Prošao sam pre pola sata Makedonskom i Cetinjskom. Na ćošku kod autobuske stanice u Makedonskoj stoje dva Komunalna policajca - Beli i skreću ove što hoće da nastave pravo od Radio Beograda ka Trgu. Dole u Cetinjskoj svaki treći je skrenuo levo kod Prve ekonomske škole, kako bi verovatno otišao na Dorćol. Tu je inače zabranjeno skretanje levo. Može samo pravo ka pijaci i desno ka BDS. Stanica u Nušićevoj je smešna. Nigde obeležja. Stoji se na uzanom trotoaru. Kao 90-ih godina - Devize, devize...
Znači mi imamo gradsku vlast koja je prvo pustila privatna vozila kroz Vasinu i napravila kružni tok, da "poveća protok saobraćaja", a onda samo par meseci kasnije tim istim vozilima zabranima da Makedonskom dođu do te ubrzane velike Vasine ulice.
Nisam nužno protiv ovoga od jutros i podržavam maksimalno ubrzavanje autobusa u centru grada. Ali moramo imati neke ciljeve i neki plan kako da ih ostvarimo. Ova trenutna situacija gde se rešenje pravi od raskrsnice do raskrsnice ne vodi nikuda.
Prošao sam pre pola sata Makedonskom i Cetinjskom. Na ćošku kod autobuske stanice u Makedonskoj stoje dva Komunalna policajca - Beli i skreću ove što hoće da nastave pravo od Radio Beograda ka Trgu. Dole u Cetinjskoj svaki treći je skrenuo levo kod Prve ekonomske škole, kako bi verovatno otišao na Dorćol. Tu je inače zabranjeno skretanje levo. Može samo pravo ka pijaci i desno ka BDS. Stanica u Nušićevoj je smešna. Nigde obeležja. Stoji se na uzanom trotoaru. Kao 90-ih godina - Devize, devize...
Tu gde stoje Beli ima znak za jednosmernu ulicu osim za vozila javnog gradskog saobraćaja.A ovo gde stoje Beli i ne daju pravo - iz Svetogorske idu 2 trake ka Makedonskoj, desna je žuta inače samo je pobeljena tu na skretanju ka Cetinjskoj, dok je leva za pravo bela. Znači sad će svi da idu u desnu traku - i gsp i obična vozila, ona srednja traka ne znam čemu služi, ekskluzivno za taksije eventualno. Ako su uopšte i promenili boju te trake.
Onda ako neko iz bilo kog razloga stane, npr kvar, svi moraju preko te barijere.
Upravo tako. Ali niko ne uspeva da to utuvi Šupiću u glavu već mesecima, otkako je počeo da diže barikade i zidove po ulicama.I
Onda ako neko iz bilo kog razloga stane, npr kvar, svi moraju preko te barijere.
Da bi se ubrzao autobus potrebno je da se stvari u Vasinoj vrate na pređašnji reẓ̌im rada. Odnosno bez kola i semafora na svakom ćošku.
Danas oko 14h čep u Cetinjskoj. Blokirano sve do Radio Beograda, pa i oni (GSP, taxi) koji hoće pravo ka Trgu, ne mogu da prođu.Svakako ima više kruženja. Svetogorska-Vlajkovićeva-Dečanska-Makedonska ili ako se ikad skloni Ćacilend, Bulevar-Dečanska-Makedonska.
Jel neko prošao u špicu popodne? Kakvi su utisci?