Šta je novo?

Cene nekretnina

Vi se smejete ali ono je istine. Isto i u NL. Zato ja pola posla obavim u Srbiji. Lakše i brže. Sva dijagnostika u Srbiji i onda ako treba dalje onda u NL da preskočiš čekanje. Na svu sreću ništa još nije trebalo dalje. Tako da za sad Srbija je po tom pitanju super.
Pa normalno, poredis totalno dva razlicita sistema. Moze i u NL isto kao kod nas, samo ce da te kosta 50x vise a ovde ti je za dzabe (maltene)

Vi se smejete ali ono je istine. Isto i u NL. Zato ja pola posla obavim u Srbiji. Lakše i brže. Sva dijagnostika u Srbiji i onda ako treba dalje onda u NL da preskočiš čekanje. Na svu sreću ništa još nije trebalo dalje. Tako da za sad Srbija je po tom pitanju super.
Ja i dalje ne vidim nikog da se doseljava u Srbiji iz te EU.

Da se vratimo temi jer možemo da se složimo da se ne slažemo po tim pitanjima.

Ti nema šta da se slažeš i ne slažeš dok ne kreneš da živiš ovde i osetiš sve čari sistema. Lako je tuđim... gloginje mlatiti, a najlakše praviti se pametan o tome kako je ljudima u državi u kojoj ne živiš, već u koju dolaziš sa velikim parama turistički.

Ova država je fantazija za zdravog, pravog, bogatog čoveka. Samo dok ti ne zatreba policija, sud, zdravstvo, školstvo, socijalna zaštita, komunalne usluge, ili poželiš da se baviš malim biznisom. Onda se raj pretvara u pakao.

The Line se gradi apsolutno od nule, dok je Dubaji već izgradjen i sada idu uvek neka poboljšanja.

The Line je obustavljen. Neko je napokon rekao vrhovnom psiho islamisti da je neizvodljivo. Da li je preživeo, ne zna se.

A UAE radi na stranu robovsku snagu i stranu pamet. Izmotavaju se sa projektima i bacaju pare pa se posle čudi kad sve to radi sa 30% kapaciteta.

Ja prvi podržavam istraživanje tehnologija za zaustavljanje širenja pustinja, pa i za njihovu rehbilitaciju u plodno zemljište. Ali znajući te arape, biće mnogo pompe, mnogo bačenih para, mnogo bogaćenja i nešto malo radova i još manje efektnog učinka i rezultata.

Odlučujući dani su pred nama, rafinerija prestala sa radom, goriva će na kraju biti ali po kojoj ceni? Da li će nafta koštati između 270 i 300 dinara po litri kako najavljuju? Da li će cene hrane i struje skočiti za 50% ? Da li će se cena kvadrata odupirati svim poskupljenjima? Da li je sada vreme za kupovinu stana sa parketom?

1764091288383.png

Da li ovo moze da znaci da je istekao oglas na HO?

Ja prvi podržavam istraživanje tehnologija za zaustavljanje širenja pustinja, pa i za njihovu rehbilitaciju u plodno zemljište. Ali znajući te arape, biće mnogo pompe, mnogo bačenih para, mnogo bogaćenja i nešto malo radova i još manje efektnog učinka i rezultata.
Vlazni snovi arapa, dok se klima ne promeni nema od te pustinje nista. Cirka jedno 10 000 godina (minimum). Sve ostalo je mnogo lepo pump&dump poslovanje i hvatanje "investitora" ;)

Odlučujući dani su pred nama, rafinerija prestala sa radom, goriva će na kraju biti ali po kojoj ceni? Da li će nafta koštati između 270 i 300 dinara po litri kako najavljuju? Da li će cene hrane i struje skočiti za 50% ? Da li će se cena kvadrata odupirati svim poskupljenjima? Da li je sada vreme za kupovinu stana sa parketom?
Sledece dve nedelje su kljucne :D

Nece nista da se desi, nista ... moze gorivo da bude i 1000 dinara i hleb 500 dinara ali dok je Pinka i Informera mi smo tigar i za sve su krivi Hrvati, Albanci, Englezi, CIA, Mosad, Soros, Bil Gates, ...

MOgu oni da planiraju sta hoce ali tamo ce za 10 godina opusteno da bude 50C 150 dana godisnje. Ne bih ja nesto sipao pare u lokaciju koja funkcionse na hajpu
Menjaju i klimu, seju oblake.
Slažem se za klimu da im je to najveći minus.
Svakako treba otići videti futuristički grad pa onda zaključiti.
A u hajpu su od kada sam se ja rodio 😉
EDIT: Dosta mojih prijatelja živi tamo i neki ne planiraju povratak.

Vrh