Šta je novo?

Безистан

Onda uživajye u ovoj ruševini… taj isti investitor ima bar 5 bioskopa u ruiniranom stanju i neko veruje da će ga ubediti da uredi javnu površinu…

Opet ti kažem da se informiše i da ne pričas u prazno beograd film je od dinkicevog kuma rasparcan u vise firmi gde je jedan bioskop bio jedna firma beo sana beo bana itd .Pa je prodan jedan po jedan.Tako da nema jedan investitor 5 bioskopa kako tvrdis . Pritom je dio bioskopa pripao i radnicima koji su to dobili na sudu radi namirenje svojih potraživanja.
KAZNOM moze da se natera svako pa i onaj što je proširio prostor na račun bezistan sad raifajzen banka Pa i onaj što je rusiso zidove nnelegaln.Kao i satro problem oko vlasništva...PrbelM ne postoji već nerad svih službi koje placamo

Pre neki dan sam sedeo sa jednim prijateljem iz sekretarijata, bitnija pozicija.
Preneo mi je da je stvarno početak obnove 2026, i da su se namučili dok nisu rešili imovinsko-pravni deo.
Kaže da nema političkog upliva u problem kašnjenja i projekta obnove.
Milsim sve je politika (kad i šta će da se radi) ali da je ovde cilj da se odradi kako treba.
I ako mi je prijatelj, moram da budem malo skeptičan kao i prema svemu što država / grad rade, daleko je 2026-ta :)

Да ли ће средити пре изложбе ЕХПО? Срамота да пред гостима буде такво ругло.

Nisam se setio da ga pitam...
Nekako mi je u glavi da im je cilj expo do 2027, ali zabole što se ostatak grada raspada i da nemaju svest od tome da generalno grad nije reprezetativan za takvu manifestaciju.
Gomila stvari neće biti sređena do tada, a mnogo bitnija na relacji između grada i expo kompleksa.
Da me neko ne shvati pogrešno, Bezistan je isto jako bitan ali ne u kontekstu te manifestacije. Kao i u svim izbiljnim gradovima sa velikim brojem turista dešava se da je neka istorijka atrakcija zatvrorena zbog rekonstrukcije, tako da je meni i ok da njega ne vezuju sa terminom expa, nego da krenu obnovu, rade je kako treba, i da se ne prekida na pola.
Ako bude prilike propitaću ga malo detaljnije sledeći put.

Oce li to značiti da će vratiti bezistan kao nekad skrati rajfajzen banku i ostale uzeli po komad bezistana

Oce li to značiti da će vratiti bezistan kao nekad skrati rajfajzen banku i ostale uzeli po komad bezistana
Ništa više ne znam od onog što sam preneo. Nažalost nije bila prilika da se raspričamo na tu temu.
Ako nešto saznam više, javljam svakako.

Sve mora da se završi do malog lažnog Expa. Da nema lažnog EXPO-a ne bi se ništa radilo. Hau jes nou. Ko ne zna Stojčić i "gradske oce" skupo bi ih platio.

Ma i nek završe kasnije, samo da ne omaše kao onu nadstrešnicu. Srećom ima arhivki u Arhivu na NBG, prelistavao sam je.
Mada je to teška kopusara. Baš samo aljkavi sa čuvanjem dokumentacije...

Često se njima preda kupus od dokumentacije
Inace preuzeo je arhiv gradju pokojnog KGM trudbenik

20250523_103559.jpg

Vrh