Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

dDfk9kpTURBXy9iMzlkMjJjODU5ZjcxMGJhNWI3ZjdjZDU2MmYzM2FjMy5qcGeRkwLNAcIA3gACoTAFoTEC

bruh-again.gif

Znači mi imamo gradsku vlast koja je prvo pustila privatna vozila kroz Vasinu i napravila kružni tok, da "poveća protok saobraćaja", a onda samo par meseci kasnije tim istim vozilima zabranima da Makedonskom dođu do te ubrzane velike Vasine ulice.
Nisam nužno protiv ovoga od jutros i podržavam maksimalno ubrzavanje autobusa u centru grada. Ali moramo imati neke ciljeve i neki plan kako da ih ostvarimo. Ova trenutna situacija gde se rešenje pravi od raskrsnice do raskrsnice ne vodi nikuda.

Prošao sam pre pola sata Makedonskom i Cetinjskom. Na ćošku kod autobuske stanice u Makedonskoj stoje dva Komunalna policajca - Beli i skreću ove što hoće da nastave pravo od Radio Beograda ka Trgu. Dole u Cetinjskoj svaki treći je skrenuo levo kod Prve ekonomske škole, kako bi verovatno otišao na Dorćol. Tu je inače zabranjeno skretanje levo. Može samo pravo ka pijaci i desno ka BDS. Stanica u Nušićevoj je smešna. Nigde obeležja. Stoji se na uzanom trotoaru. Kao 90-ih godina - Devize, devize...​
Sad je potrebno da se natamdrče i kod Ekonomske škole i kod Zetske.​

Znači mi imamo gradsku vlast koja je prvo pustila privatna vozila kroz Vasinu i napravila kružni tok, da "poveća protok saobraćaja", a onda samo par meseci kasnije tim istim vozilima zabranima da Makedonskom dođu do te ubrzane velike Vasine ulice.
Nisam nužno protiv ovoga od jutros i podržavam maksimalno ubrzavanje autobusa u centru grada. Ali moramo imati neke ciljeve i neki plan kako da ih ostvarimo. Ova trenutna situacija gde se rešenje pravi od raskrsnice do raskrsnice ne vodi nikuda.​
Da bi se ubrzao autobus potrebno je da se stvari u Vasinoj vrate na pređašnji reẓ̌im rada. Odnosno bez kola i semafora na svakom ćošku.​

Prošao sam pre pola sata Makedonskom i Cetinjskom. Na ćošku kod autobuske stanice u Makedonskoj stoje dva Komunalna policajca - Beli i skreću ove što hoće da nastave pravo od Radio Beograda ka Trgu. Dole u Cetinjskoj svaki treći je skrenuo levo kod Prve ekonomske škole, kako bi verovatno otišao na Dorćol. Tu je inače zabranjeno skretanje levo. Može samo pravo ka pijaci i desno ka BDS. Stanica u Nušićevoj je smešna. Nigde obeležja. Stoji se na uzanom trotoaru. Kao 90-ih godina - Devize, devize...

Ovo je neki ogled, nema drugog objašnjenja. Tačno zaboravih da nema levo iz Cetinjske u Bul. despota Stefana. Potom nema levo ni dole u Dž. Vašingtona, ima levo tek iza pijace ka Drinčićevoj, ali iz nje može samo desno opet ka BDS (osim ako se ne pravi prekršaj), tako da je jedina legalna opcija za dolaženje do Dorćola/odlazak ka Trgu ili Kalemegdanu npr. da se ide tako i napravi krug pa iz BDS udje u Dž. Vašingtona, jedno lagano okolo-naokolo obilaženje, ruta zvana "osmica".

A ovo gde stoje Beli i ne daju pravo - iz Svetogorske idu 2 trake ka Makedonskoj, desna je žuta inače samo je pobeljena tu na skretanju ka Cetinjskoj, dok je leva za pravo bela. Znači sad će svi da idu u desnu traku - i gsp i obična vozila, ona srednja traka ne znam čemu služi, ekskluzivno za taksije eventualno. Ako su uopšte i promenili boju te trake.

A ovo gde stoje Beli i ne daju pravo - iz Svetogorske idu 2 trake ka Makedonskoj, desna je žuta inače samo je pobeljena tu na skretanju ka Cetinjskoj, dok je leva za pravo bela. Znači sad će svi da idu u desnu traku - i gsp i obična vozila, ona srednja traka ne znam čemu služi, ekskluzivno za taksije eventualno. Ako su uopšte i promenili boju te trake.
Tu gde stoje Beli ima znak za jednosmernu ulicu osim za vozila javnog gradskog saobraćaja.

Nego, upravo stojim u kancelariji pored prozora i imam šta da vidim. EKO autobus je po inerciji stao na bivše stajalište umesto u Nušićevu ulicu. Istovario je on putnike pa kada se upalilo zeleno svetlo krenuo je da lomi preko dve trake levo ka Nušićevoj.
Slika 1.jpg
Slika 2.jpg
Slika 3.jpg

Cetinjska ide u dve trake,da prihvati one koji ne mogu Makedonskom,Despot verovatno ide u tri trake prema gradu,kao i Vlajkovićeva u dve trake.

Jbt šta ljudi rade samo da ne diraju čadore pred skupštinom. Vlajkovićeva i okolne ulice je ionako tuča 24h za parking mesto, ja ne vidim kako mogu da je prošire bez ukidanja parkinga, trotoari su ionako već uski. Jedino ako misli na gornji deo u visini Skupštine da se proširi (ako za tako nešto ima mogućnosti s obzirom na izgradnju podzemne garaže). A onda se ulazi u Dečansku koja je jedan veliki divlji parking gde nema ni policije, ni Belih, ni Parking Servisa, ničega - jedno apsolutno bezvlašće, ostavi kola kako ko gde hoće, na sred ulice - na sred ulice.

Da bi se ubrzao autobus potrebno je da se stvari u Vasinoj vrate na pređašnji reẓ̌im rada. Odnosno bez kola i semafora na svakom ćošku.​

Vasina je poluprazna još od kada je otvorena, retko ko prolazi kolima, nije im baš zaživelo, sada će sa ovime u Makeonskoj još manje. (što mi lično ne smeta) :unsure:

Semafori su već jedna posebna šizofrenija.

Vasina ce tek da bude mrtva kada knez bude produzen do kalisa,presecanjem Pariske na dva dela.

Svakako ima više kruženja. Svetogorska-Vlajkovićeva-Dečanska-Makedonska ili ako se ikad skloni Ćacilend, Bulevar-Dečanska-Makedonska.

Jel neko prošao u špicu popodne? Kakvi su utisci?

Iz decanske ja mislim da ne može desno u makedonsku. Tako da se u garažu stiže samo preko trga ili terazija

Nije moglo, ako neko prodje tuda ovih dana neka potvrdi da li je i dalje zabranjeno desno iz Dečanske u Makedonsku (a bojim se da jeste jer je neposredno pre raskrsnice stajalište, nije baš bezbedno tu za desno.

Nije moglo pre, onda je 2019. dozvoljeno, kad je taj deo Makedonske prestao da bude isključivo žuta traka. Verujem da i sad može, kako bi se iz tunela stiglo na parkiralište kod Politike.

Svakako ima više kruženja. Svetogorska-Vlajkovićeva-Dečanska-Makedonska ili ako se ikad skloni Ćacilend, Bulevar-Dečanska-Makedonska.

Jel neko prošao u špicu popodne? Kakvi su utisci?
Danas oko 14h čep u Cetinjskoj. Blokirano sve do Radio Beograda, pa i oni (GSP, taxi) koji hoće pravo ka Trgu, ne mogu da prođu.

Vrh