Šta je novo?

Železnička stanica Vukov Spomenik

Нажалост, инвалиди и да могу да сиђу на перон, не би могли да уђу у РВР или 711.
 
Kakav je sad ovo idiotluk? Kuda somine misle da ljudi prelaze ulicu???!!!
IMG_20211109_222631670.jpg

_IMG_000000_000000.jpg
 
Преко оног семафора који траје 3.5 секунде.
Мада овако се закључава од бар 2019, тада сам ја први пут видео.
А зна ли неко да ли постоји неки други начин да се закључава станица, али да пролаз остане отворен ?
 
Не знам тачно, али око пола 10 је већ закључано.
Пре сам мислио да је откључано док ради БГ:Воз, али једном сам се враћао са испита који је трајао до 9 и већ је било закључано.
 
Izlazi na gornjem nivou, oni koji vode ka Kraljice Marije, gotovo stalno su zaključani. Kada se siđe na nivo gde je tržni centar, šalter sala i barikade ispred stepenica, potrebno je da se uđe u tržni centar i odatle se izlazi na drugu stranu, bilo na središnji deo trotoara, bilo na ćošak Ruzveltove i Kraljice Marije.
 
Prema još uvek važećem redu vožnje, poslednji večernji BG Voz koji saobraća sa stanice Vukov Spomenik, polazi u 22:04 za Beograd Centar. Ako ovi zaključavaju stanicu već u 21:30, šta je sa putnicima koji iz ovog voza silaze na Vukovom Spomeniku? Da li prespavaju na peronu sve do otvaranja stanice rano ujutru? Nonsens :roll:
 
Ovo je neki fazon ''nema veze što se ceo skver oko Vuka raspada, nema veze što podzemni prolazi sa lokalima ispod izgledaju kao Detroit... mi ćemo da čuvamo podzemni deo koji pripada Železnicama. Tako što ćemo da ga zamandalimo noću. Nema ljudi, nema problema''

Sjajno. Slepčine.

Usput, ljubim u lobanju pametnu onog ko je projektovao taj skver, tu stanicu, i te podzemne prolaze tako da da bi prešao faking ulicu moraš da prolaziš kroz prostor ŽS a taj prostor će noću da se zabarikadira. Zemlja nam je uvek bila puna pametnica, ljubi ih majka pametne.

Ovih godina je aktuelna njesrarela kod Ada mola, 90ih je bilo ovo njesra, 70ih njesra sa Čumićevim sokačetom i Nušićevom...

Ako, ako, nek se čuva tradicija slepila. Drugi gradovi imaju urbanizam. Beograd ima kretenizam.
 
Pa i kad su ti prolazi tu zaključami, možeš da uđeš u stanicu, ali iz pravca Kraljice Marije, jer tržni centar radi 24/7, a hvala bogu, zavisnika od video igrica ima taman dovoljno da im biznis ne propadne. Paradoksalno je da kada dođeš do pomenutih podzemnih prolaza, oni ti u suštini i nisu potrebni, jer se tik pored njih nalazi pešački prelaz u nivou ulice.
 
Da ali menE treba da pređem ulicu Ruzveltovu i to od mesta gde je sam Vukov spomenik do mesta gde je ''ćošak'' ETFa da mogu da produžim ka stajalištu ispred njegovog ulaza.

Ne znam kako su tadašnji kretenisti (ovako od sad zovem beogradske urbaniste) zamišlali da se to radi kada se zamandale podzemni prolazi, ali ja sam to sinoć rešio dobrim starim pretrčavanjem preko kolovoza Ruzveltove.

Sada mi je ujedno i rešena višedecenijska misterija zašto su svi oni crni lanci na stubićima oko te raskrsnice pokidani. Pa zato što je ljudima doku**ilo da siđu dole, naiđu na rešetke, popnu se gore, naiđu na lance, pa ih vremenom pokidaše i izlomiše. :)


Ako su već kretenisti 90ih bili tako slepi da tako to isprojektuju, najmanja stvar koju Železnice mogu da urade pošto zamandale te svoje katakombe jeste da na vrhovima obeju stepenica stave ili neku traku ili neki znak da prolaz ne radi noću. A ne da to saznam i otkrijem tek kad siđem dole i počnem da tresem ogradu od besa i čuđenja koja morončina je to tako isprojektovala.

J' se ovde svima za sve. E nema problema, nađe narod alternative i za to.
 
Грешка у пројектовању је што није урађен подземни пролаз (и то са обе стране булевара и Рузвелтове) одвојено од подземне железничке станице са посебним улазом који би се затварао. Очигледно желе да спрече бескућнике да се ноћу скупљају по железничкој станици.
 
Cela stanica je u apsolutnom haosu, ne znam da li je neko probao u skorije vreme do WC-a dole da ode... HOROR.
 
Цео подземни комплекс заједно са железничком станицом и подземним ТЦ као и површине горе одавно су зрели за темељну реконструкцију - степеништа, покретне степенице, тоалет, локали, капије, противпожарни систем за који се зна да има пропусте, евакуациони излази који исто имају неправилности, перони који су превисоки за све нове гарнитуре, плоче горе на површини. Тоалет је свакако хорор, имао сам несрећу да уђем ту.
 
Ko za inat, između Vukovog Spomenika i Parka Ćirila i Metodija ne postoji pešački prelaz preko Ruzveltove. Ali bitno je da na drugim mestima u gradu postoje upola uže uličice sa po 3 pešačka ostrva, i to svaki sa semaforom.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=897653#p897653:1m1l8279 je napisao(la):
Дошљак » Sre Nov 10, 2021 5:44 pm[/url]":1m1l8279]Грешка у пројектовању је што није урађен подземни пролаз (и то са обе стране булевара и Рузвелтове) одвојено од подземне железничке станице са посебним улазом који би се затварао.

Upravo tako. Jednom prilikom sam idući na rani jutarnji voz iz Praga za Beč sišao u metro da bih došao do železničke i pošto je bilo oko 5, morao sam malo da sačekam u podzemnom prolazu dok otvore kapiju ka pokretnim stepenicama neposredno pre prvog prolaska voza. Osetio sam se kao kad kupuješ vrelo pecivo pre nego što se pekara i otvori :lol:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=897671#p897671:38wgcivk je napisao(la):
wexy » Sre Nov 10, 2021 5:54 pm[/url]":38wgcivk]Cela stanica je u apsolutnom haosu, ne znam da li je neko probao u skorije vreme do WC-a dole da ode... HOROR.
Koristim stanicu Vukov Spomenik već skoro 2 decenije,i ne znam ni da u njoj uopšte postoji WC,niti gde se nalazi.
 
WC bukvalno nije opran od kada je Sloba 1995. otvorio stanicu. Još se sećam pre dve godine, kada me je muka naterala da svratim u isti, da se naplaćivao.
 
Jedno vreme se naplaćivao, jedno nije, pa se onda opet počelo. A nalazi se tačno preko puta policijske stanice. Čak i u vreme kada se naplaćivalo, maltene nikada ga nisam plaćao. Nekoliko puta nije bilo nikog, a par puta sam imao samo krupno, pa nisam ni platio na kraju, jer nisu imali da mi vrate kusur. Ali već newkoliko godina ima kako nisam uopšte ušao tamo, tako da nemam predstavu na šta liči sada i kakva je situacija sa plaćanjem.
 
Vrh