Šta je novo?

Svetska politika

Što kažu u mom selu "ma samo što ne s*re med" sad kad je umro. Kad mu Mica Zavetnica odaje počast, znamo ko je i kakav šljam je bio.
Nego, gde su naši "trans meci" sagovornici da se izvine?

Manje od 24h

Od BIĆE KRVI NA ULICAMA, markiranja svakog ko je govorio negativno tj istinito o glavudži na tviteru, targetovanja trans osoba, poturanja lažnih dokaza i konačno predsednikovog rata protiv "ekstremnih levičara"
Do užasne tragedije i "pa gde vam je empatija"...

Da, eto
Zašto je ovo sve oko usekovanog fašiste bilo zanimljivo za praćenje? Valjda je svima jasnije sada šta je kontrola narativa i kako funkcioniše ultradesničarska mašina manipulacija koja apsolutno dominira internetom.

Masovnu pucnjavu u školi u Koloradu ne pominju, jer je i tamo počinilac iz sličnog miljea.

Sve sponzorisano i podržano platformama od top 1% najbogatijih, sa Elonom medj prvima, nek se kolje raja ionako je ima i previše

Koliko ljudi sa ove teme bi potpisali svaku reč:

"Mislim da ljudi to posmatraju kao – dogodilo se negde, nema veze sa nama. Mislim da će ovo biti jedna od prekretnica u budućnosti. Sa Trampom se nije uvek lako saglasiti, ali ovoga puta bih se 100% saglasio sa njim. To što se dogodilo Kirku je nešto što niko nije očekivao posle atentata na Trampa i niko nije verovao da to može da se desi u SAD. To što se dogodilo je zastrašujuće, a strašnije od čina su reakcije Amerike koja ga politički nije volela. Postoje mladi ljudi koji su već ispevali pesme. Pitate se koji izraz da upotrebite. Koji god da upotrebite niste pogrešili. Reč je o ljudima koji su srušili sve ljudsko, nemaju elementarnog vaspitanja. U krajnjoj liniji pokazuju da nisu normalni i to je zabrinjavajuće. Imaju problem sa stavovima koji nisu nasleđeni. Postali su deo nove normalnosti. Čarli Kirk je bio jedan pametan čovek. Ne morate u svemu da budete saglasni sa njim, ali imao je inteligenciju, dobijao je pristalice svuda i imao je izuzetno brzo i snažno logičko promišljanje. Ubijen je zbog svog mišljenja. On je upucan zato što drugačije misli. Sedeo je i govorio.

Ti levičari koji glume avangardu i elitu, oni su sebi dali dozvolu za ubijanje i rešili da oni imaju pravo da ubijaju, a vi drugi nemate pravo da nas pogledate popreko. Taj liberalni pokret nam je napravio to da su nam kućni ljubimci preči od dece i da svako od nas mora da voli više ljubimce od dece da se ne bi zamero levičarskoj eliti. Takve kod kojih ne mogu da promene, za te ljude je dozvoljeno da izvrše to što ste vi izvršili kod Čarlija Kirka. Izvršen je atentat na Donalda Trampa i posle toga nikom ništa. A zamislite da je izvršen atentat na nekog od njih, 3 godine nam se ne bi skinuli s kičme.

Sve su uspeli da nam unište. Uništili su sve ono pristojno što smo imali, sve vrednosti našeg društva, sve političke vrednosti i slobode koje smo dostigli. U pozorište idu samo njihovi politički poslušnici i oni koji žele da im se dodvore."

Rekao je Vučić

Meni je bizarno kako neki ljudi s ove teme nemaju problem da veruju u mrežu i duboku kontrolišuću grupu iza Epstajna ali kad se pomene duboka država koja nije u koaliciji sa Trampom, i Soroš, odjednom postaje sramota verovati da ima još nešto što se valja iza brda.

Sad se još setih koliko puta na ovoj i susednim temama je bilo podsmeha i neverice da Soroš finansira migrante i da postoje realni razlozi što ga mnogi mrze, onda bih ja kačio njegov tekst, sa njegovog sajta, gde objašnjava zašto daje pola milijarde za migrantske napore, i odjednom bi svi ućutali na to, nestali sa teme i čekali da krene u nekom novom smeru, te da se zaborave te bizarne činjenice oko Soroša i uopšte, migranatskog cunamija nad Evropom.

Ako sam dobro razumeo, sve se svodi na ovo:
- teorije koje podrivaju, ismevaju ili diskredituju Trampa i svet oko njega - dobra i razumna praksa
- teorije koje idu i jedan pedalj dalje od toga - smejurija i psihoza MAGA morona u Americi ili desničara u Evropi, koji samo traže način da okrive druge za svoja dela i greške

Verujem da bi se i o Epstajnu ovde pričale druge priče da nije postao neprijatelj Trampu i sredstvo diskreditacije Trampa. Sa čime se inače slažem (mislim na diskreditovanje), jer Tramp je isto debil i bolesnik. Samo kažem, da je Epstajn bio drugar, i posle ucenjivač nekog političara koga levičari i liberali vole, cela misterija i zavera oko njega i iza njega (Epstajna) bi se od njih masovno otpisivala, ismevala i naravno masovno pečatirala kao antisemitizam i govor mržnje. I izmišljotina "ekstremnih desničara". Ali ovako pošto je to sredstvo potkopavanja i diskreditovanja debila Trampa, svi liberali i levičari su u fazonu "ma da bre, teorija zavere se dokazala, sve je tačno, Tramp i Epstajn su deo iste zavere".

Kako lako neki ljudi preko noći počnu da veruju u teorije zavera, na koje su se do juče poseravali. Sve što je potrebno je da neka teorija bude vezana za političkog vođu koga vole ili mrze, i da se poklopi sa njihovim interesima, i očas posla će se promeniti ploča.

Poslednja izmena:
Meni je bizarno kako neki ljudi s ove teme nemaju problem da veruju u mrežu i duboku kontrolišuću grupu iza Epstajna ali kad se pomene duboka država koja nije u koaliciji sa Trampom, i Soroš, odjednom postaje sramota verovati da ima još nešto što se valja iza brda.

Sad se još setih koliko puta na ovoj i susednim temama je bilo podsmeha i neverice da Soroš finansira migrante i da postoje realni razlozi što ga mnogi mrze, onda bih ja kačio njegov tekst, sa njegovog sajta, gde objašnjava zašto daje pola milijarde za migrantske napore, i odjednom bi svi ućutali na to, nestali sa teme i čekali da krene u nekom novom smeru, te da se zaborave te bizarne činjenice oko Soroša i uopšte, migranatskog cunamija nad Evropom.

Ako sam dobro razumeo, sve se svodi na ovo:
- teorije koje podrivaju, ismevaju ili diskredituju Trampa i svet oko njega - dobra i razumna praksa
- teorije koje idu i jedan pedalj dalje od toga - smejurija i psihoza MAGA morona u Americi ili desničara u Evropi, koji samo traže način da okrive druge za svoja dela i greške

Verujem da bi se i o Epstajnu ovde pričale druge priče da nije postao neprijatelj Trampu i sredstvo diskreditacije Trampa. Sa čime se inače slažem (mislim na diskreditovanje), jer Tramp je isto debil i bolesnik. Samo kažem, da je Epstajn bio drugar, i posle ucenjivač nekog političara koga levičari i liberali vole, cela misterija i zavera oko njega i iza njega (Epstajna) bi se od njih masovno otpisivala, ismevala i naravno masovno pečatirala kao antisemitizam i govor mržnje. I izmišljotina "ekstremnih desničara". Ali ovako pošto je to sredstvo potkopavanja i diskreditovanja debila Trampa, svi liberali i levičari su u fazonu "ma da bre, teorija zavere se dokazala, sve je tačno, Tramp i Epstajn su deo iste zavere".

Kako lako neki ljudi preko noći počnu da veruju u teorije zavera, na koje su se do juče poseravali. Sve što je potrebno je da neka teorija bude vezana za političkog vođu koga vole ili mrze, i da se poklopi sa njihovim interesima, i očas posla će se promeniti ploča.
Bukvalno je ova liberalna, levičarska jevrejska žena u lice rekla ovom crncu iz Demokratske stranke da je pola Epstajnovih fajlova o demokratama.

Iskreno, boli me doope šta je rekla.

Previše sve posmatrate kroz svoja sitna patetična taborenja i dogme. Prvo se gleda ko je na čijoj političkoj strani, pa se tek onda slluša šta ima da kaže, i da li će sve biti stavljeno na pedestal pa i tetovažu, ili bačeno u kantu ili neki stub srama i ismevanja.

Par struja i tabora vam prave španske serije i podele kojima ćete da se bavite da ne biste gledali širu sliku i počeli da mislite izvan okvira levo-desno.

Ovo što mi kačiš je kao da si mi okačio nešto od onog Čarlija Kirka, za koga nisam ni čuo do juče. Niti znam ko je, niti me boli uvo. Gledam suštinu i tok događaja, a ne ko šta priča, ko je kome šta rekao, ko je koga kako nazvao i ko je kome rekao u šta treba da veruje.

Što kaže onaj mim iz perioda posle sabotaže Occupy Wall street ideje - bacaju vam kulturološke ratove da biste zaboravili na klasne. Glođemo se međusobno oko gluposti (mi, u Evropi i Americi) da bismo zaboravili na prave probleme i prave opasnosti koje se nameću i implementiraju iza kulisa.

Nakon sednice SBUN, od celog incidenta sa dronovima ispade:

1) Poljska još uvek ne može sa sigurnošću da utvrdi čiji su dronovi.
2) Gen. sekretar NATO na pitanje ko stoji iza incidenta sa dronovima ne može da da odgovor.
3) Ispostavilo se da je čak Poljska upozorila Belorusiju na dronove koji stižu sa teritorije Ukrajine, a onda je Belorusija upozorila Poljsku i Litvaniju o dronovima koji stižu sa njihove teritorije. Dakle, zemlje koje su međusobno u jako lošim odnosima su upozoravale jedna drugu na opasnost, što ipak daje nadu da postoje odgovorni ljudi koji neće ovaj kontinent oterati u ambis.

Iskreno, boli me doope šta je rekla.

Previše sve posmatrate kroz svoja sitna patetična taborenja i dogme. Prvo se gleda ko je na čijoj političkoj strani, pa se tek onda slluša šta ima da kaže, i da li će sve biti stavljeno na pedestal pa i tetovažu, ili bačeno u kantu ili neki stub srama i ismevanja.

Par struja i tabora vam prave španske serije i podele kojima ćete da se bavite da ne biste gledali širu sliku i počeli da mislite izvan okvira levo-desno.

Ovo što mi kačiš je kao da si mi okačio nešto od onog Čarlija Kirka, za koga nisam ni čuo do juče. Niti znam ko je, niti me boli uvo. Gledam suštinu i tok događaja, a ne ko šta priča, ko je kome šta rekao, ko je koga kako nazvao i ko je kome rekao u šta treba da veruje.

Što kaže onaj mim iz perioda posle sabotaže Occupy Wall street ideje - bacaju vam kulturološke ratove da biste zaboravili na klasne. Glođemo se međusobno oko gluposti (mi, u Evropi i Americi) da bismo zaboravili na prave probleme i prave opasnosti koje se nameću i implementiraju iza kulisa.
Pa ti si pokrenuo priču da sada liberalnim i levima sada odgovaraju fajlovi, a levičari i liberali poput ove lezbejke sa snimka ne daju demokratama da okreću tu priču da je samo o Trampu i jednako i njih optužuju.

Mislim, ti kreneš i onda kao - koga briga, čime se vi bavite... 🤣

U celoj ovoj Američkoj priči se u najvećoj mogućoj meri zloupotrebljavaju svi standardni politički pojmovi i podele. Neverovatnom učestanošću se pominje "levica" i "desnica", "liberali", "konzervativci" i sve ostalo redom, jedni demonizuju druge, forsiraju se sve moguće podele i neprijateljstva među ljudima. Sve to da bi se sakrilo osnovno. Postoji samo otuđena elita i narod koji radi za njih. Levica u Americi ne postoji, ubijena je odavno. Ove dve političke grupe, Republikanci i Demokrate, su veštački stvoreni timovi za zamajavanje naroda, koje se ne razlikuju ni u čemu bitnom, čija je svrha da stvore iluziju demokratije, nekog dešavanja, privid da od naroda nešto zavisi, pa da je zato bitno za koga se opredeljuju. A ustvari, postoji samo duboka država koja upravlja, što znači nadnacionalni veliki kapital koji plaća političke institute, koji drži sve medije za formiranje mišljenja glasača i koji plaća sve poslanike u kongresu, koji onda ZA NJIH donosi zakone. U čitavoj toj gomili kvazi suprotstavljenih "partija" nema baš nikoga ko NE misli da je Amerika posebna, sa posebnim pravima, izvan svih zakona, da treba da upravlja čitavim svetom i da uništi sve rivale. Razlikuju se samo u taktici: Da li prvo treba uništiti Rusiju pa onda Kinu, ili prvo Kinu pa onda Rusiju. A zatim izmisle još čitavu gomilu veštačkih razlika i tobožnjih "sukobljenih političkih pitanja" u kojima slobodno mogu da se razlikuju, a čija je zajednička osobina da od njih ne zavisi ništa bitno, a pogotovo ne ko stvarno upravlja državom i kako se deli zarada. Naprimer da li će LGBT imati veća ili manja prava, da li treba nositi oružije, kao da će to napraviti ikakvu razliku u onome što je bitno.

Mučno je gledati čitavu tu pozorišnu farsu u kojoj lutkari toliko razjare svoju naivnu publiku da bi ovi zatim beskonačno pričali o nebitnom, da bi na kraju počeli i da ubijaju jedni druge.

Pa da, vrte vas u španskoj seriji i kolektivnom cirkusu zavađivanja, sluđivanja i zamajavanja. A vi se primate ko saučešće, ko babe koje čekaju sledeću epizodu Sulejmana.

Pamtite imena likova, šta je ko rekao, ko je na čijoj strani, ko je čiji tabor, ko je kog pola i kako se deklariše...

Ima dosta sličnosti sa (profesionalnim) sportovima koji se nameću masama već milenijumima. Ljudi se od detinjstva usmeravaju za koga će navijati, pa kao idu na utakmice i skandiraju, pa prate "svoj" tim, pa se poistovećuju sa njim kao da su oni lično trenirali, trčali i dali gol, pa slave uspeh kao da je njihov, kritikuju igrače kao da su oni lično ti igrači ili kao da su igrači njihova porodica. Pa prave rivalstva sa drugim navijačima, pa stres kad se izgubi, pa isčekivanje oće l' biti gol ili neće, pa euforije kad se pobedi, pa osećaj pripadnosti... a ono u realnosti sve velika farsa i predstava, koja se reciklira i preoblikuje iznova i iznova, baš kao loša niskobudžetna serija. Jer neko pravi pare od svog tog navijanja i praćenja. A i dobro dođe kao sredstvo kontrole i zamajavanja. Ista idiotska praksa koja se nameće masama hiljadama godina.

Odnosno sama praksa očigledno i nije idiotska čim je tolike mase praktikuju i fiksaju se njome i posle više milenijuma praktikovanja. Već su mase te koje su idiotske.

Poslednja izmena:
Mučno je gledati čitavu tu pozorišnu farsu u kojoj lutkari toliko razjare svoju naivnu publiku da bi ovi zatim beskonačno pričali o nebitnom, da bi na kraju počeli i da ubijaju jedni druge.

Jednog dana će se u školama učiti o ovome, naročito zašto se uopšte u Srbiji raspravlja o ovome, za nju potpuno nebitnom događaju, dok bukvalno istog dana separatistička organizacija na jugu zemlje saopštava hiljadama građana da više ne mogu da žive tamo gde su se rodili, hiljadama ljudi da više ne mogu da rade tu gde rade, hiljadama studenata da više ne mogu da studiraju tu gde studiraju. Bukvalno im uručava flajere i smeje im se u lice, očajno od bespomoćnosti, dok ni vlast, ni opozicija, ma niko živ ni da pomene to. Levica, desnica, maga, woke, pasulj, grašak. Alo ljudi, o čemu vi pričate?

Poslednja izmena:
Otprilike nešto što je Bender napisao u svom postu iznad:

Odgledao sam od početka do kraja. Ne znam ništa o ovom Youtuberu ali što se ovog klipa tiče, mislim da se slažem sa svime što je ovde rekao.

Ima tu dosta da se priča ali samo bih dodao ovde da ne moraju ljudi da budu u konfliktu samo ako su na dve suprotne strane istog novčića odnosno ako su na dva suprotna ekstrema.

Ja se kao neko ko je centrista u dosta stvari, često nađem u svađama sa ljudima koji su u nekom ekstremu. I to u raznim temama. Recimo, posvađam se sa Šešeljevcem koji mi kaže kako bi pobio pola srpskog naroda ako treba, pa makar mu ostali Ćaciji i fijuci, ali da mu svi budu lojalni i "patriote". Ja ga oduvam tako što kažem da je Šešelj jedna p..da, kukavica, udbašina i bivši katolik. Tako da on nije kredibilan da odlučuje ko je dostojan Srbin, i da samim tim ta ideja pada u vodu. To ne znači da sam ja automatski za ZLF, Biljanu Stojković ili ne znam ni ja koga na suprotnom ekstremu od Šešelja. To samo znači da ne dam da me pajseri i zadrtine iz bilo kog ekstrema i tabora odvuku u svoj deo spektra i u šenute, neodržive i štetne ideje.

Isto je i sa temama van politike. Ja ću prvi da izlistam spisak razloga zašto treba mrzeti i je..ti mamu naftašima i petrohemijskoj industriji za sve što su uradili planeti i nama. Ali to ne znači da neću da napenalim i nekog imbecila-hipika-sektaša kad dođe da mi propoveda da treba naftaše da zamenimo električnim kartelima i lobijem. Da mi kaže da treba hemikalije u vazduhu od SUS motora da zamenim hemikalijama od baterija u zemljištu. Ne, napenaliću ih i jedne i druge. Jer ne dam da me stavljaju pred ili-ili izbor i da me odvlače u svoje ekstremističke izvitoperene tabore.

Dakle ne mora sukob uvek da bude na relaciji ekstremista i propovednik jednog njesra vs. ekstremista i propovednik drugog njesra. Nije svaki sukob ekstrem vs. ekstrem. Ima i nas par koji se držimo centra i razuma i penalimo i jedne i druge, ne što želimo konflikt, nego što ekstrem bilo koje vrste nije održivo i razumno stanje. A i često nam sami nametnu situaciju da moramo da ih napenalimo, jer neće da te ostave na miru. Kao ono kad te u školi pitaju za koga navijaš, za Titovog blizanca A ili B. Mislim se mrš u tri majčine bre. E isto je i posle u odraslom dobu, samo se menja način nametanja i predmet podele. Ali neće da te ostave na miru ni tad.

Poslednja izmena:
Ne pratim baš pažljivo, ali izgleda da je kapetana Kirka ubio neko sa Enterprajsa.

Neko je već postovao gore, da je ovaj slučaj klasičan primer kako se manipuliše naratovom. Narativ je postao moćno oružje, istina i realno stanje na terenu više nij važno. Zapanjujuće je i koliko se Internet pretvorio u sredstvo manipulacije i kontrole (kad se setim samo početničkog entuzijazma da će on doneti slobodu, ravnoparavnost, i slične trice kučine). Bolje je ostati offline.
Neko je dodao da je lako manulisati mase zato što je većina ljudi neobaveštna i glupa. Nije to netačno, ali postoje matodi i za napametnije ljude.

Jednog dana će se u školama učiti o ovome, naročito zašto se uopšte u Srbiji raspravlja o ovome, za nju potpuno nebitnom događaju, dok bukvalno istog dana separatistička organizacija na jugu zemlje saopštava hiljadama građana da više ne mogu da žive tamo gde su se rodili, hiljadama ljudi da više ne mogu da rade tu gde rade, hiljadama studenata da više ne mogu da studiraju tu gde studiraju. Bukvalno im uručava flajere i smeje im se u lice, očajno od bespomoćnosti, dok ni vlast, ni opozicija, ma niko živ ni da pomene to. Levica, desnica, maga, woke, pasulj, grašak. Alo ljudi, o čemu vi pričate?
pravo pitanje je sta ces TI na forumu koji se zove Svetska politika dok bukvalno istog dana separatistička organizacija na jugu zemlje saopštava hiljadama građana da više ne mogu da žive tamo gde su se rodili....

a sto se tice nebitnog carlija, kazete da nikad niste ni culi za njega i da stoga mora biti nebitan a pre neki dan je pokusano da se progura minut cutanja u sred evropskog parlamenta za doticnim. znaci da ima nekog uticaja ne samo u americi.

stvari koje se desavaju u mocnoj i uticajnoj zemlji kao sto je amerika, odzvanjaju posle celim svetom. i pozitivne a pogotovo negativne stvari. samo jedan primer je da carli i njegova svita desnicarskih komentatora vec neko vreme pominju trampov treci mandat. u sred amerike. bez obzira da li ce se to progurati (vrv nece nisu oni srbija) sta mislite koliko ce trebati vucicu da se pozove na ovaj presedan i zauvek ustolici sebe kao vrhovnog vladara? po ugledu na nasu bracu ruse. vec danima sns falange prde po netu o ubistvu ovog potpuno nebitnog lika. (koga je ustvari ubio izrael ali pssst)

i poslednje, ovo je ***eni internet forum i svima nam je hobi da prdimo o temama koje nas zanimaju. ja se ne razumem u statiku nosecih stubova ali eto znam ponesto o americkoj onlajn desnici i levici.

Nije uvaženi član jedini koji želi na druge teme

1757755730334.png

Vrh