Šta je novo?

Nedavni sadržaj od Arnorian

 1. A

  Metro

  Poslednji je moment da se reaguje i na drugu liniju, pre nego što se zacementira njea trasa (tender za elaborat trase je pokrenut). Oba kraja su loša. Zemunski krak ide niz Ugrinovačke, što onemogućava bilo kakvo buduće grananje, a tom trasom je predaleko većem delu Zemuna za korišćenje bez...
 2. A

  Metro

  Ne znam zašto spominjete tunel od Ekonomskog do Despota Stefana. Ni jedan od tri planirane linije nema veze s njim. Linija 1 prolazi ispod njega, a linija 3 verovatni iznad. Ali sa portalom kod Ekonomskog nemaju ništa.
 3. A

  Metro

  Bilo je i po pola sata. Brže trojkom nego vozom.
 4. A

  Metro

  Glasači Beograda se ne slažu sa tobom.
 5. A

  Metro

  Zar depo nije u Makišu?
 6. A

  Metro

  Prva faza do Diljske?
 7. A

  Metro

  Pošto će metro da rade Kinezi i Francuzi ićiće to mnogo brže. Brzinom kojom se radi u Kini tuneli i stanice bi realno mogli da budu gotovi za 4-5 godina na prvoj liniji.
 8. A

  Spoljna Magistralna Tangenta (SMT), Most preko Ade Huje

  Ponavljajte za mnom: Višnjički most.
 9. A

  Metro

  Propuštena prilika.
 10. A

  Metro

  Bing Maps, desni klik pa Bird's eye.
 11. A

  Metro

  Visinska razlika Kosačnićevog venca i Karađorđeve je oko 20 metara, sigurno može da se nađe rešenje da trasa negde zaroni u gredu.
 12. A

  BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

  Moguće je napraviti stanicu sa severne strane odmah. Naravno morala bi da bude nezavisan objekat, ne da se kači na most. Sa južne strane nema smisla dok se ne napravi most blizanac. Možda nešto montažno.
 13. A

  Metro

  Moguće je napraviti desetine verzija metroa koji bi bili superiorni zvaničnom rešenju. Evo i ovaj, sa četiri linije koje se granaju samo na NBg. Puna rezolucija: https://i.imgur.com/2a9rPaW.jpg
Vrh