Šta je novo?

Živeo 1.Maj !

Ne nego da generalno treba vise da se radi a manje da se zvrnda ;)

Ako ti radnici zvrndaju za vrijeme 8 h koje ih placas onda ih nisi uposlio adekvatno ....

Ne nego u neoliberalnom kapitalizmu kada predjes odredjenu granicu sa zaradom ti si duzan da budes stalno dostupan firmi.
Ne radi se vise 8 sati dnevno i posle kao imas "svoje vreme" to je davna proslost socijalizma u koji se vise ne vracamo.

Sada je ideja da si dostupan 24/7 i da pored rada od 8 sati ucis i nadogradjujes
sebe barem jos 8 sati dnevno a vikendom 12 sati ucenja.

U francuskoj je zabranjeno slati sluzbene mejlove posloke radnig vremena nisi duzan da ih pogledas
Takodje uveli su pravila i za sluzbene telefone
To sto ti arcis svoje zaposlene u svojoj neoliberalnoj ekonomiji i ocekujes da zbog visine zarade koju imaju moraju da ti titraju non stop nije normalno ....
Ideja o dostpnosti 24/7 je ludost a tek o 8 h ucenja svaki dan i vikendom 12 h je samo tvoja i mozda japaska glupost pa onda imas ljude koji pucaju i dolazi do ubistava samoubistava ....
To vidim ide ka modernom robovlasnistvu gdje samo treba da se radi ....da se zivot nema osim pidzama=radmo odjelo ...

Ako budem nastavio da ti objasnjavam admin ce misliti da namerno trolujem sto mi nije u interesu.
Tako da cu ublaziti komentar koliko god mogu.

Radne navike iz komunizma pa zatim i socijalizma gde ti radis 8 sati a posle toga si kao kuci i imas "svoje vreme" su gotove. To apsolutno mora da se menja. Zato sa uvodjenjem "basic income" sirom sveta mora doci do zestokih promena u pravima radnika. Tako da ce 1. maj definitivno izgubiti svoj smisao. Nakon neoliberalne ekonomije tj kapitalizma sledece logicno drustveno uredjenje je 'koorporatizam' gde ako radis pripadas koorporaciji.

To ce nadam se ostati samo tvoje puste zelje i vlazni snovi
Taj osnovni prihod je propao eksperiment probali u svedskoj i svajcarskoj
Tako da 1 maj postaje sve bitniji za ocuvanje prava radnika u buducnisti
Nadam se da do tog tvog sledeceg drustva necemo nikad stici nije to korporatizam nego
Veliki robovlasnici

Наш Закон о раду је један од "неолибералнијих", али се због беде у којој се налазимо, а поготово приватни сектор, он ни мало не примењује у делу који се тиче права и интереса радника. Један од разлога је страх запослених од губитка посла, а још један је неука и неспособна држава да кроз судство омогући правичну и ефикасну примену Закона у случају да неко жели спор.

Са изузетком ове године, остатак Европе парадира и указује на драстичне социјалне неједнакости и своја скрајнута радничка права, а, нпр. у Србији, ни незнајући кроз шта су људи пролазили да би ми данас имали какве такве услове да радимо како би прехранили своју породицу и пружили јој бар неки осећај достојанства, иду на "пикниковање" које се завршава са испирањем желудца. Немам ништа против људи који са породицом и пријатељима на отвореном уз роштиљ и пиво прослављају Први мај, али постоји знатан број људи који иде предалеко са алкохолисањем, потпуно заборављајући где се налази...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=735591#p735591:b9rs2rwq je napisao(la):
vradovic » Сре Мај 06, 2020 4:38 am[/url]":b9rs2rwq]
Procitao sam vise puta. Strasno je koliko se daju prevelika prava. Iskreno to gubi svaki smisao neoliberalnog kapitalizma.
Ja sam iskreno protiv ovakvog Zakona o radu. Ako je poenta bila da se uspori dolazak poslodavaca uspeli su.
Који тачно део Закона даје превелика права, а да не постоји барем слично решење у земљама
ЕУ?
И, да ли си послодавац којим случајем?

П.С.Комунизам нема никакве везе са радом, већ са крађом читавих генерација. Они који тога нису још увек нису свесни, ни не виде шуму од дрвета.

Na primer:
- porodiljsko/trudnicko wtf
- broj slobodnih dana godisnje
- nacin otpustanja radnika
- nema definisano da radnik ako prima iznad odredjene zarade mora da bude posvecen firmi 24/7
- ne postoji pravi i jednostavan model kontraktora gde (zaposleni na lizing) gde ih placas po satu i posle cao.
- Administracija je previse kompleksna
- doprinosi su i dalje previsoki.
- obavezno je da se uplacuje penziono i zdravstveno? WTF.

Nezaposlenost pod tim surovim uslovima je izuzetno niska. Da je tako u USA onda bi bilo 25% nezaposlenih a ne 10. Jer je nemoguce da svi imaju 401k tj penziono.

Takodje troskovi zivota su previse niski pa zaposlene “boli uvo” da se cimaju. Jednostavno da bi se udarnicki radilo osnovni troskovi zivota moraju da se podignu drasticno.

??? Па овакав правни статус имају само радници у САД. Мислим да САД није никако пожељан модел ни за развијеније државе Европе, а сигурно не за малу каубојску периферију.

Мислим да су ти вредносни приоритети погрешно поређани.
Једино се слажем с тобом да је администрација сувише комплексна и неука при решавању конкретних проблема.

1.porodiljsko/ trudnicko -znaci da nas bude jos manje
2.broj slobodnih dana - njemackoj je i veci pa nisu propali
3.nacin otpustanja -znaci da radnik prava nema jel to
4.to rad preko 24/7- pravis robove
5.sloboda ugovaranja netreba da bude sablonski sve
6.slazem se za administraciju
7.slazem se za doprinose da nisu izbalansirani
8.naravno da je obavezno penzjono i zdravstveno
9.znaci sve nam jeftino pa malo ili nimalo radimo kakav brilijantan zakljucak prosto genijalno

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=736251#p736251:3r1pqry8 je napisao(la):
vradovic » Čet Maj 07, 2020 7:39 pm[/url]":3r1pqry8]Ne nego u neoliberalnom kapitalizmu kada predjes odredjenu granicu sa zaradom ti si duzan da budes stalno dostupan firmi.
Ne radi se vise 8 sati dnevno i posle kao imas "svoje vreme" to je davna proslost socijalizma u koji se vise ne vracamo.

Sada je ideja da si dostupan 24/7 i da pored rada od 8 sati ucis i nadogradjujes
sebe barem jos 8 sati dnevno a vikendom 12 sati ucenja.
GOSPODE, BOŽE!!!

Učenjem nadograđujem sebe, a profit pravim poslodavcu? Imam visoku platu, a nemam kada da je potrošim? Treba da gajim i vaspitavam decu, a radim 24 sata dnevno?

To nije svet budućnosti, nego svet propasti..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=743018#p743018:120wqpnj je napisao(la):
vradovic » Pet Maj 29, 2020 1:17 am[/url]":120wqpnj]Na primer:
- porodiljsko/trudnicko wtf
- broj slobodnih dana godisnje
- nacin otpustanja radnika
- nema definisano da radnik ako prima iznad odredjene zarade mora da bude posvecen firmi 24/7
- ne postoji pravi i jednostavan model kontraktora gde (zaposleni na lizing) gde ih placas po satu i posle cao.
- Administracija je previse kompleksna
- doprinosi su i dalje previsoki.
- obavezno je da se uplacuje penziono i zdravstveno? WTF.

Nezaposlenost pod tim surovim uslovima je izuzetno niska. Da je tako u USA onda bi bilo 25% nezaposlenih a ne 10. Jer je nemoguce da svi imaju 401k tj penziono.

Takodje troskovi zivota su previse niski pa zaposlene “boli uvo” da se cimaju. Jednostavno da bi se udarnicki radilo osnovni troskovi zivota moraju da se podignu drasticno.
:mrgreen:

Ne mogu da verujem da mi je trebalo toliko dugo da provalim da si trol.

Nije trol, nego bot, i to samo jedan od mnogih na ovom i svim ostalim forumima.

Nažalost, forumi su prevaziđena kategorija, činjenica je da je u poslednjih desetak godina raznorazne stručne forume napustio veliki broj stručnih ljudi i kompetentnih sagovornika, zbog invazije raznoraznih plaćeničkih trolova i botina.

Ovde sve što bi trebalo da bude logično i normalno - više nema nikakvog smisla, obesmišljeno je, i to sa namerom...

:mrgreen: Ne mogu da verujem da mi je trebalo toliko dugo da provalim da si trol.

Nisam trol vec truli kapitalista na trulom zapadu :) ja ti pisem iskreno ono sta mislim a ti mozes i ne moras da verujes.
Svakako u takvom sistemu zivim i nelogicne su mi stvari koje su u Srbiji a pogotovo vezano za ta neka 'prava radnika'.
Tipa moras da uplacujes penziono i zdravstveno? Pa zasto? Kako mogu svi da priuste sebi zdravstveno i penziono, jel to socijalizam ili kapitalizam? Koja gupost.

Sve to po mom misljenju dosta otezava politiku zaposljavanja.
Naravno da se u Srbiji nece sloziti sa time jer vecini je do uzivanja i za***** a ne do rada...

Srbima je veoma stalo do rada, što pokazuju u nekim normalnim zemljama u koje odu iz Srbije, gde se taj rad vrednuje, svaki prekovremeni sat plaća i gde te cene kao čoveka i poštuju tvoje dostojanstvo.

Srbima treba samo dobar sistem, dobri zakoni, efikasno sudstvo i sankcionisanje iživljanja raznih "gazda" i privrednika u pokušaju, koji su tako uspešni da propadnu posle mesec dana korone.

Zašto je obavezno zdravstveno? Nemaš novca, pa možeš da crkneš na ulici?

Bolje ti malo pogledaj oko sebe na šta liči taj "truli Zapad". Njujork u infrastrukturnom raspadu, ulicama uveče hodaju zombiji, ljudi izgubljenih pogleda, stado, a u restoranu donose crveni sos za koji te konobar ubeđuje da je od rena, iako bi svako sa malo zrna soli u glavi zaključio da je od paradajza. Ali nema veze, njemu su u kuhinji rekli da je od rena i on "samo sluša"..

Neko ovdje nezna značenje riječi socijalizam konstantno je pogrešno koristi
I u Norveškoj i Finskoj i Njemačkoj je kapitalizam pa radnici imaju i penzjono i zdravstveno i socijalno itd ...
Zašto bi se neko odrekao stečenih prava da bi neki vradovic više dolara stavio u džep ...

Živeo 1. maj napaćena braćo forumaši!

Jeste nekad razmišljali o tome da smo mi snaga, da ovo mesto Beobuild ne postoji bez nas i da ulažemo sate truda pišući ovde dok samo admini sa vrha kupe sav kajmak?

Predlažem ustanak, dosta je bilo!

6455316b-bc06-4dc9-a9e6-861151d98eba_4300x2580.jpg

Živeo 1. maj napaćena braćo forumaši!

Jeste nekad razmišljali o tome da smo mi snaga, da ovo mesto Beobuild ne postoji bez nas i da ulažemo sate truda pišući ovde dok samo admini sa vrha kupe sav kajmak?

Predlažem ustanak, dosta je bilo!
i da se ovde radi vise od 8 sati, vradovic i vucic ponosni

@Beki
I ti hoces svoj dio, neces dozvoliti da te prevare! :) ako ne uspije dioba nit majski prevrat, ostaje BekiBuild da formiras sa svojom petom kolonom :)

Poslednja izmena:
@Beki
I ti hoces svoj dio, neces dozvoliti da te prevare! :) ako ne uspije dioba nit majski prevrat, ostaje BekiBuild da formiras sa svojom petom kolonom :)
Dođe i napiše na dvadeset tema ,,vratimo se temi 😉" i vrati se na ispijanje kafice, dok mi ovde crnčimo 😡

Pitanje je da li i to radi ili je isprogramirao da samo piše 🤣

Nećemo ga prevrtati
, ali ovako više ne mere!

Vrh