Šta je novo?

Železnice - svaštara

Пруга на фотографији по којој не иде 711 није пуштена у рад?кривине су невероватне

Dobrodošao u Istočnu Srbiju, pored teških uspona tu su I "teške" krivine, radijus na datoj deonici Podvis - Svrljig je 200 metara, Vmax 60 km/h.

Ево и ја да додам нешто - путнички воз Пријепоље теретна - Ужице на станици Златибор 2018. године. Тада су биле раздвојене линије Београд - Ужице и Ужице - Пријепоље. У овом вагону је углавном било 2-3 људи, тако да је воз беспотребно трошио струју.
1000006319.jpg

Putnički vagon preciznije, voz je prejaka reč😂.

Ovaj voz iz Ue je posle iz Prijepolja išao direktno za BG koliko se sećam

Ево и ја да додам нешто - путнички воз Пријепоље теретна - Ужице на станици Златибор 2018. године. Тада су биле раздвојене линије Београд - Ужице и Ужице - Пријепоље. У овом вагону је углавном било 2-3 људи, тако да је воз беспотребно трошио струју.Pogledajte prilog 245592
Dok su išli vagoni, prvi jutarnji polazak u 7 iz Užica je saobraćao sve do Vrbnicе(poslednja stanica na CG granici), onda se vraćao do Užica i oko 19 uveče vozio nazad do Prijepolja Teretne, odakle je u 3 ujutru polazio za Užice i tako svaki dan po 2 polaska sa jednom kompozicijom. Kada su Flirtovi zamenili vagone, 3 direktna polaska su uvedena od Prijepolja Teretne do Beograda, a stanice južno od Prijepolja su ostale bez putničkog saobraćaja, osim Brodareva gde staje noćni IR voz Beograd-Bar i dnevni samo u pravcu Bara ali iz nekog razloga ne staje i u povratku.

Ovim vozom sam 2018. putovao od Užica do Brodareva. Nikako mi nije jasno zašto današnja 3 prijepoljska Re voza za Beograd polaze iz Prijepolja Teretne, a ne iz Vrbnice 30 kilometara dalje. Brodarevska stanica je na uzbrdici iznad naselja, ali sigurno bi bilo putnika za 4 voza dnevno pošto ni lokalni autobusi do Prijepolja ne idu češće. A i Kovačevac kod Prijepolja sa 1500 stanovnika nije uopšte malo selo za taj kraj, ima železničko stajalište na barskoj pruzi ali već godinama nema nijedan Re ili PT voz, a Barac ga preskače.

Ево и ја да додам нешто - путнички воз Пријепоље теретна - Ужице на станици Златибор 2018. године. Тада су биле раздвојене линије Београд - Ужице и Ужице - Пријепоље. У овом вагону је углавном било 2-3 људи, тако да је воз беспотребно трошио струју.Pogledajte prilog 245592
Inace ovo bojenje i ako se ovde ne vidi od grafita jedno od bolji pogotovo od sive otuzne i zastava varijante
Tamno plava sveto plava bela

Било би добро продужити линије до Врбнице ако има интересовања за то, сећам се да је 2012. постојао воз из Београда на тој релацији, путовао је 8 сати и стајао на свакој станици. Вероватно нема смисла планирати неки нарочит саобраћај докле год је пруга оваква.

И сад иде скоро празан Флирт сваког јутра из Ужица за Пријепоље, мада мислим да је тај полазак више из техничких разлога, пошто та гарнитура после иде назад до Београда.

Vrh