Poljice je naselje na desnoj obali Lima, preko puta Novog Priboja i stajalište je gotovo u centru naselja. Zato se tako i zove.I Poljice i Lješnica su stajališta nazvana po nekadašnjim selima koja su se vremenom spojila sa gradom i sada predstavljaju najbližu opciju za sve koji vozom putuju u centar. Lješnica je 400 metara od glavnog trga u Bijelom Polju, a Poljice su malo zavučenije zato što najbliži put do njih vodi preko starog visećeg mosta na Limu čije daske se pri prolasku jednog pešaka toliko klate i drndaju kao da će se svakog časa stropoštati u reku. Putanja preko njega od keja u Novom Priboju do Poljica je oko 200 metara, ali sam ja sigurnosti radi uvek išao zaobilaznim putem preko nekog od dva novija mosta, što je nekih kilometar i po. Nije mi jasno zašto su viseći most postavili i kod glavne železničke stanice u Starom Priboju pre ulaza u podzemni prolaz. U Prijepolju isto postoji jedna takva pešačka drvena starudija kao iz srednjeg veka.
Ako Priboj ima gradske buseve na 15 minuta, onda mu je prevoz bolji nego užički. U Prijepolju i Bijelom Polju nikada nisam video nijedan autobus koji liči na gradski iako u Prijepolju i dalje stoje autobuske "pečurke" na putu između Kolovrata i Pasarele a i duž Mileševke prema bolnici i Taševu. Ta dva grada su isto jako razvučena u kotlini, i treba da imaju bar jedan ili dva kombija po satu na najdužim urbanizovanim pravcima.
Jel nešto ostalo sačuvano od železničke stanice uzanog koloseka u Starom Priboju? Značilo bi mi da nekom prilikom slikam bivšu staničnu zgradu ako još postoji, pa da postavim na temi o starim i ukinutim prugama i stanicama.Viseći most u Železničkoj stanici je zapravo stariji od pruge, tu je odavno. E sad, pruga preseca komplet obalu Lima u starom Priboju i negde bi morao da je preseče.
Zgrada je srušena, tu je sadašnja zgrada. Postoji magacin na prvom koloseku koji je iz vremena stare zgrade.Jel nešto ostalo sačuvano od železničke stanice uzanog koloseka u Starom Priboju? Značilo bi mi da nekom prilikom slikam bivšu staničnu zgradu ako još postoji, pa da postavim na temi o starim i ukinutim prugama i stanicama.
Nije baš tako dramatično stanje na visećem mostu u novom delu grada. Most u starom delu je u lošijem stanju, da bude još gore, taj most je zvanično "zatvoren", medjutim, lokalna vlast ne preduzima nikakve korake da bi ga rekonstruisala i dovela u ispravno stanje. Skoro sam video da je i ograda na jednom delu otpala, inače taj most je najbliža veza bolnice i DZ sa železničkom, autobuskom stanicom i za pešake iz starog dela grada.Poljice su malo zavučenije zato što najbliži put do njih vodi preko starog visećeg mosta na Limu čije daske se pri prolasku jednog pešaka toliko klate i drndaju kao da će se svakog časa stropoštati u reku. Putanja preko njega od keja u Novom Priboju do Poljica je oko 200 metara, ali sam ja sigurnosti radi uvek išao zaobilaznim putem preko nekog od dva novija mosta, što je nekih kilometar i po. Nije mi jasno zašto su viseći most postavili i kod glavne železničke stanice u Starom Priboju pre ulaza u podzemni prolaz.
Trebalo bi da je na sličnom mestu bio i stari viseći most, u pozadini je pruga uzanog koloseka.Viseći most u Železničkoj stanici je zapravo stariji od pruge, tu je odavno. E sad, pruga preseca komplet obalu Lima u starom Priboju i negde bi morao da je preseče.
Ne znam da li je prebačena na Flirtove sada kada je stigao ceo kontingent od 18 novih EM garnitura iz Poljske.