Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Dakle ne samo što nema muda da preuzme NIS, nego nema muda ni da im NBS ukine platni promet zbog cega ce NBS da popije sankcije, a to će u ovom trenutku za Srbiju biti doslovno ravno sankcijama iz 1992. Znači razvaliće privredu, uvešće nas u recesiju, stotine hiljada ljudi će ostati bez posla. Sve zato što je "zapadni čovek" AV očigledno pare prebacio u Rusiju, a tamo ima i nameru sa bezi, pa na Rusiju neće da udari taman od Srbije ne ostao kamen na kamenu.

"Ne mislimo da postoji potreba za bilo kakvom panikom, ne mislimo da je potrebno par-nepar da radimo bilo šta, zato što smo rekli da ćemo do 15. januara da završimo ceo proces, svakako. Kada ljudi znaju da goriva ima i da nije problem u gorivu, nego samo da natoče pune rezervoare, nema nikakvih problema, goriva ima. Dakle, naftnih derivata svih ima. Nema velike filozofije. Da li ćete da čekate nešto duže? Čekaćemo, ali je to cena koju plaćamo da bismo pokazali korektnost s premijum partnerima", rekao je Vučić.

(2. decembar 2025)

Radikalska epoha se uvek završi ratom, sankcijama, bedom, propadanjem. Tako će i ovog puta sa bude.
Kada su uzjahali rekao sam da će Bugarska da nas prestigne. Ljudi su mi se smejali i lepili mi etikete. I prestigli su nas.
Danas je jasno da će Albanija za 10 godina 100% da bude po svim parametrima ispred nas. Verujem da se neki sada smeju tome, ali za 10 godina neće.

Mani te se babskog narikanja
izgleda da je to sladje nego gledati dr.opcije 🤣
Sve sami stručnjaci a nigde procene za koliko vremena može se NS rafinerija (makar po kineskom brzom metodu) osposobiti sa osnovnim funkcijama
u cilju namirivanje minimalnih potreba koje obezbedjuju funkconisanje

Hajde prvo da vidimo u grubo potrebno vreme , nabavka delova postrojenja
a tek posle gledati cenu.
😃

Jeste,
zaprežni tramvaji i burici sa otvorenom vatrom po Bg ulicama ....
zamke za divle golube radi tople supice po parkovima....
Ima li još šta ?
Možda uz temu ,,paralelni Beograd,, treba otvoriti i temu ,,- Apokaliptični Beograd,,
pa da se lepo rašire krila i naširoko piskara
🤣

Jeste,
zaprežni tramvaji i burici sa otvorenom vatrom po Bg ulicama ....
zamke za divle golube radi tople supice po parkovima....
Ima li još šta ?
Možda uz temu ,,paralelni Beograd,, treba otvoriti i temu ,,- Apokaliptični Beograd,,
pa da se lepo rašire krila i naširoko piskara
🤣
Ложење дрва прво из паркова, а затим сечом са ВРО и Аде. Берза ограва у Савамали. Кидања котлова топлане Нови Београд за прављење пећи становника Београда на води. Берза хране код Панчевачког моста, где доминирају шверцери из Мађарске. Оружане пратње моторциклистичких банди шверцерима. Соларни номади који још увек поседују интернет и крипторударе, али се стално селе где је сунчано због функционисања сателитских веза и соларних панела.
Сеоске страже које пуцају на гладне грађане градова који хрле да похарају складишта жита и кукуруза.
Комуне за заједничко зимско грејање у бившим школским салама и сценским дворанама.
Кланови речних пирата, савез Аласа Дунава, Саве, Мораве и Тисе, и унија скелеџија и слободних чамџија-превозника врше месечне састанке на ушћу Саве и Дунава на обали ВРО за регулисање свих радњи на водама.
Сви бивши угоститељски сплавови су усидрени у на срединама река и користе се као складишта упецане рибе и дрва скупљаних за огрев.
Стадион Маракана је постао засад кромпира. На стадиону ЈНА је њива са кукурузом. Национални стадион је велики пластеник за паприку.
У тржним центрима се гаје печурке. На улазима се гладном народу дели чорба од печурки.
Трамваји са коњском вучом служе само за вучу терета, нема путничког превоза.
Међуградски превоз постоји у само 3 опција - речно, низводно без рада мотора, узводно са радом мотора али скупље, копном - моторциклима уз плаћање моторциклистичким бандама, и пешачењем са ризиком од напада шумских хајдука.
Железница је само теретна.

Zašto imam neki osećaj da će pokušati kinezima da uvali rafineriju?

Mada opet OFAC to neće dozvoliti ali....

Како могу да спрече ако руси то наплате у роби нпр?

Ja čekam jutro da se javi dragan . .
Opet me nešto prozivaš?! Šta je tebi?
U ovakvoj raspravi nemam nameru da učestvujem. Pisao sam ovde mesecima i ko je pratio temu zna moj stav oko NISa : povratak vlasništva Srbiji.

Poslednja izmena:
@Дошљак
Svidja mi se tvoja razrada SF, moglo bi se tu još svašta pridodati 😀
Ova NISova kriza stvarno otvara mogucnosti 🤣
eto uporedo sa tom temom Bg-apokalisa moglo bi da ide i druga ali ,,bela,, SF tema
Na primer umesto švapskih krševa vozacemo se letecim elektro taksi automobilima . koj ne koriste naftu
Upssss..izgleda da je vec neko koristio taj primer 🤣

А банде које живе по високим зградама ће мрежама и копљима гађати летећа возила како би опљачкали њихове путнике.

• Sviđa mi se
Reagovanja: Ar4
Vrh