Šta je novo?

Energetika

Koji je realan pogled na disfunkcionalni sistem koji već godinu dana ne moze da postigne svoj kapacitet i koji se urušava sam od sebe zbog serije propusta? . .
Ovde sam već više puta napisao da bih pohapsio vodeće direktore, uveo Vanredno stanje u EPS-u dok ne bude izvoznik struje, angažovao strane odgovarajuće agencije da snime pravu situaciju i daju predloge za rešavanje problema.

Naprimer englesku i nemačku firmu koje bi nezavisno dale svoje procene, jer bolje je dobro platiti tačne podatke, nego verovati na reč nekim direktorima. Postavio bi i pitanje odgovornosti nadležnih ministara, Antića i Zorane, jer nisu inspekcijski kontrolisali izveštaje koje su dobijali.
 
Poslednja izmena:
TE opet briljira sa kapacitetom, TETO ispao.....
1650116952775.png
 
Koje je objasnjenje za rad pumpe dok je ovako niska proizvodnja TE i visok uvoz?
 
Au ljudi ovo je, potpuni raspad u termoelektranama. Uvozimo 1100MW.
Ovo je jako cudno s obzirom da smo u martu imali stabilizovanu proizvodnju na 2500-3000MW u TE, mora da se nesto desilo, npr sinoc je odjednom doslo do pada za 400MW, to samo znaci izletanje nekog bloka.
 
Ocigledno nema dovoljno uglja pa sve radi na ivici. Već danima nema ni TETO.
 
U toku izgradnje trafostanice u Priboju došlo je do oštećenja magistralnog vodovoda i ceo grad je bez vode. Obzirom na ažurnost investitora a i izvođača verujem da nisu imali pojma da im postrojenje prelazi preko vodovoda.

Izvođač je Hidro TAN, inače investitor mnogih privatnih elektrana u Srbiji u vlasništvu Nikole Petrovića Kuma.

1650296911853.png
 
Poslednja izmena:
То је под условом, да не униште ништа до тада, што за њих неће бити једноставно!
 
Ma, da . . Još kad padne meteor na TENT, cunami potopi Djerdap i proradi vulkan na Tari, sledeća sezona će biti katastrofalna. . .
 
Poslednja izmena:
Samo u januaru i feburaru su potrosili skoro 600 miliona za uvoz gasa i nafte i 100 miliona za uvoz struje vise nego prethodne godine. Na ovo treba dodati sto je clan Ljuba napisao u drugoj temi da su potrosili i millijardu evra braneci kurs na nepuna 4 meseca.

Posto cemo placati u buducnosti trzisnu cenu gasa i verovatno skuplju naftu ostaje nam da vidimo sta ce prvo od drzavne imovine otici na prodaju da se spreci izvesni raspad sistema.
 
Sta se desava sa TETO ? Danima se ne javlja ni Novi sad ni Pančevo

Priboj - od jutros veje sneg. Grejanja nema već danima ni sa gradske toplane a od danas ni sa rezervne toplane za školu. Časovi su skraćeni, a iz vrtića javljaju da instalacije ne mogu da izdrže grejanje na struju pa iskačuo osigurači. Niko se ne oglašava danima, nezvanično cela opština je u blokadi od nove godine.

Pola grada se greje na EPS a ko ima dimnjak na smederevac.
 
Poslednja izmena:
Блокада је са чим везана?

А што се тиче гаса, имам утисак као да имамо месечне неорме па пошто их спуцамо пре краја месеца, ћутимо до следећег... Само размишљам.
 
А што се тиче гаса, имам утисак као да имамо месечне неорме па пошто их спуцамо пре краја месеца, ћутимо до следећег... Само размишљам.

Potrosnja je znatno veca od ugovorene kolicine, a sve potroseno preko se placalo $790 tj. oko 5 miliona dolara dnevno za extra potrosnju. Izgleda da drzavna kasa postaje sve praznija.
 
Наравно. А важно је колико имаш пара на рачуну а не колики ти је срани џидипи. Друго су јенкији берзански манипуланти и њихова англосаксонска мати. Они су то измислили, па нећемо ваљда ми у томе да будемо не бољи него макар успешни.
 
NIJE TAČNO.
TETO ne rade već danima, nisu ni radile kada smo uvozili preko 1000MW. Ovaj izvozni pik će nestati kada se isprazne akumulacije za par sati, što se dešava od početka godine.
 
Vrh