Šta je novo?

Ваше фотографије Београда

Падала је киша два дана, катастрофално је блато.. Пробаћу кад буде било суво, али не знам шта би се видело одатле :D
 
Da da, nije hitno, deluje mi da bi ti predeli bili negde u ravni sa tvojom pozicijom kad bi se spustio dole, e sad možda se i varam zato sam i pitao jel bi mogao da probaš :D
 
Одавде одакле сам сликао су негде у равни, само на фотографији не изгледа тако :)
 
Nema baš veze sa BGom i slikama na koje ste navikli u ovoj temi, ali ne znam gde bih sa njima...
Zaista mi nije najjasnije kako je uspela da nasadi auto na ovo betonsko čudo :D




A onda u povratku, mora da je dečko popularan u kraju, ceo auto mu je u srcima :D
 
Желим да поздравим све форумаше и за своје прво јављање на форуму да поделим са вама неке фотографије које сам направио раније лета 2013.




 
Nekoliko letnjih večernjih.


BG%2B250914%2B36.jpg



BG%2B250914%2B37a.jpg



BG%2B250914%2B38.jpg



BG%2B250914%2B41.jpg



BG%2B250914%2B42.jpg



BG%2B250914%2B45.jpg



BG%2B250914%2B48.jpg



BG%2B250914%2B51.jpg



BG%2B250914%2B56.jpg



BG%2B250914%2B80.jpg



BG%2B250914%2B82.jpg
 
02cbd9d50a4ff9b105d2d4a763bfb516.jpg

Можда и најбољи спој старог и новог у Београду.
Господар Јованова-Француска
 
Ево мале панораме овог живописног дела града. Тренутно неправедно запостављеног али свакако будуће туристичко - привредне атракције :D






За случај да се неко колеба око локације...бескрајна лепота бескрајног насеља Борча. :D
 
za privredu ne znam ali turistička atrakcija borča nikad neće postati.
 
Увек ми је драго када ти изазовем емоцију. Овде већ долазе спортисти на припреме у хотел БСК, ту је и репрезентативни президент, у онај муљ код овче долазе људи са свих страна а о риболову да не говорим :p
Тако да у неку руку већ ниси у праву!

Ја сам се у први мах шалио, али ако си већ навалио... мислим на све веће интересовање људи за ово насеље, које ће још расти заједно са новим саобраћајницама и садржајима и радним местима...

Баш те сврби Борча нешто :?
 
I mene svrbi :p

Iz istih razloga zbog kojih me svrbe Kaludjerica, Altina, Jajinci ... a to je neodrzivo arčenje prirodnih i društvenih resursa na naselja koja u ljudskoj zajenici nemaju poentu postojanja u tom obliku na tim mestima.
 
Slazem se, mislim da niko ne podrzava stihijska, neplanski razvijana nasalja.
 
о чему ви то?
Скоро сва насеља су планска из 70, 80их и мали део после 2000. То што није планско, дивље, ипак је много мањи део свега на левој обали. Колико год да има много реплика Алтине није исто. Калуђерица је само то што јесте, а у Борчи је било 35000 људи и пре дивљих насеља.

Јасно ми је када је само непозната материја, па ок. У Борчу нико не долази да студира, у средњу, на лечење, никакве јавне установе... милион пута ми кажу био сам у Борчи, а покаже се да су прошли Зрењанинцем. Који је постао део насеља тек са том дивљом градњом.
Просто је најмање познат део града увек био, није нигде уз пут.

Сада се све брзо мења, људи плаћају новоградњу по 1200 квадрат и све их је више. Тај тренд неће бити мањи, напротив, што више људи сазнају о Борчи, све брже отпадају предрасуде.

Али ме чуди да ви искуснији форумаши држите јако ту одбојност...на жалост јасно ми је да нисам био прави човек да представим другима како све то изгледа. Џаба ми труд, сама жеља, без правог знања да то и учиним. :(
Како год, они који воле свој град треба да знају да ту нису само дивља насеља и да то није све из '93 године. Као што сам и ја научио да је у Гроцкој тек друга заштићена амбијентална целина Београда, са 12 репрезентативних објеката. Ако нисам изгрешио нешто :D
Јел фер од мене? :wink:
 
kupanje u blatu, sportske pripreme, ribolovci i "reprezentativni hotel prezident" ne bih deklariosao kao "atraktivna turistička ponuda/destinacija".

meni je žalosno to što pored toliko slobodnog građevinskog zemljišta u užem beogradu grade se naselja na levoj obali dunava, na plodnoj banatskoj zemlji.

za sva za naselja potrebno je uraditi dodatnu infrastrukturu, prevoz, mostove....

a da ne pominjem da je poljoprivredno zemljište resurs koji je izgubljen i da se ne može nadoknaditi.
 
Borčanac,

batali lokalpatriotizam i pogledaj na stvar razumno i nepristrasno. Gde si išao u srednju? Gde na faks? Gde radiš? Gde vadiš dokumenta? Gde ideš na kulturne i zabavne manifestacije? gde izlaziš? U Borču ili grad?

Da li sem toga što prespavaš imaš neki segment zivota koji je neraskidivo vezan za Borču? Koliki procenat stanovnika Borče zivi u Borči jer zivi od Borče? Mislim da preoterećeni Pančevac govori sve o tome.

Hajde sa druge strane. Uzmimo primer naselja Zaklopača, Ritopek, Umčari. Ta naselja imaju konstantan broj stanovnika preko sto godina. To je optimum stanovnika za ta naselja jer svaki stanovnik zivi i radi u tom mestu.

Nije dobro na dugoročan period širiti naselja na obodima grada stanovništvom koje samo prespava na u tim mestima a ceo zivot im je negde drugde.
 
Vrh