ободних општина. Градска чистоћа може да скупља смеће из Земуна, а не може из Гроцке на чијој се територији налази јебена депонија. Немојте да заборавите чињеницу да је и сам град Београд аминовао оснивање Еко Гроцке.
 
Naravno da tu ima krivice Grada, zbog zapostavljanja, ali glavni uzročnik jeste opština. Nije teško podići glas. Zahtevati nešto. Ali s obzirom na to da vlada diktatura, da su većina lokalnih vlasti lojalni jer i oni imaju neku korist, nema vajde. Onaj koji se buni biće smenjen i doći će poslušan drugi.
 
da dodam nesto sto ce neki okarakterisati kao politikantski, ali mene iskreno zanima odgovor (ako neko zna) na ovo pitanje a i navescu odakle mi informacije. tako da nece biti politikantski nego me stvarno zanima. moguce da su informacije potpuno pogresne.
vezano za odnosenje smeca na opstini na kojoj se nalazi je*******ena deponija.
meni odnose smece jednom nedeljno. napisao sam slovima da ne bude zabune. jednom.
informacije koje su konkretno tada predsednik opstine palilula i direktor javnog komunalnog glavom i bradom iznosili na tribinama koje su bile organizovane da se promovise ideja razdvajanja opstine na sever i jug je da ne postoji nikakva prepreka da opstina potpise ugovor o odnosenju smeca nego su nasi opstinski oci sami odlucili da to urade sa privatnom kompanijom.
a javna je tajna (znaci glasina, ali glasina koju izgleda svaka osoba u grockoj zna) da je firma u vlasnistvu (bivseg) predsednika opstine.
dakle pitanje je zasto, kao sto rece Somi, cistoca moze da odnosi smece u zemunu svaki dan, a na grockoj se to radi jednom nedeljno od strane privatnika.
kao sto rekoh neka budu sve ove informacije lazne ili lako objasnjive. ako neko zna, voleo bih i ja da znam kao zitelj ove nesrecne opstine.
hvala.
 
Da probam redom
Prvo jos nije bivsi predsjednik opstine
Kakve veze sad opstina palilula ako pricas p grockoj ili gresim
Da bi gradska cistoca preuzela odnosenje smeca iz grocke postavili su uslove koje ovi nisu mogil da ispune
Postavis uslove koje unapred znas da nemoze da ispuni onaj od koga trazis ...tako i za pijace i za groblja itd ...
Drugi razlog mali pribodi a potrebna velika ulaganja ....
A italijani jesu to da je sima vlasnik mislim da je glasina...
Sto se tice odnosenja smeca mislim da se ponasaju racjonalno nece da arce gorivo da prazne polu pune kante svaki drugi dan npr a moze. Da se uradi jednom sedmicno...Zemun je uvijek bio gradska opstina dok je grocka bila prigradska ...
Sto se tice deponije tu je problem sto opstina na ime nje ne dobija ekotaksu u budzezt kao i za NIV kao sto obrenovac dobija za TENT
 
tadasnji predsednik opstine palilula je sa direktorom javnog komunalnog drzao tribinu zasto treba da se odvoji sever opstine, pa su tada pricali o temi odnosenja smeca na opstini grocka. zato sam ga spomenuo. i da navedem odakle su te informacije.
hvala na odgovoru
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=601721#p601721:rt8yovt4 je napisao(la):
prigradski » 12 Феб 2019 04:18 pm[/url]":rt8yovt4]Hmmm.. zar se iz tog "zatočeništva" o kom stf priča nije izašlo oko 2013. godine ?
Није, тек 2015. А за 3 године тешко може да се надокнади 20 зар не?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=601763#p601763:rt8yovt4 je napisao(la):
Dordevic » 12 Феб 2019 06:49 pm[/url]":rt8yovt4]da dodam nesto sto ce neki okarakterisati kao politikantski, ali mene iskreno zanima odgovor (ako neko zna) na ovo pitanje a i navescu odakle mi informacije. tako da nece biti politikantski nego me stvarno zanima. moguce da su informacije potpuno pogresne.
vezano za odnosenje smeca na opstini na kojoj se nalazi je*******ena deponija.
Пребацивање система одношења смећа Градској чистоћи је била прва жеља и план општине везан за ту област. Међутим, услов Чистоће је био да сви радници дотадашњег локалног комуналног предузећа буду послати на биро, а да општина плати све дугове тих предузећа, што је било неприхватљиво. Старо комунално је између осталог дуговало самој депонији што је парадокс јер због депоније на нашој општини Чистоћа би требало нама да плаћа а не ми њима. Међутим, град Београд не дозвољава да се уведе еколошка такса због депоније иако на њој ошптина инсистира годинама уназад. Једноставно не дају.

Тек друга опција је била ЈПП. Приватник је, за разлику од Чистоће, преузео СВЕ раднике старог ЈКП, запослио нове, и вратио део дугова које Чистоћа није желела. Предузеће није у власништву председника општине, то је овлаш смишљена лаж у коју онај ко га не воли моментално поверује и шири даље. Првих годину дана рада Еко Гроцке знамо какав је хаос био са одношењем смећа, а тај хаос је била последица терања ината приватника који је умислио да је Гроцка Напуљ и није хтео да слуша савете наших људи, па и председника између осталих. Вођен је прави пословни "рат" између Еко Гроцке и општине а ситуација се поправила тек када је предузеће почело да прави велике губитке што је натерало приватника да замени свог директора и почне да сарађује.
 
Vrh