Наш Закон о раду је један од "неолибералнијих", али се због беде у којој се налазимо, а поготово приватни сектор, он ни мало не примењује у делу који се тиче права и интереса радника. Један од разлога је страх запослених од губитка посла, а још један је неука и неспособна држава да кроз судство омогући правичну и ефикасну примену Закона у случају да неко жели спор.
Са изузетком ове године, остатак Европе парадира и указује на драстичне социјалне неједнакости и своја скрајнута радничка права, а, нпр. у Србији, ни незнајући кроз шта су људи пролазили да би ми данас имали какве такве услове да радимо како би прехранили своју породицу и пружили јој бар неки осећај достојанства, иду на "пикниковање" које се завршава са испирањем желудца. Немам ништа против људи који са породицом и пријатељима на отвореном уз роштиљ и пиво прослављају Први мај, али постоји знатан број људи који иде предалеко са алкохолисањем, потпуно заборављајући где се налази...
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=735591#p735591:b9rs2rwq je napisao(la):
vradovic » Сре Мај 06, 2020 4:38 am[/url]":b9rs2rwq]
Procitao sam vise puta. Strasno je koliko se daju prevelika prava. Iskreno to gubi svaki smisao neoliberalnog kapitalizma.
Ja sam iskreno protiv ovakvog Zakona o radu. Ako je poenta bila da se uspori dolazak poslodavaca uspeli su.
Који тачно део Закона даје превелика права, а да не постоји барем слично решење у земљама
ЕУ?
И, да ли си послодавац којим случајем?
П.С.Комунизам нема никакве везе са радом, већ са крађом читавих генерација. Они који тога нису још увек нису свесни, ни не виде шуму од дрвета.