Башта Ранчићеве куће у Гроцкој је, на жалост, постала уточиште за још један археолошки налаз. На жалост, јер му је место – у земљи, где су своје дете сахранили пре много стотина година његови родитељи. Дивљи пљачкаши и копачи гробова у последње време буквално харају Гроцком. Овај камени предмет је поклопац дечјег саркофага, чији су доњи део пљачкаши гробова пронашли и однели. Поклопац саркофага се нашао у Центру за културу Гроцка захваљујући брзој реакцији ГО Гроцка на челу са председницом Живадинком Аврамовић, и сарадњи са археологом Радетом Милићем из Центра за урбани развој. Такође, о налазу су одмах обавештене стручне службе и надлежне установе. Молимо мештане да имају на уму да археолошки предмети на које наилазе у својим њивама представљају део некадашњих некропола – гробаља и гробница. То су предмети које су људи у свечаним обредима остављали покрај својих драгих покојника, да им олакшају пут у други свет, баш као што и ми данас чинимо. Даље, прекопавање терена у потрази за археолошким предметима уништава локалитете и налазе, законом је забрањено - и веома кажњиво, и у овом случају може починиоцу донети од пола године до пет година затвора. Зашто? Зато што дивље копање и пљачкање уништава традицију и културну баштину тла на коме сви ми живимо, зато што затире трагове нашег трајања и постојања, зато што чини злочин према своме народу. Дивљи копачи се не баве хобијем на свежем ваздуху – они се баве злочинством.
Црква. Долази Патријарх ваљда 17. априла.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=615364#p615364:3g74rq4v je napisao(la):marrecar » 10 Апр 2019 01:43 pm[/url]":3g74rq4v]To Crkva finansira ili Opština?
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=613364#p613364:2b5u87nq je napisao(la):stf » Уто Апр 02, 2019 1:39 pm[/url]":2b5u87nq]То никако не треба заборавити, само треба сачекати крај развоја догађаја да видимо ко је наредио паљење. Јер је цела прича од почетка, невешто и аматерски монтирана.
Прва манипулација је била сутрадан након пожара на ТВ Прва када је Јовановић гостовао и изјавио како му је кућа до темеља изгорела и како је изгорело све сем пиџаме, да су му гаредеробу да се обуче позајмиле комшије. Две реченице касније лик изјави да је документација против Симоновића коју поседује преживела пожар неопрљена. Дакле, папир није изгорео али све сем пиџаме јесте? Дан касније у Новостима излази чланак о томе и фотографије куће којој је изгорела надстрешница и део приземља. Више од 2/3 куће је поптуно неоштећено.
Треба имати у виду и да је сам Јовановић све сем новинара. Он је бивши полицајац из времена веселих деведесетих са јако лошим радним досијеом и сумњивом каријером. Такви полицајци имају непријатеља колико пожелиш. Он са Симоновићем има "рат" на личном нивоу који датира од раније а онај ко стоји иза Жиг Инфо сајта је само човека искористио у политичке циљеве. Ево сад се испоставило да није ни пуцано, да је метак био у тој гаражи и експлодирао од пожара. Ко зна шта је још у тој гаражи било . Сам Јовановић је изнериварн неколико дана касније у општинској управи урлао како су га ови из Жига за****, како су га искористили да им дигне тираж ...
Симоновић нема никаву потребу да тако нешто уради јер је Жиг Инфо портал никаквог домета и утицаја у јавном мњењу Гроцке а опозиција на локалу је сведена на статистичку грешку. Јовановић, Маторчевић са све неком шатро документацијом немају никаквог утицаја да би им било ко на овај начин претио. Једноставно су небитни.
На крају целе приче, сам Маторчевић није новинар него монтер електичне мреже (бандераш) и ко је са њиме причао дуже од 5 минута не може да га повеже са текстовима на сајту које он шатро "потписује". Човек који не уме да састави две просто проширене реченице не може да пише онакве текстове. Неко пише уместо њега а он је довољно глуп да се потписује и добија тужбе које ће на крају морати да плати. Човек који је крао струју од комшије који живи у иностранству и кад су дошли да му то исеку целу ситуацију покушао да представи као гушење слободе медија ...
... све ово сам написао јер је потребно да се ситуација сагледа из више углова и након тога формира мишљење. Немам илузије да ћу вам мишљење променити али ето, чисто да стекнете утисак у чије сте текстове и оптужбе тако олако поверовали....
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=620699#p620699:g685cycr je napisao(la):stf » 06 May 2019 07:47 am[/url]":g685cycr]Напредују радови на регулацији корите Дибочајског потока који је пре годину дана однео мост на Смедеревском путу: