Šta je novo?

Vreme i klima u Beogradu

Pa ne baš. Za razliku od onih vrelih dana početkom avgusta (kad su čak i noći bile toplije) danas je užasno. Vlaga visoka a nema vetra uopšte. Što se mene tiče, dosta za ovu godinu, septembar je, vreme je da se vratimo na ispod 30.

Ja bukvalno ako izdržim još 5 dana a onda da mogu da se uključim u hibernacija mod do 1. aprila 2026. veruj mi platio bih 2000 eura da ne trepnem.

I juce mi je bio pun k hladnog vetra a kad vidim ovu prognozu za pocetak oktobra od 7 - 12 raspon temp u toku dana, prosto bih se najradije isključio.

Tebe sam citirao jer pričas o nekoj vrućini i da je dosta za ovu godinu, kao portugalski da čitam, ništa te ne razumem.

Mi nemamo ovde Arizonu ili Floridu i nema čovek gde da pobegne. Ovo je užas jedan. Nikakav standard me ne zanima, samo pesak, voda, sunce i ladovina.

Pa šta ga znam, zadnjih 15ak godina leto u Srbiji i Beogradu traje 6 meseci.... Mislim evo imali smo situaciju da u poslednjoj nedelji septembra bude 32 stepena. Od maltene sredine aprila pa do septembra čovek može da ide u šortsu i majici, veći deo vremena, tokom dana.

Ako to nije dovoljno leta za jedno mesto koje je do skoro imalo kontinentalnu klimu, ne znam šta je.

Vetar smara, da. Pogotovu u Beogradu. Ali sam naučio da ga volim, em zbog zagađenja, em zbog vlage i vrućina leti, da ih učini malo ugodnijim (mislim na one letnje tople vetrove, kad baš prija).

Ono što je zajedničko i tebi i meni jeste da obojica želimo da se evakuišemo iz ove rupčage. Meni nije klima glavni razlog, nego mi se prosto mnogo toga ovde smučilo.

Vetar smara, da. Pogotovu u Beogradu. Ali sam naučio da ga volim, em zbog zagađenja, em zbog vlage i vrućina leti, da ih učini malo ugodnijim (mislim na one letnje tople vetrove, kad baš prija).​
Ja sam od rođenja u delu grada gde postoji ruža vetrova i sama ta pojava mi je normalna, nije nešto strano i iritirajuće.​

Volim ja vetar čak i zimi, bolje nego da je vazduh zagađen. Ipak ovaj prekjuče me je iznenadio jer sam gledao samo temperaturu, bez vetra. I 18 stepeni kasno uveče je delovalo da je ok za šorc ali zenuo sam se. A morao sam satima da budem napolju i to baš blizu reke.

Vrh