Šta je novo?

Terminal 10 - Dipem Mazda

Nikola A

Novice
Učlanjen(a)
02.12.2025.
Pohvaljen
1
Ima li neko iskustva ili informacije oko projekta Terminal 10? Gradi se pored Airport Gardena, na parceli Mazda salona automobila.
Isao sam da obidjem, kazu da ce biti gotovo u Dec 2026.
Malo su povoljnije cene od okoline.
Pozdrav

Ima li neko iskustva ili informacije oko projekta Terminal 10? Gradi se pored Airport Gardena, na parceli Mazda salona automobila.
Pozdrav

Od koga su povoljniji?

Pozdrav
Povoljnije za pdv ili povoljije m2.
I ako kazu jel stavili to u preugovor?

Po oglasima deluje da su slične cene:

Mozda su za nijansu nize u proseku. Ali generalno osim cene zanima me ima li neko iskustvo sa kupovinom tamo, nesto o investitoru ili samom kvalitetu gradnje?

Ja sam uzeo stan od 71m2 u Terminalu i cena je bila 3400 sa pdv-om, za avans od 80%. Isao sam u obilazak sa drugarom koji je gradjevinac i kaze da im je kvalitet gradnje dobar, mnogo bolji od vecine novogradnji u Beogradu. Sad treba da se radi keramika i stolarija, pa cemo videti kako i to izgleda. S obzirom da su firma iz unutrasnjosti, izgleda da se vise trude kako bi se probili u Beogradu.
Prebacite temu u objekte u izgradnji, pa da vidimo sta kazu i ostali.

I meni izgleda kao solidna gradnja. Ono sto me brine je lokacija jer je bas neuredjeno tamo, i ne zna se kad ce poceti sa rusenjem IMT-a
Postavio sam ovo pitanje u Objekti u izgradnji ali me je admin prebacio ovde iz nekog razloga

I mene zanima projekat, ali ne znam kakve veze ima IMT sa ovim projektom i projektima u okolini? To je udaljeno min 500 m od ovog objekta i ima kompleks Kvart 64 izmedju.

Jedan deo IMT-a koji je preko puta Airport Gardena je otvorena rusevina i izgleda bukvalno kao Avganistan. Tom ulicom je prilaz AG-u i Terminalu. Hocu da kazem da je sam prilaz i okolina ruglo. Prica se vec dugo da ce da se rusi ali nikako da se to desi. Zaista izgleda lose.

Jedan deo IMT-a koji je preko puta Airport Gardena je otvorena rusevina i izgleda bukvalno kao Avganistan. Tom ulicom je prilaz AG-u i Terminalu. Hocu da kazem da je sam prilaz i okolina ruglo. Prica se vec dugo da ce da se rusi ali nikako da se to desi. Zaista izgleda lose.
To nije IMT, to je FOB :)
Slazem se, bice to sruseno kroz par godina.

Ja sam uzeo stan od 71m2 u Terminalu i cena je bila 3400 sa pdv-om, za avans od 80%. Isao sam u obilazak sa drugarom koji je gradjevinac i kaze da im je kvalitet gradnje dobar, mnogo bolji od vecine novogradnji u Beogradu. Sad treba da se radi keramika i stolarija, pa cemo videti kako i to izgleda. S obzirom da su firma iz unutrasnjosti, izgleda da se vise trude kako bi se probili u Beogradu.
Prebacite temu u objekte u izgradnji, pa da vidimo sta kazu i ostali.
Svaka cast na hrabrost za uslove iz predugovora... koji je termin zavrsetka radova(jun, decembar ili opet jun)?

Svaka cast na hrabrost za uslove iz predugovora... koji je termin zavrsetka radova(jun, decembar ili opet jun)?
Kazu decembar 2026-e. Ali to se nikad ne zna.
A sto se predugovora tice, na sta tacno mislite kada kazete da treba hrabrost? Taj predugovor se ne razlikuje od drugih predugovora koje sam imao priliku da vidim. Svaki maksimalno stiti investitora, mi kao kupci nemamo nekog prostora za izmenu, tj. retko koji investitor pristaje na izmenu clanova predugovora na zahtev kupca.

Kazu decembar 2026-e. Ali to se nikad ne zna.
A sto se predugovora tice, na sta tacno mislite kada kazete da treba hrabrost? Taj predugovor se ne razlikuje od drugih predugovora koje sam imao priliku da vidim. Svaki maksimalno stiti investitora, mi kao kupci nemamo nekog prostora za izmenu, tj. retko koji investitor pristaje na izmenu clanova predugovora na zahtev kupca.
Valjda ti tako pise? I sta ti garantuje kasnjenje ili taj rok? Drugo definitivno ili nisi/ste videli druge ugovore ili je nesto trece. Svakako pohvala za hrabrost stoji da se da avans 200k eura bez da imas neku garanciju sem na majke mi.

Valjda ti tako pise? I sta ti garantuje kasnjenje ili taj rok? Drugo definitivno ili nisi/ste videli druge ugovore ili je nesto trece. Svakako pohvala za hrabrost stoji da se da avans 200k eura bez da imas neku garanciju sem na majke mi.
Pise u predugovoru decembar 2026. Ali znate da svi kasne i da retko kad bude onako kako pise. Plus svaki investitor navede da u slucaju nepredvidjenih okolnosti (koje mogu da budu bilo sta) moze da pomeri rok za jos koji mesec. A prema zakonu o oblikacionim odnosima, u slucaju krsenja imate pravo na raskid ugovora.

Pise u predugovoru decembar 2026. Ali znate da svi kasne i da retko kad bude onako kako pise. Plus svaki investitor navede da u slucaju nepredvidjenih okolnosti (koje mogu da budu bilo sta) moze da pomeri rok za jos koji mesec. A prema zakonu o oblikacionim odnosima, u slucaju krsenja imate pravo na raskid ugovora.
Naravno, ali gle sada ovako, raskini ugovor pa da vidis sta ce da te ceka... a 200k eura neka je kamata 3 % , a na tu cifru mozes sigurno dobiti i 3.5 i godina ipo orocenja je 10+k eura ...
Mislim bezveze se uveravamo (uterujemo u veru, a ne u bedu) ... ne zelim da te bedacim ali meni nije bilo ok na prvu loptu zato nisam ni ulazio u dubiozu ni pitao o promeni ugovora sto verujem da je takodje misaona imenica. Pa sada ko hoce kao npr ti upeca se i to je to

Naravno, ali gle sada ovako, raskini ugovor pa da vidis sta ce da te ceka... a 200k eura neka je kamata 3 % , a na tu cifru mozes sigurno dobiti i 3.5 i godina ipo orocenja je 10+k eura ...
Mislim bezveze se uveravamo (uterujemo u veru, a ne u bedu) ... ne zelim da te bedacim ali meni nije bilo ok na prvu loptu zato nisam ni ulazio u dubiozu ni pitao o promeni ugovora sto verujem da je takodje misaona imenica. Pa sada ko hoce kao npr ti upeca se i to je to
Orocis pare, i dok se zgrada zavrsi, kvadrat ode gore za jos 500e u odnosu na cenu u izgradnji.

Orocis pare, i dok se zgrada zavrsi, kvadrat ode gore za jos 500e u odnosu na cenu u izgradnji.
Veći je problem što se razgrabe bolje strukture/pozicije stanova. A što se cene tiče, čak bi mi fer bilo dati 10% više para za sigurnost da znaš da je zgrada završena kad daješ novac.

• Sviđa mi se
Reagovanja: X3m
Objasnio je sundjer-bob, prica stednje je ako odustanes od ugovora jer si toliko izgubio i za godinu ipo skoci cena 750 eura po tvojoj racunici.
Ima u temi cene nekretnina na forumu bas prica na sta sve kupci pristaju sto je tuzna prica. Agencija odradi svoj posao, uvali uzme pare i izvuce se, ti ostajes da zivis za gazda mazdom, nametne svog upravnika, uslove parkinga, stambena zajednica razbucana jer je pola stanova dao rodjacima za radijatore i prozore ili same radove i ti ako zivis tu bude ti stresno i zanimljivo da zazalis...
Previse mracim ili sam obazriv tanka granica jer je klackalica trziste, zelja, volja, kes, kredit itd
Drzim fige i bas cu ispratiti ceo projekat jer mi je bio interesantan. Moje misljenje ne treba da utice na druge ako znaju vise ili imaju vise informacija

Baš ga mračite, čovek kupio, a vi ga sad zastrašujete. Zgrada napreduje, ne vidim zašto ne bi bila završena, sad da li baš u roku ili koji mesec kasnije. Koliko vidim i drugi projekti kasne, ali to je manje važno u odnosu na rešavanje krova nad glavom. Čak i kao investicija, veća je verovatnoća da zaradi nego da izgubi.
Neka je sa srećom!!!

Vrh