Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

Homologizacija 711 u Röszke-u.

FB_IMG_1699697730064.jpg

S obzirom da se radi pod saobraćajem i da se radi skoro sve od nule + elektrifikacija verujem da je to realno. Videćemo. Spominje se da će se u narednom periodu projektovati trasa za 200 km/h od Niša do Dragomana

Koliko im je trebalo godina da se organizuju da krenu sa rekonstrukcijom postojeće pruge za to vreme su mogli da projektuju novu i sad da krenu da je grade.

Na mađarskoj strani je ovaj put izašao red vožnje za Subotica - Segedin bez navođenja od kada važi.

Izmene u odnosu na prethodnu objavu je da deluje da umesto 2 polaska MÁV ide 1 ŽS 1 MÁV

Subotica
06:40 (prethodno je bilo 10:40)
16:40

Segedin
08:53
14:53

Да ли електрификација Ниш - Димитровград обухвата изградњу обилазне пруге у Нишу, да ли се то ради у пакету или је опет одгођено?
Ако не грешим електрификацију је до сада кочила пруга кроз град.

Da li se zna koje ce garniture voziti MAV? Za nase pretpostavljam da ce ici Stadler Flirt.

I da li neko zna u kom je trenutno statusu projekat da se Segedinski tramvaj produzi do Subotice? O tome se spekulisalo pre par godina: https://gradsubotica.co.rs/segedinski-tramvaj-dolazice-do-subotice/
Sa naše strane će ići 711. Dok se ne pusti Beograd-Subotica nema načina da se taj flirt održava. Sa mađarske nisam siguran šta će ići, verovatno neki DMV njihov.

Da bi se tramvaj produžio do Subotice prvo moramo ući u šengen kako bi bilo putnika koji bi putovali. Granična kontrola je tu ograničavajući faktor

Iz nekog razloga meni se oba dopadaju. Zao mi jeste što nije neki evropski proizvođač, ali meni, vrlo subjektivno, deluje lepo.

Srbijavoz ipak nešto dela, uglavnom je to dobro, a najčešće ne baš na nivou na kome bi trebalo. Makar nešto rade pa i možemo da ih kritikujemo.

Voz ko voz, mora svakako ispuniti uslove za 200 km/h. Nadam se da će preneti sedišta iz KISSa. Meni je ovde najveći problem što su četvorodelni i što ćemo već od dana 1 morati da ih udvajamo.

Ne, ovo je potpuno novi model vrv namenjen za evropsko tržište. Lično me podseća na Stadler Smile

Jeste ali Ivan Bulajić je rekao da je Fuxing voz samo sto ima drugačiji dizajn
I mene je asocirao na Stadler Smile tačno

Vrh