Šta je novo?

Železnice - svaštara

Главна жел станица Лајпциг

IMG_7554.jpeg

IMG_7555.jpeg

IMG_7556.jpeg

IMG_7557.jpeg

IMG_7558.jpeg

IMG_7559.jpeg

IMG_7560.jpeg

IMG_7561.jpeg

IMG_7563.jpeg

IMG_7566.jpeg

IMG_7567.jpeg

Код Панчевца има само олупина моторних кола што су имала удес. А паљења ваљда бескућници што се греју.

Ne znam ko se greje na 25 stepeni.
Slupani RVR je izgoreo, potvrdili su. Sad bi bi mogli tako da ga ostave jos par godina tu.

То је споменик модерне уметности.

Најбоље би било да се уради оно што је давно нудио произвођач, да им дамо једну локомотиву, а они нама да среде две да буду у возном стању.

Најбоље би било да се уради оно што је давно нудио произвођач, да им дамо једну локомотиву, а они нама да среде две да буду у возном стању.
Nemci su tražili dve a da nam urade na trećoj kompletnu restauraciju i da je dovedu u vozno stanje.

Dobio odgovor. Kaze nazalost da su imali mesta samo za jedno. Nije mi dao odgovor da li ce se nesto sredjivati. Napisah mu da bi mogli bar nesto montazno barem da je pokriju. Prenosim ako bude jos neki odgovor

Kaze da ce uskoro organizovati udruzenje ljubitelja sa kojim ce se sastajati jednom mesecno. Nisam ga pitao koji je koncept, clanovi i clanarina...odogovara kratko pa nisam ocekivao dalju komunikacciju. Mozda neko ko radi na zeleznici ima neki dodatni info. Ali mozda tim putem postoji sansa da mu se direktno predloze neke ideje i predlozi, realni naravno, kako da se unapredi zeleznica na svim nivoima il barem ovo na sta on moze da utice. Sem ako naravno ovo ne bude politicko/stranacki obojeno pa izgubi smisao svog postojanja...

Kaze da ce uskoro organizovati udruzenje ljubitelja sa kojim ce se sastajati jednom mesecno. Nisam ga pitao koji je koncept, clanovi i clanarina...odogovara kratko pa nisam ocekivao dalju komunikacciju. Mozda neko ko radi na zeleznici ima neki dodatni info. Ali mozda tim putem postoji sansa da mu se direktno predloze neke ideje i predlozi, realni naravno, kako da se unapredi zeleznica na svim nivoima il barem ovo na sta on moze da utice. Sem ako naravno ovo ne bude politicko/stranacki obojeno pa izgubi smisao svog postojanja...
Drago mi je da vidim da su počeli malo da sklanjaju i vozila koja nisu parne lokomotive isključivo. Sad da se rastrče po zemlji i sve one silne prastare vagone koji su dobri primerci da pokupe. Što se tiče lokomotiva Plavog voza, sve parove treba sačuvati, i ne davati ih nikome pobogu.

To udruženje treba da bude nezavisno, i nikako pod kontrolom železnica. Udruženje koje bi bilo tu da kontroliše, kritikuje, savetuje i oglašava se po pitanju toga šta oni rade.

Jel zna neko o čemu se ovde radi?

Nema potrebe za osnivanjem ULJŽ-a, jer on već postoji. (uopšte ne mislim na famoznu fb grupu)
Potrebno je srediti samu organizaciju i naći sposobnog čoveka koji bi vodio sve.

Kada se to reši možemo na sledeći korak, a to su ti sastanci, pritom da se napravi sistem da SV garira vozila, ULJŽ se koristi i upravlja njima sa dobrovljcima. Po sistemu, uopšte, kao svuda u svetu.

Inače, nekakav ULJŽ od strane SV-a ne dolazi u obzir, pustio sam ovu info sada među ljubiteljima i niko ne želi takav sistem. U principu ta ideja je totalni fijasko, odziv će biti mali i biće sve veštački.
Karlo je postavio neke stvari, sada samo treba da se materijalizuju, pa lepo uz kooperaciju sa SV-om može svašta da se uradi.

Имали смо овде пар високих чланова тог удружења, или беше клуба?

Vrh