Šta je novo?

Izbori 2024

Možda su dokazi to što nas nije bombardovala, ne otima nam teritoriju, ne pokušava da stvori unitarnu BiH, ne zabranjuje srpskim strankama da budu deo vlasti u CG posle svakih izbora, ne podstiče migrantsku najezdu na Balkan. Sa druge strane, dokaza da nam je Amerika neprijatelj ima toliko da ne bi mogli svi da stanu u jedan post.

Da je Srbija kako kaže Vulin "samostalna i suverena država", ova spodoba nikada ne bi dobila diplomatsku akreditaciju ni da bude ataše, a kamoli ambasador u Beogradu. Ali, akreditivno pismo može odbiti jedino predsednik države, kojeg mi nemamo. Mi imamo kvislinga, a jedan kvisling nikada ne može odbiti svog okupacionog guvernera. Sutra nam možda pošalju Bila Klintona kao ambasadora, mislim da je još prethodna vlast poništila sve presude za ratne zločine protiv njega i Vučićevog savetnika Blera.
 
Poslednja izmena:
Имали смо на делу у блиској прошлости терор француске државе над жутим прслуцима, расно насиље органа реда у САД, брутална батинања по западноевропским државама током короне, сада иживљавање холндске полиције над фармерима.
 
Крши фундаментална људска права. Образложи, дај пример.

Одржава параполицијске формације које малтретирају становништво. За ово први пут чујем. Образложи, дај пример.

Насилно гуши слободу говора. Образложи, дај пример.

Уводи бесмислена кривична дела са драконским казнама. Образложи, дај пример.

---

Eво једног данашњег примера из ЕУ земље, чији премијер прети да ће све Русе који нису лојални његовој влади изоловати из друштва:

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=08&dd=24&nav_category=78&nav_id=2201824

Idi vrati se na vozove......

Имали смо на делу у блиској прошлости терор француске државе над жутим прслуцима, расно насиље органа реда у САД, брутална батинања по западноевропским државама током короне, сада иживљавање холндске полиције над фармерима.

Rusija.

10. dan rata u Ukrajni. 15tak ljudi među kojima i jedna baka izlaze na ulicu sa natpisima "ne ratu"... Jedva da su zastali ispred zgrade parlamenta, na prvu naznaku skupa... Policija. U kombi. Kraj.

Francuska.

"Sukobi policije i demonstrsna obeležili su novi protest žutih prsluka u Nantu ove subote. Ovo je bila 44. subota zaredom kako Žuti prsluci izlaze na ulice francuskih gradova. Protesti su počeli zbog dodatnog poreza na gorivo, a nastavili se kada je francuski predsednik Makron najavio sporne poreske i penzione reforme. Ovoga puta učesnici su bili daleko agresivniji nego na prethodnom protestu, bacali su kamenice, pustošili prodavnice, palili kontejnere, na šta je policija odgovorila suzavcem. Policija za to krivi takozvani „crni blok“. Crni blok nije neki jedinstveni pokret – to je više taktika demonstracija u kojima su učesnici odeveni u crno, maskirani i nasilni. Dolaze iz levičarskog, anarhističkog i antiglobalističkog miljea.

Tako da ne smaraj više ni ti sa tom nekom kao "srednjom linijom"... Istok, zapad sve je isto...

Nivo ljudskih prava u Rusiji je katastrofalno nizak ako nisi neko ko veliča Putina nećeš se lepo provesti, a ako mu direktno pariraš bićeš ubrzo mrtav ili osuđen na 30 godine robije u napakovanom postupku...
 
Nisu imali diskriminišući tretman, već podjednako loš tretman kao i svi podanici ruske države. Nisu istrebljeni kao Indijanci i to je bolje u odnosu na SAD. Zauzimanje Sibira sam spomenuo u smislu bogaćenja od zauzetih teritorija.

U Rusiji nisam bio, mada bih voleo da odem. Pod raspadom mislim na konstantnu nemogućnost da se bude u rangu ozbiljnih svetskih država i iskompleksiranost zbog toga.

Dakle, pričaš da su stanovnici države u kojoj nisi ni bio podanici te iste države. Bljak, bljak i bljak. Hteo sam da ti predložim da otputuješ u Rusiju i pričaš s ljudima tamo, naročito sa pripadnicima raznih naroda u Rusiji, ali s obzirom na ovakav izliv predrasuda, predlažem ti ipak da nikad ne otputuješ u Rusiju i ostaneš u svom balonu. Pritom, čisto da ne bih bio napadnut da sam rusofil - bio sam u većini država exSSSR, pričam ruski i Rusi kao nacija su mi generalno pri dnu liste exSSSR naroda što se tiče simpatija (iznad pribaltičkih nacija), iako sam upoznao nekoliko sjajnih ljudi. Mnogo više cenim Rusiju kao mnogonacionalnu džavu, nego sam etnički ruski narod i njihova današnja stremljena. Pritom ništa od gorenapisnaog nema veze sa trenutnim konfliktom u Ukrajini, već isključivo moje lično iskustvo.

Odoh nazad na vozove... ;)
 
DUTCH-POLICE-MORONS-IMAGE.jpg
 
Kod nas imate dve vrste ljudi.
Jedni obozavaju zapad, drugi obozavaju Rusiju.
Ni jedni ni drugi nisu u stanju da artikulisu sopstveni, suvereni interes.
Ono sto moze da uradi jedan pas ili kornjaca , to oni (vecina u Srbiji) nisu u stanju.
 
Полиције и параполиције НАТО држава убише бога у њиховом народу на свим могућим демонстрацијама.
Нисам путинофил, има свињарије и у Русији, али једнако је ако не и веће државно насиље и у НАТО пакту само што је упаковано у шарену фолију.
 
Da se ogradim samo oko par stvari.

Nisam zaljubljen u zapadni svet, koji je prepun mana. Samo mislim da je trenutno manje zlo od Rusije, a naročito nekih drugih, tipa Kina.

O Rusima kao narodu nemam loše mišljenje. Kad kažem podanik mislim na odnos države prema pojedincu, a ne o karakteru naroda.

Poseta određenoj zemlji nije uslov za imati mišljenje o postupcima iste.
 
Samo mislim da je trenutno manje zlo od Rusije, a naročito nekih drugih, tipa Kina.
Zavisi da li svet posmatramo iz svoje ili tuđe perspektive.

Gledano sa čistog stanovišta elementarnih srpskih nacionalnih interesa, veće planetarno zlo od Britanije, Amerike i Nemačke ne postoji. Verujem i razumem da većina u Zagrebu, Lavovu, Talinu, Vilnjusu, Rigi ili Varšavi ne misli tako, ali mi nismo ni Hrvati, ni Poljaci, ni Ukrajinci unijati, ni baltički sateliti. Bogu hvala što nismo.
 
Poslednja izmena:

Владимир Ковачевић: Србија је пред економским сломом

Да смо најперспективнија економија и политика региона, режим нас упорно убеђује више од једне деценије. Политика и економија су маратон у којем се међурезултати не бележе.

Због тога, као одговоран привредник, а сада и политичар, истаћи ћу битне елементе садашњег економско-енергетског статуса државе, са идејом да се стекне јасан преглед.

1. У наредних осам месеци држава треба да врати или репрограмира 6,6 милијарди евра главница и камата пред кредиторима.
2. Међудржавна инфлаторна стопа, по службеницима НБС, је више од 12,8 одсто.
3. Упозорени смо изјавом председника државе Србије да ћемо бити под енергетским санкцијама Русије од 1. новембра.
4. Гас који смо купили, са највећим поверењем, сместили смо на мађарској територији и очекујемо његову несметану доступност током зиме.
5. Због енергетске девастације трпимо штету више десетина милиона евра дневно јер купујемо струју по цени од 500 евра/MWh.
6. Најављени су штрајкови пољопривредника, просветара и других.
Свако ко би се осврнуо само на ове истакнуте чињенице рекао би – забринут сам јер пропадамо.
Политичка партија коју предводим не бави се критизервством и коментарима који не донсе корист, већ предлозима који унапређују живот свих грађана.
Хитно нам је потребна влада најискуснијих људи, експерата. Држава нам се налази пред економским сломом, а ми свакодневно расправљамо о тривијалним стварима.
Владимир Ковачевић, председник Нове странке – Да се струка пита
 
Ne bih da vredjam, ali ova kritika nase ekonomske situacije Kovacevica je tako opste uzeta, da odgovara nivou jednog osnovca. U stilu evo sunca u februaru, bice vruce leto. Malo dugova, malo inflacije ( skoro da nema zemlje u Eu koja je ima ispod 10% a mnoge su blizu 20%), malo o ekonomskim sankcijama ( a ne kaze da se odnose na 15% nafte koja se lako zameni jer je ima u izobilju na trzistu, sa malo vecom cenom od ruske, pa je cisto simbolicna stvar vise nego ekonomska), struja se kupuje ipak manje od 500evra po megavatu, i za kraj malo paranoje jer je pola gasa u Madjarskoj (svi su nam neprijatelji valjda i samo cekaju da nam zabiju noz u ledja). I to iz stranke koja ima naziv Da se struka pita, zaista ironicno:LOL:
 
Ne znam ko je taj Kovacevic, ne znam ni da li je strucab, ali mislim da jesmo pred bankrotom.
 
3. Упозорени смо изјавом председника државе Србије да ћемо бити под енергетским санкцијама Русије од 1. новембра.

Kad pročitam ovo, dovoljno mi je. Nit su sankcije Rusije, nit su upućene nama. Kao što sam pominjao, to su sankcije EU prema Rusiji, čija smo mi kolateralna šteta, jer nafta mora proći kroz EU da bi došla do nas.
 
Po obicaju MC ne zna sta prica, nista novo jos jedan dan. Lik zivi u svom nekom imaginarnom svetu koji je izmislio i treba ga pustiti ne obracati paznju
Najzdravije je da je on na ignore al ja kao sivonja ponekad pogledam sta napise i svaki put zazalim. E pa gotovo je s tim, za mene ne postoji
 
I nas treće koji smo sposobni da obožavamo dobro i kod jednih i drugih i kritikujemo loše i kod jednih i kod drugih. :D
Nismo svi granični ekstremisti, niti je svet crno-beo.

I ja sebe identično doživljavam, da ne bude zabune 😃

Nema ničeg ekstremnog da je nivo ljudskih prava daleko, daleko niži u Rusiji nego u Francuskoj.

To je jednostavno istina.

Koje god pravo hoćeš... Evo uzmi pravo privatnosti.

Kad sam bio u Moskvi pored brojnih ruskih gradova koje sam obišao (i ja jesam Rusofil i to ponosni, bolje reći Slavenofil, bio sam i u prelepoj Ukrajini, a diktatoru Putinu se ne divim ni najmanje.)

Dakle u Moskvi u hotelu su mi (na recepciji!) tražili da vide gde sam boravio 4 dana dok se nisam vratio u isti hotel... Ja kažem to je moja stvar onako uz osmeh iako sam imao ištampanu rezervaciju i tog drugog hotela u kome sam bio.. Da, a gde ste bili, nastavlja ona svoje...

Ko zna, po kom osnovu službenica na recepciji prati kretanja stranaca i zašto...

To je samo maleni primer mogao bih da pričam još...

Evo primer iz Ukrajine, tu je pre rata bila slična situacija sa Rusijom u smislu nivoa ljudskih prava... 2014. sam bio u Ukrajini posle onih desavanja na Majdanu... Graničar, vojnik, na granici mi uzima fotoaparat i prelistava slike 🤣

To je bilo u povratku na granici sa Mađarskom u pograničnom gradu Čop...

Eto pravo privatnosti na istoku i zapadu... Fancuski graničar bi morao da ima ozbiljan razlog da uđe u nečiju privatnost tog tipa... Ubicu ili dilera droge kad jure pa ajde, a ja ni po čemu sumnjiv, sve sam im prethodno dao da vide, rezervacija, da imam novac u kešu, gde idem, čime se bavim, nikad osuđivan, ne pričaj ruski, pa krenem engleski, pričaj ruski...

To je istok... ima to i svoje neke čari, ako si malo mazohista i ne voliš potpuno uređena društva, ali to je istok...
 
Po obicaju MC ne zna sta prica, nista novo jos jedan dan. Lik zivi u svom nekom imaginarnom svetu koji je izmislio i treba ga pustiti ne obracati paznju
Najzdravije je da je on na ignore al ja kao sivonja ponekad pogledam sta napise i svaki put zazalim. E pa gotovo je s tim, za mene ne postoji

E ja moram na ovo da se osvrnem jer za svoj ne tako dug ali ipak aktivan boravak ovde sam video 5 puta da ljudi iskazuju potrebu da nekog stave na ignor (tj. da taj neko za njih ne postoji) i to javno....

Uz sve poštovanje koje zaista imam prema tebi, zdravo razmišljaš i ni na koji način ne želim da te naljutim, ali to je baš ružno...

I ja se ovde ne slažem sa MC_ i to mnogo i mislim da je perfidan i socijalno inteligentan, (u nekoj varijanti bolesnog rijalitija gde bi od nas 20 na nekom napuštenom ostrvu mogao da preživi samo jedan, MC_ bi imao najveće šanse) ali da imam potrebu da ga ignorišem ne bih to javno rekao nego bih samo uradio, a nemam potrebu jer da bi bio do te mere iziritiran ne znam šta bi trebalo da se desi... Ja bih bio oštećen da ne vidim komunikaciju u celosti i ne bih mogao da ispratim priču...

Ok je, ne slažeš se, žustro se ne slažeš, iznesi argumente ili podržiš druge koji su već izneli ili preskoči post, ideš dalje, šta te briga... Vidim da se ponavlja i baš je ružno... Ajde svi međusobno da se ignorišemo i živimo u balonima istomišljenika...
 
Malopre sam bio u posti, na salteru (klijent) neki sredovecan covek, prosecnog izgleda. Odjednom krece da se cuje Ruska himna u celoj sali. Reko skk kad ono to njegov ringtone na telefonu. 😄🙄

Ja cak ni u svojim danima najjave rusofilije nisam razmisljao niti zeleo da stavljam neciju himnu kao ringtone. Al eto...


Vidjam ponekad i ljude da nose one novopecene "Dogodine u PriZrenu" majice. S tim sto je u originalu sve cirilica i onda ovo latinicno Z umetnuto. Kao, 3 u 1, spojis rusofiliju, cirilicu i militantni nacionalizam sve u jedan paket...
 
Ne, brat moje babe se jeste zabavljao sa Cankvom tetkom u Pancevu, ali kad su vodili malog sa sobom je u Tamiš hteo da ga baci ne u Dunav
 
Ponekad je dobro razbiti iluzije. To je moja uloga ovde.
NIsam gonjen idejom da kvarim ljudima ugodjaj nego sopstvenim pesimizmom.
Na zlaost poslednjih godina mi se cini da sam u pravu, da sam na zalost predvideo stvari koje nam se sada desavaju.

Potonuti na dno znaci da postoji samo jedan put, na gore.
 
Da nije sve tako crno u Srbiji, odnosno da je crno i drugde mozete videti na primeru ove sjajne karijere


Reinhard Bütikofer​

nemacki politicar, bio Maoista i ekstremni levicar nekada, danas je u EU parlamentu, u Zleenima, takodje bio u evroatlantskom think tank-u "Expert Advisory Board Europe/Transatlantic" .,
Bavi se "sirenjem demokratije" na Istocnu Evropu, Ukrajinu i Rusiju.

jedna Vulinovska ili Vucicevska karijera, jedan veliki obrt. Da li je covek bez principa ili je oduvek bio samo radnik Sluzbe (BND)

Kineska filozofija kaze da ce "casrstvo u kojemu reci (ideologija) vis ene odgovaraju stvarima neizbezno propasti.



Ralf Fücks (wikipedia)​

Fücks war in den 1970er Jahren ein führendes Mitglied des Kommunistischen Bundes Westdeutschland, einer maoistischen K-Gruppe, und danach in den Komitees für Demokratie und Sozialismus aktiv. 1982 schloss er sich den Grünen an. Von 1985 bis 1989 sammelte er erste parlamentarische Erfahrungen als Mitglied der Bremischen Bürgerschaft. 1989 wurde er zum Sprecher des Bundesvorstandes der Grünen gewählt. Er setzte sich dafür ein, die Grünen zu einer reformerischen Partei zu machen, die gemeinsam mit der SPD eine neue politische Mehrheit bilden sollte.

jos jedan divan covek. Sta j eon danas?
He is a member of the Green European Foundation and Heinrich Böll Foundation. Since 2006 he is married to green politician Marieluise Beck, they have two daughters.

On danas vedri i oblaci Zelenim pokretom i levim progresivizimom u EU.
Hajnrih Bel foundacija je veoma uticajna (i kod nas).
Bave se sirenjem demokratije na Istok. Ideja je da na Istok putuje Slobod i Demokratija, a na zapad opipljivi resusri istoka.

Neobicno je da su svi ovi mladi levicari (ukljucimo i Dr. VUlina u to) nekada bili marksisti, maoisti ili trockisti a danas su perfidne i agresivne sluge kapitala.
Mozda su to oduek hteli.
Mozda su to pravi ideali 1968.
Mozda je to ta sloboda?


Sto bi rekli MSP:

"Free to eat and buy anything
Free to fuck from Paris to Beijing"
 
Poslednja izmena:
Ponekad je dobro razbiti iluzije. To je moja uloga ovde.
NIsam gonjen idejom da kvarim ljudima ugodjaj nego sopstvenim pesimizmom.
Na zlaost poslednjih godina mi se cini da sam u pravu, da sam na zalost predvideo stvari koje nam se sada desavaju.

Potonuti na dno znaci da postoji samo jedan put, na gore.
Kada bismo merili ko ima jače iluzije i zablude, evropejci ili rusofili i sinofili, jasno bi se videlo da su to ovi drugi. Ali ti se ne baviš rušenjima njihovih iluzija, nego samo ovih što gledaju ka zapadu. Jer si jedan od brojnih koji je kivan na zapad što nas je bombardovao, pa će da bude zlopamtilo dok je živ i da im tera inat, makar i na svoju štetu.

Uz to, ne znam nikoga ko je promenio stav o bilo čemu tako što mu je neki NN sa nekog foruma autistično ponavljao ''ti si vnogo'', ''ti si ološ'', ''treba svi da crknemo'', ''treba nas uništiti'', ''mrzim vas'' i slično. Takvi pristupi samo dovode do slanja autora tih izjava u tri majčine, ili do ignorisanja i to je to. Baš će neko da menja stav o nečemu zato što mu je neki NNovac po 20. put napisao da je šljam i da treba da crkne. Aha.

Nego voliš ti da troluješ i da budeš u centru pažnje i rasprava, čak i ako ne učestvuješ direktno u njima ali voliš da vidiš kako se ljudi glođu zbog udice koju si ti bacio. I onda dok gledaš to, u svojim izvitoperenim mislima još više potvrđuješ svoj stav da su ljudi vnago, i onda bacaš još više i još jače udice da se još više glođu i da tebi ispadnu još veća vnago, i tako u krug i u krug. Nešto poput depresivne i letargične verzije Džokera. Ono, pošto je njemu usran život, hajde sada da se usere i drugima. Naravno, traženje stručne pomoći i menjanje sebe, i rad na sebi, to sve ne dolazi u obzir.... pu pu, daleko bilo...
 
Poslednja izmena:
@Bender, Ja se pojavljujem u manje od 10 diskusija....
Uglavnom ekologija ili izbori.

Niko ti ne govori ruzne reci.
Mislim da nikad nisam kvalifikovao nikoga, osim sto sam jednog clana foruma nazvao sns botom, a mislim da su to cinili i drugi.

kad kazem da smo nisko pali , mislim i na sebe.
 
Vrh