Šta je novo?

Градња у предграђу

ada huja

Intermediate
Učlanjen(a)
22.02.2007.
Poruke
370
Pohvaljen
675
Отворио сам ову тему како би могла да се прати градња у предграђима.Колико сам приметио гради се на све стране почев од Карабурме, Видиковца преко Миријева па до Миљаковца :) Пошто се на овом форуму јављају људи из различитих делова града не би било лоше да свако постави по неку слику чисто да видимо шта се дешава у деловима града у које ретко одлазимо.

Ставићу за почетак три фотографије.

Градилиште код игралишта ФК Београд.

pa140079oh3.jpg


pa140080fq4.jpg


Овако би требало да изгледа када се заврши.

karaburmaa5.jpg


http://www.kosovoprojektagora.co.yu/our_designs.htm

Градилиште у ул.Хусинских Рудара

pa130058ee0.jpg
 
Danas tipkam o Lisičjem potoku na onoj temi o minibusevima i pade mi na pamet da izguglam slike tih zgrada sto su se tamo izgradile, kad ne lezi vraže... na sajtu Austrotherma sam našao PDF sa dobrim slikama... pa sam uradio jedan screencapture za vas, dragi moji :) Imate thumbove zbog veličine slika, pošto su preko 100 kila svaka.


 
I evo još jednog projekta za Lisičji potok, nisam siguran o statusu (u pitanju je Koling):

koling1le0.jpg


koling2yw5.jpg


P.S. Da probam prvi put da hotlinkujem sličice... :cool:
 
Једна фотографија градилишта у Маглајској улици.Када сам последњи пут пролазио овом улицом на месту где је сада ова зградица била је огромна рупетина.

pa200086jn7.jpg
 
Primer klasicne nove izgradnje na Miljakovcu - ugao Vareške i Borske ulice, zgrada se nalazi preko puta parka, u prizemlju je Alpha banka. Završili su je za oko godinu dana.

3120322147f12025c38eb.JPG
 
Још једно градилиште на Карабаурми.
Не знам шта се гради нисам приметио таблу нигде.
p3080102rk9.jpg
 
Прошао сам данас поред овог градилишта на слици изнад радови лепо напредују.Граде се три зграде.На прве две дижу већ четврти спрат док су на трећој тек ударили темеље.Инвеститор је Danzo Company Beograd.

На жалост нисам имао код себе дигиталац тако да ништа од слика.
 
Ево пар слика са градилишта на Карабурми!

 
Evo par slika sa Banovog brda:

Zrmanjska 1a
11lklqh.jpg

2eclut4.jpg


Zrmanjska 17-19, projekat, stiglo se do 1. sprata
2zq4z60.jpg


Zrmanjska 27-29
n5ndph.jpg

r7kq5h.jpg

iw5fnt.jpg
 
Zgrade su generalno ok osim 2 stvari, ko im to sastavlja boje za zgradu?!! i naravno klima uredjaji.... :kafa:
 
Нови станови ратним војним инвалидима
У 50 нових станова у земунском насељу Камендин уселиће се 23. децембра породице ратних војних инвалида и палих бораца
Stanovi-,-zemun-polje-foto-.jpg

(Фото Танјуг)

Породице ратних војних инвалида и палих бораца уселиће се 23. децембра у 50 нових станова у земунском насељу Камендин. Трафо-станица и постављање цеви за топловод биће завршени за месец дана, а град ће финансирати и пројектовање нисконапонске мреже и уредиће зелене површине. Ово су јуче обећали Расим Љајић, министар рада и социјалне политике и Драган Ђилас, градоначелник, приликом обиласка градилишта.

Пројекат социјалног становања за ратне војне инвалиде остварује се донацијом Владе Јапана, вредном 326 милиона, и средствима изНационалног инвестиционог плана, у износу од 322 милиона динара. Од 55.000 ратних војних инвалида, 3.000 њих још нема решено стамбено питање.

– Овим новцем биће финансирана изградња 318 станова. Досад је усељено 219, до краја године треба да довршимо изградњу крова над главом у још три града, а почетком наредне и 20 станова у Сремској Митровици – изјавио је Љајић и додао да су оправдане примедбе будућих станара да су станови мали али да то сада не може да се исправи већ само да се доврши започето. Укупна површина станова је 1.670 квадратних метара, од којих су26 једнособна, 23 једноипособна и један трособан.

Град ће наставити и реализацију пројеката социјалног становања на слободним локацијама, а међу њима ће бити и станови за инвалиде и ратне војне инвалиде, прилагођени њиховим потребама.

–Следеће године посебно ћемо се бавити проблемом инвалида и настојати да у свакој општини једна основна школа буде доступна деци са посебним потребама. Потрудићемо се да они у што већем броју буду интегрисани у друштво и да им помогнемо око запошљавања – рекао је Ђилас.

Први човек Београда подсетио је да град наставља пројекте изградње социјалних станова и најавио да ће убудуће бити подношене кривичне пријаве против оних који фалсификују документа приликом конкурисања.

– Поједини грађани су пријављујући се за непрофитне станове достављали фалсификовану медицинску документацију. Раније су брисани са списка, а сада је став града да би против њих требало подносити кривичне пријаве. Тако ће убудуће битимање жалби и малверзација – истакао је Ђилас.

У станове у Камендину досад су усељене174 социјално угрожене породице, а у току је изградња још 63дома.

Д. М.
[објављено: 30/10/2008]
извор Политика
линк http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Novi-stanovi-ratnim-vojnim-invalidima.sr.html
 
Pozdrav svima na forumu.

Da li neko možda zna ko su investitori zgrada koje su izgradjene na adresama

Zrmanjska 27-29
Visoka 16

koje se nalaze na fotografijama u prethodnim postovima.
 
Jednostavno ne mogu da razumem ove klime. Pa zasto barem kod novo izgradenih zgrada NE ZABRANE KLIME ???????????? :bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash:
 
Pa stvarno više sa tim klimama usraše ceo grad.
Ako već pri oblikovanju fasade nisu predviđene neke maske za klime trebalo bi doneti odluku na nivou grada da moraju da postoje ili da se stavljaju ka dvorišnoj strani ili štagod...

U stvari ništa od toga, tek sad se setih da živimo u gradu gde su klime reprezentativni dekorativni element na zgradi Vlade, raznih ministarstava, zgradi tehničkih fakulteta... :notok:
 
Vrh