Šta je novo?

NIS - Naftna industrija Srbije

Тачније, вратили Крим. Исто кад би смо ми вратили Космет. Руска државност је проистекла из Кијева.
Kakve veze ima Moskovska drzava sa Kijevskom Rus'? Jedina veza je ruska drzavna propaganda. Inace, rec "rus'" se tada odnosila na Vikinge, ne na Ruse.

Poslednji update od juče, 24.11.2025 sa sajta OFAC

1000002725.jpg

Znači Rafinerija danas potpuno prestaje da radi. U tom slučaju cena za NIS nije više kao juče već je manja, pa ćemo dati manje para za 56% akcija.
Danas u 11h novo obraćanje Predsednika, pa da vidimo . . .

Znači Rafinerija danas potpuno prestaje da radi. U tom slučaju cena za NIS nije više kao juče već je manja, pa ćemo dati manje para za 56% akcija.
Danas u 11h novo obraćanje Predsednika, pa da vidimo . . .

Jedva čekam da čujem kako on obavlja mnoge razgovore sa Amerikancima, i kako smo stešnjeni između dve supersile teške kategorije, eto da nam izdajnici blokaderi nisu prodali NIS 2008. bilo bi bolje, mi radimo šta možemo, sreća derivata će biti nema narod šta da brine, zna on par opcija da je u igri za NIS, saznaće se kad dođe vreme.

Ne očekujem ništa neočekivano. Ni Rusija ni Sjedinjene Države nisu spremne da istinski izađu u susret Srbiji. Ovi pregovori deluju kao politička kulisa, više forma nego sadržaj. Moskva nastoji da Srbiju gurne u preuzimanje i da postepeno stvara negativan sentiment prema sebi, kako bi kasnije mogla da trguje podrškom za Kosovo i Republiku Srpsku u zamenu za ustupke koji joj trebaju na ukrajinskom frontu. To bi bio već viđen obrazac. Odlazak sa Kosova za mir u Ceceniji.

Rusija je, u okvirima geopolitike, ekonomije i energetike, već izgubila gotovo sve druge figure na tabli. Isterana je iz Sirije, potisnuta iz Afrike, a sada gubi i pozicije u Venecueli. Zbog toga se drži preostalih poluga pritiska, među kojima je i Balkan.

Sjedinjenim Državama Srbija može ponuditi samo jedno: odlaganje pune primene sankcija do krajnjeg roka, da se da sansa pregovorima, uz obecanje da će Srbija tada sprovesti preuzimanje ako propadnu.

Ja to tako vidim. Bice mi drago ako gresim.

Ako je u stečaju prodaje se itekako.
To znaju sve vlasti od 1990.
Ovi sad su doktorirali

Naravno. Ali ajdemo jos jednom - zasto to drzava Srbija nece smeti da uradi? Ni da pomisli na to. Niti da preuzme NIS, niti da ga kupi iz stecaja kada propadne.

Verovatno zato sto smo kako neki ovde sa foruma kazu kolonija zapada, a Vucic je zapadni covek :ROFLMAO:

IQ
-89

Ne mogu da gledam ove gluposti.

Ne znam koji stručnjaci mu kazu da treba 20 dana za start. Možda, ali ako svu opremu otvorimo i s bolom u onoj stvari radimo par sati dnevno. Jedino da se desi neka nepredviđena havarija pa da treba da se sanira..

I odakle mu ideja "topli režim, nije obustavljeno". Proizvoda nema više. Sve što radimo je održavanje nekih temperatura i protoka tamo gde je to moguće kako bi se uštedelo 10 do 20 sati za start. S tim da takav "rad" košta resurse u smislu loživog gasa, struje i vodene pare (koja opet se pravi uz pomoć sagorevanja gasa)

Stanje jeste alarmantno, ali neke informacije su prenaduvane verovatno da izađe kao neki spasilac iz priče.

nemoj da se nerviraš. ovo šta se pojavljuje po medijima je samo zbog narativa.

vlast teško da ikad išta transparetno radi. da li smo ikad imali obraćanje kod stvarnih problema ? ne.

Evo daje 50 dana fore da ne radi rafinerija.

To se poklapa s mojim procenama da će tad početi nestašica zato što uvoz neće moći da nadomesti traženju.

Samo ima jedan problem

Ako nas ne plate 50 dana zbog NBS, neće biti radnika da pokrenu proizvodnju.

Vrh