Šta je novo?

Гроцка / Grocka

Ugrabih malo vremena da slikam trenutno stanje na regionalnom putu Beograd -Smederevo u zoni Dubocajskog potoka koji je trenutno ni pola metra sirok i pet santimetra dubok.
Kisa od pre par dana je zapusila dve betonske cevi Ø 1000 mm granjem i muljem koji jos nije bio uklonjen na delu ispred devijacije i tako je formirana akumulacija duboka 4 metara. Kada su uklonili ovaj cep jezero koje jepretilo devijaciji je iscurelo u Dunav...
Radove na sredjivanju korita i uklanjanju mulja radi neka valjevska firma i ceka ih poprilicno posla da uklone tone nanetog mulja. U isto vreme mehanizacija JP "Beogradvode" se vratila da ponovo ocisti korito potoka. Valjda ovaj put bolje nego pre dva meseca.
 
Čekaj, ako sam dobro razumeo, uzvodno od Smederevca je u koritu ostalo đubreta (granje i mulj) od prethodne poplave i to je glavni razlog za ovoliku štetu jer nova voda nije mogla da prođe?
 
Prve dve slike su slike uzvodno od devijacije i privremenog propusta, a tako sam razumeo i ja ljude koji rade na rasciscavanju i koji su svo vreme tu na terenu, da je pljusak ponovo zapusio propust.
 
Leštani: Meštani još čekaju rušenje stare škole

Ni posle tri nedelje nisu počeli pripremni radovi na izgradnji nove osmoletke u Leštanima. Nezadovoljni stanovnici najavljuju nove proteste i blokade Smederevskog puta

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... tare-skole

Dakle, proslo je 3 nedelje otkako su gospoda iz Grada i Opstine rekli da ce poceti rusenje stare skole u roku od, upravo, 3 nedelje. Jedini rezultat tih protesta jesu pozivi ljudima sa protesta na informativni razgovor u policiju, a obecanje da ce biti kontakt sa gradjanima je naravno propao, kao i svako drugo obecanje. Vidim i u komentarima, i na ovom clanku, a i na prvobitnom kada su bili protesti pre tri nedelje, nikada nisu odgovorali na pitanja, a jedini odgovor jeste da se ceka projekat za rusenje. Taj projekat izgleda nije bio potreban tamo pocetkom godine, ili kad vec, kada je srusena stara skola, jer su tada bili potrebni politicki poeni za izbore gradonacelnika.
 
Navodno konačno kreće rušenje škole, eto 4 nedelje kasnije. Objava postavljena na Fejsbuk stranici Gročanski glasnik, gde se standardno okuplja botovska kompanija da komentariše svaku objavu u pozitivnom svetlu, pa naravno i neke nebulozne poteze. A kada se pojave normalni komentari, onda kreće "napad" predsednika opštine, Dragoljuba Simonovića, i standardno naprednjačko izvrtanje situacije. Pa tako i sada, kada je neko dao priseban i kritički komentar na vest i rad vlasti, on se pojavio sa krajnje sramotnim komentarom.
Da, Jelena svakako ce skola biti gotova 1.Septembra 2019.Znam da jedan mali broj ljudi pokusava da ovo pitanje politicki zloupotrebljava i to upravo oni koji su zadnjih 10.g.neuspesno vladali ovom opstinom.Organizatori protesta(jedan broj)cak nemaju decu koja pohadjaju osnovnu skolu u Lestanima.Da smo mi izveli malu grupu decice na ulici da se pobune zbog kasnjenja izgradnje iste oni bi nas mediski ispljuvali da zloupotrebljavamo decu.Skola ce se graditi ove godine a bice zavrsena do 01.09.2019.g.

Krajnje neverovatno da optužuje same roditelje, koji se na sopstvenu inicijativu bore za svoju decu, da su oni, takoreći, politički pijuni i da je ceo onaj protest i svaka negativna reč o ovom projektu u stvari organizacija opozicije i nekakvih političara iz senke. Isto tako i proziva ljude koji su izašli na protest i podržali roditelje. Zaista izuzetno zanimljiva izjava, a izgleda da zaboravlja da, kada je celo naselje Leštane bilo izlepljeno RUČNO ispisanim i lepljenim plakatima koji pozivaju na svakodnevne proteste, vrlo brzo potom je celo naselje bilo izlepljeno, na istim mestima, štampanim, lepo dizajniranim i velikim plakatima koji pozivaju na tribinu gde će biti Vesić, Gak i Simonović.
Ja zaista ne mogu da verujem gde mi živimo...
 
Evo danasnje slike Smederevskog puta. Novi mostic se gradi.Bice gotovo za mesec dva.. Korito potoka jos nije ocisceno...
 
Mogo je jos metar siri da bude inace treba napraviti kaskade na potoku da se smanji silina vode ...
 
Заменик градоначелника Београда, Горан Весић, заједно са домаћином, председником општине Гроцка, Драгољубом Симоновићем обишао је улицу Срспко-Грчког пријатељства у Гроској чија се реконструкција приводи крају. Путари "Шумадија пут"-а јуче су завршили постављање носећег слоја асфалта у дужини од 530 метара, од раскрснице са Штросмајеровом до раскрснице са Грочанском улицом. Очекује се наредних дана и постављање завршног, хабајућег слоја асфалта. Реконструкција је подразумевала замену носеће подлоге коловоза, носећег и хабајућег слоја асфалта, израду ивичњака и тротоара, уређење и регулација раскрснице са Грочанском улицом, као и реконструкција дела водоводне мреже. ЈП "Србијагас" је поставило и гасоводну мрежу целом дужином улице. У наредном периоду очекује се и замена хабајућег слоја асфалта у делу ове улице од раскрснице са улицом Вучка Милићевоћа до Штросмајерове (поред Дома здравља), у дужини од 230 метара, а радови ће се изводити у две фазе како се ни у једном моменту не би затворио приступ грађана Дому здравља.

42604389_1784119745019697_2846790437883084800_o.jpg


42790055_1784119188353086_7218993512291762176_o.jpg
 
Veceras prodjoh Smederevskim putem. Propust na Dubočajskom potoku je pusten u saobracaj (ne koristi se vise devijacija) i mada jos nije kompletno zavrsen uradjen je za nase prilike u rekordnom roku tj za cetiri meseca. Pohvalno. Bese mrak za slikanje ali evo bar info.
 
Pustili su pre nedelju dana, ali je malo strasno reci da je 4 meseca za 5 metara mosta, rekordni rok za put koji spaja Beograd, Smederevo i Pozarevac. Slazem se se da je takva situacija, ali je opet strasno. Trenutno rade izgleda parcijalno ove klizista, tako da ce zaustavljanja sa semaforom potrajati sigurno bar jos mesec dana. Prvo kliziste na ovom, valjda bBecarevom brdu je isto pre nekih nedelju dana sanirano, sad rade 10 metara dalje.

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
 
Ако се не варам поставили су. Потрудићу се да обратим пажњу следећи пут кад будем туда пролазио.
 
Баш је незгодна та раскрсница, из Гроцке људи пролећу са пуним гасом иако ту има знак стоп, а скретање из М. Тита ка Гроцкој је јако незгодно јер се не види да ли неко иде из правца Врчина. Мали је интензитет саобраћаја за семафор, али лепо би ту легао један, да неко не настрада.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока
 
По том питању је цео пут катастрофа јер нема осветљења, сад по оваквом времену је стварно опасно возити туда.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока
 
^ Prijavih upravo Beokom servisu, baš me zanima šta će odgovoriti.


Edit:
Obavestili su me upravo, dobili su više prijava po ovom pitanju pre moje, prijavljeno je inspekciji.
363cc99a5408791e1cf2c9e1c268bfb4.jpg
 
izgleda da i mi u bolechu ocekujemo dolazak bugarskih turista pa su nam okitili centar.
steta samo sto ce morati kroz blato i fekalije da pregaze jer nema trotoara, kanalizacije ni kisnih odvoda...
ali sve dok gleda(ju)mo gore u ukrase ne moramo da gledamo dole u kaljave cipele...
 
У Пударцима је главна улица Палих бораца реконструисана у дужини од километар. Реконструкција је подразумевала проширење коловоза, тротоаре са обе стране и регулисање атмосферских вода.

47378716_1866220480142956_5096800701904846848_o.jpg
 
– Očigledno je da ga Vučić štiti. Tolike krivične prijave sa materijalnim dokazima, uključujući i za moje naručeno ubistvo sa dva svedoka, i niko ga ne poziva da da izjavu a kamoli da ga uhapsi. Brojne krivične prijave sam podneo i zbog finansijskih malverzacija i krađa, i ništa se ne preduzima. Umesto da se u Grockoj uvede prinudna uprava i smene lopovi, njih institucije štite – naglašava Jovanović. On je u više navrata pisao Vučiću u vreme dok je bio premijer, potom i predsednik, ali odgovora nije bilo „sem što su mi nakon prvog pisma isekli vodu i priključak na kanalizaciju“.

https://www.danas.rs/drustvo/jovano...u-svim-nezavisnim-novinarima/#comment-1085426

dobro dosli u srpsku kaliforniju
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=583311#p583311:wihqxnzv je napisao(la):
Somi303 » 22 Нов 2018, 15:01[/url]":wihqxnzv]Баш је незгодна та раскрсница, из Гроцке људи пролећу са пуним гасом иако ту има знак стоп, а скретање из М. Тита ка Гроцкој је јако незгодно јер се не види да ли неко иде из правца Врчина. Мали је интензитет саобраћаја за семафор, али лепо би ту легао један, да неко не настрада.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Ја на тој раскрсниции увек успоравам на 20 до 30 км/ч и то ми је више пута омогућило да избегнем разне незгодне ситуације.
 
Vrh