Šta je novo?

Bezbednost u gradu i kriminal

Ma dobro zvanična statistika, to se lako namešta sve u šesnaest. Eno i u insertu objašnjava kako. Nego valjalo bi da se ode na Gugl pa ukuca par termina za pretragu i podesi da prikazuje samo od 2019. naovamo. I onda se popišu sva imena ubijenih (pošto ima preklapanja rezultata i novinskih članaka) pa da se napravi neka štura procena. Doduše što jes jes, ova brojka za 2021 i može da bude tačna, ne sećam se da je prošle godine bilo nešto tog tipa po medijima. Ali mislim da 2019. i 2020. jeste bilo malo više.
 
to je po KRIKu


Ne verujem da oni nisu uradili ovo što si rekao.
 
Jedino kad se hvalio da nema nijednog mafijaskog ubistva je nakon hapsenja poznate kriminalne grupe i to je zaista trajalo bar godinu dana. Sad tesko da moze da poteze taj argument.
 
Међусобно клање групе од 20-ак исиланата код Економског факултета двоје у тешком стању, са странице Народне патроле
2030DCD7-2E1B-4115-883C-02C651D3C3E3.png
 
Ponovo serija dojava o bombama širom grada, ovaj put pored tržnih centara, dojave i u studentskim domovima, Zoo vrtu.

Dokone budale iz Ukrajine ili neko naš? Živo me zanima.
 
Da Resor još postoji, ne bi bilo ni polovine nas koji dižemo glas protiv hohštaplerskih i korumpiranih vlasti, protestujemo kada nas SNS talog zatvara u policijski čas usred leta i blokiramo puteve kada strani oktopodi u dogovoru sa ovdašnjim hoće da grabe resurse a nama ostavljaju zagađanje.
 
Ja sam uvek bio za to da se tim pavijanima obezbedi jedan prostor gde te komplekse mogu bezbedno da leče bez da ugrožavaju javnost. Nešto tako već postoji u Firenci i čak je velika atrakcija:


Siguran sam da bi bilo i ljudi koji bi platili ovo da gledaju, mada cenim da ti heroji i ne bi bili toliko hrabri bez noževa, baklji i kajiševa.
 
Ponovo serija dojava o bombama širom grada, ovaj put pored tržnih centara, dojave i u studentskim domovima, Zoo vrtu.

Dokone budale iz Ukrajine ili neko naš? Živo me zanima.
I opet ista priča.

Biće izuzetno zeznuto dok bude trajao F4 Evrolige, pošto verujem da će budale tek tada da prijavljuju bombe svuda po gradu.
 
Verujem da iza dojava stoji vlast.
To je strategija sejaanja strah i uznemirenosti, specijalni rat protiv sopstvenog stanovnistva, cemu su skloni totalitarni rezimi.
Toga je bilo u Cileu, Hondurasu i mnogim drugim americkim kolonijama.
 
Pa trebalo bi naše službe malo da prijavljuju bombe po Varšavi ili odakle nam već stižu dojave, pa da vidimo..
 
Ово са дојавама о бомбама по разним објектима, што је почело са авионима за Москву али се претворило у свакодневницу постаје јако озбиљна ствар. Једино што ми је јасно је да није у питању шала појединаца или мањих група, већ је у питању нешто комплесније и добро организовано.
Данашња ситуација за скоро 100 школа у БГ са дојављењим бомбама сигурно је прилично парализовала град. Ту има велики број деце први и други разред због којих сад ни њихови родитељи не могу на посао.
Још увек немам никакву идеју шта би могло да стоји иза тога, а колико видим ни надлежни се не оглашавају. Да ли је у питању неки страни или домаћи фактор, да ли је циљ само да се унесе немир у народ или нешто друго, ко ће га знати, али да се мора дати приоритет решавању тог питања, ваљда је сад јасно.
 
Koliko sam razumeo nasi nemaju tehnicke mogucnosti da prate VPN, tako da ovaj haos moze da se nastavlja u nedogled.
 
Koja je to glupost usporavas neciju ekonomiju i trosis im resurse na gluposti i na dojave.

Naravno da rade strane sluzbe ili sluzbe drzava zavidnih ili dokoni debili. Najrealnije je da se uvede (promene Zakon) da ne prihvataju dojave ako nisu dosle iz Srbije sa telefona.
 
ako je verovati pisanju stampe, drzave iz kojih ove pretnje stizu ne zele da rese problem.
 
kako mozes u opste da okrenes 911 ako ne zoves iz Srbije? Ja mislim da je to ukinuto?
 
Свакако да је је тешко ући у траг у питању је сајбер криминал. Али ми имамо одељење за борбу против овог вида криминала, постоји међународна сарадња и ако постоји воља и жеље сваким новим понављањем криминалних радњи могуће је постепено се приближавати извору и на крају истерати криминалце на суд. Сваки овакав акт оставља дуготрајан траг и уколико постоји добра воља разних клауд мејл оператора може се истражити. Ваљда постоје и неки мењународни прописи који у оваквим случајевима терају провајдере да открију неке податке, у питању је озбиљан криминал. У случају да не постоји добра воља тих оператера треба учинити све да њихови домени доспеју на црну листу, а онда те мејлове треба блокирати. Не знам да ли постоје такви прописи али треба инсистирати да службени мејлови свих државних и стратешких компанија буду на мејл серверима унутар саме држава или ако баш морају да буду у неком клауду на серверима ван земље да постоје неки уговори који би били правно обавезујући. У том случају би било лакше регулисати, истраживати и проверавати безбедност и ауторизацију долазних мејлова.
 
Ovo je navodni tekst dojave.
Mozda se radi o nekoj anarhistickoj ili umetnickoj grupi.


Чудан осећај смирености као да чекамо нормалан дан, иста рутина као и увек. Мрзимо себе, али желимо да повредимо свакога ко нам се нађе на путу. Осећај да је све око себе само сан нас не напушта. Не видимо разлога да пишемо нешто друго. На крају, можемо рећи да нисмо први и далеко од последњих. Убијаће вас аутомобилима, бомбама, ножевима, свиме што вам дође под руку. Олош попут нас уништиће све око себе, јер је свет труо, сви сте трули изнутра.
Мејл је написан на ћирилици и насловљен са „НА ТЕРИТОРИЈИ ШКОЛЕ ПОСТАВЉЕНА ОГРОМНА КОЛИЧИНА ЕКСПЛОЗИВА“.
 
Mozda se radi o nekim konceptualistima. Video sam njihov tekst.

„Чудан осећај смирености као да чекамо нормалан дан, иста рутина као и увек. Мрзимо себе, али желимо да повредимо свакога ко нам се нађе на путу. Осећај да је све око себе само сан нас не напушта. Не видимо разлога да пишемо нешто друго. На крају, можемо рећи да нисмо први и далеко од последњих. Убијаће вас аутомобилима, бомбама, ножевима, свиме што вам дође под руку. Олош попут нас уништиће све око себе, јер је свет труо, сви сте трули изнутра.
„НА ТЕРИТОРИЈИ ШКОЛЕ ПОСТАВЉЕНА ОГРОМНА КОЛИЧИНА ЕКСПЛОЗИВА“.

Cudi me kako se ne plase.
Moguce ej da vlast ovo radi u sklopu psiholoskog rata protiv stanovnistva.
 
Vrh