Šta je novo?

Brza saobraćajnica Kraljevo-Raška-Kosovska Mitrovica

Da su pitali odobrio bih bez problema. I ranije su neke televizije preuzimale sadržaj za priloge i isto koristili kao da je njihovo, nit potpis autora nii bilo šta kao i internet portali itd. Mogu da ih prijavim za kršenje autorskih prava na YT ali ću ovog puta da prećutim.
Hvala na podršci . 😃

Neverovatno mi je koliko vole puteve da počinju od sredine.

Put je apsolutno neophodan samo što ovako će imati samo lokalni karakter, dok ga ne spoje bar sa Kraljevom. Tako je i na Milošu Velikom prvo urađen deo Ljig-Preljina i bio vrlo slabo funkcionalan kao tranzitni pravac dok put nije došao do Obrenovca.

Ali slažem se da ovde politika igra glavnu ulogu. Verovatno nema novca za sve pa je određen da se radi manji deo gde se može pokupiti najviše političkih poena, a čisto da ne bude da se ne radi ništa (o potencijalnoj kilavosti izvođenja radova na tako planiranoj deonici da i ne govorim…pogledajte samo Kuzmin-Rača)

Pa da su rešili da rade Baljevac - Raška postigli bi više političkih poena jer bi to obuhvatilo i putnike za Kosovo i Kopaonik, pored putnika za Novi Pazar i Crnu Goru.

Kopaonik putnike su resili preko Krusevca,ima skoro pa 200km autoputem od Beograda,zato im je sada bitniji Novi Pazar,veci politicki poeni od ulozenog novca.
I da imaju novac,nisu sposobni da kompletan put urade u roku,to ce verovatno osatviti za neku drugu vlast ,takozvanu post Expo.

Poslednja izmena:
Najteži, najbitniji, najskuplji deo nije ni u prvom planu za izgradnju, ujedno taj deo vapi za rekonstrukcijom, obnovom, šta god, mislim na deo od Progorelice pa sve do Raške... Sad ne znam kako će biti raspoređene petlje, ali generalno taj deo je najteži za vožnju 🫠

Vrh